Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
15 situații prin care trece orice mămică – Andreea Bănică

15 situații prin care trece orice mămică

Când se naște un copil, totul se schimbă, inclusiv stilul de viață al mamei. De exemplu, dacă înainte petreceai 15 minute spălându-ți părul, acum ești fericită dacă faci asta într-un minut. Iată câteva situații amuzante care sigur li se vor părea cunoscute multor mămici:

1. Începi să spui „noi” atunci când vorbești despre copil: „am mâncat”, „ni s-a făcut rău”, „ne-au căzut dințișorii” (deși toți dinții tăi sunt la locul tău).

2. În câteva minute poți face mai multe decât fac alții într-o zi.

3. Când copilul doarme, te bucuri că ești liberă să faci orice vrei – adică să bagi la mașină, să speli vasele sau să cureți casa.

4. Când te întâlnești cu prietenii, vorbești numai despre copilul tău.

5. Ai învățat cum să-i faci copilului injecții, deși ți-era frică de ace.

6. Poți face mai multe lucruri în același timp: alăptezi, vorbești la telefon și te uiți la serialul tău preferat.

Citește și:   12 fotografii surprinzătoare cu femei care ALĂPTEAZĂ

7. Somnul te entuziasmează mai mult decât sexul.

8. Poți să auzi dacă cel mic strănută, chiar dacă e noapte, ușa dormitorului e închisă, iar partenerul sforăie lângă tine.

9. Hainele pentru copii te interesează mai mult decât hainele pentru adulți.

10. Devii dintr-odată conștientă de numărul incredibil al pericolelor de afară – toate acele băltoace uriașe, câinele furios al vecinilor, Pufi. Cum de nu le-ai observat până acum?

11. Ești liberă să te uiți singură la televizor numai când copilul e în pat, liniștit de mai mult de jumătate de oră.

12. Acum cercetezi și evaluezi jucăriile în funcție de cât timp îți pot menține copilul ocupat.

13. Te schimbi mai des decât adolescentele care se pregătesc de o întâlnire. Pe hainele tale apar mereu pete ciudate.

14. Un duș de 15 minute cu ușa închisă îți pare ca o evadare la spa.

15. Te surprinzi cântând melodii pentru bebeluși la mult timp după ce copilul a adormit.

Citește și:   Ce trăsături te caracterizează în funcție de zodie

Citește și care e cea mai potrivită vârstă pentru a deveni mamă:

Creșterea unui copil e o experiență minunată care aduce bucurie și provocări, indiferent de vârstă.Probabil că multe femei se gândesc cu entuziasm la momentul în care vor deveni mămici și își planifică sosirea pe lume a bebelușului până în cel mai mic amănunt.

Deci există „momentul potrivit” pentru a fi mamă? Cercetările arată că a rămâne gravidă după vârsta de 35 de ani are mari avantaje, pentru că femeile în vârstă de 30 sau 40 de ani se simt mai în siguranță și sunt mai hotărâte, în relație și în carieră. Deși o sarcină după 35 de ani e considerată riscantă, s-a desoperit că are totuși niște beneficii. A avea un copil după 35 de ani crește speranța de viață și îmbunnătățește abilitățile cognitive ale mamei.

Cum s-a ajuns la această concluzie?

S-a făcut un test pe 830 de femei ce au ajuns la menopauză. Li s-a testat capacitatea de sistematizare, memoria verbală, concentrarea și atenția. Cele care au avut copii după 24 de ani s-au descurcat mai bine la testele de acuitate mentală, la rezolvarea problemelor și la ablitățile verbale. Femeile care au născut după 35 de ani s-au descurcat mai bine din punct de vedere cognitiv și al memoriei verbale.

Citește și:   8 lucruri care se întâmplă celor care mănâncă miere

Ce le dă o minte mai ascuțită?

Apariția hormonilor – estrogen și progesterone – din timpul sarcinii, care au un impact benefic asupra funcționării și chimiei creierului, mai ales dacă sarcina e la o vârstă înaintată. Nu e niciodată ușor să te hotărăști să ai un copil, iar o sarcină are la orice vârstă avantaje și dezavantaje. Important e să-ți consulți medicul, pentru a avea o sarcină cât mai sănătoasă.

Nu uita că un copil e un dar de la Dumnezeu, oricând ar apărea pe lume! Primește-l cu iubire!

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.