Tot ce trebuie să știi despre POSTUL intermitent

Intermittent Fasting este o tendință de fitness foarte populară în zilele noastre. Studiile arată că nu te ajută doar să pierzi în greutate și să rămâi în formă, dar poate, de asemenea, să îți influențeze pozitiv viața și chiar să îți facă viața mai lungă.

Ce este postul intermitent?

Intermittent Fasting s-ar traduce mot-a-mot în română prin Post Intermitent. Dar asta nu e o traducere bună deoarece în România, cuvântul ”post” e folosit să descrie o perioadă în care o persoană se abține în mod voluntar de la anumite alimente pentru o perioadă de timp, din motive religioase. Intermittent Fasting nu are însă nicio legătură cu religia.

În engleză cuvântul ”post” (fasting) se referă la o perioadă în care o persoană nu mănâncă deloc. Așadar, Intermittent Fasting înseamnă alternarea de perioade scurte în care se mănâncă cu perioade scurte în care nu se mănâncă.

Intermittent Fasting nu este o dietă deoarece nu schimbă ceea ce mănânci, dar schimbă momentele în care mănânci.

Oamenii posteau cu mii de ani în urmă, deoarece în trecut, alimentele nu erau întotdeauna disponibile și nu erau o resursă garantată. În acest caz, corpurile noastre sunt de fapt foarte bine adaptate la post.

Citește și:   Cum să slăbești ușor în foarte puțin timp

Și chiar și astăzi, multe dintre principalele religii practică postul în diferite forme, cu mulți oameni care îi urmează și se simt grozav.

Bazându-ne pe toate aceste informații, concluzionăm că postul este mai puțin stresant pentru corpul tău decât multe diete.

Cum funcționează?

După ce mănânci , corpul tău petrece câteva ore pentru prelucrare a alimentelor pe care le-ai consumat recent, consumând toată energia necesară din acel aliment. Când nu mănânci pentru o perioadă de timp, corpul tău nu are această sursă de energie și nu are altceva de făcut decât să utilizeze grăsimea pe care ai stocat-o.

Reacția organismului la alimentație determină producerea de insulină. Și cu cât este mai mare sensibilitatea ta la insulină, cu atât mai eficient folosești energia din hrana. După o perioadă de post, ești mai sensibil la insulină. Toate aceste modificări duc la scăderea în greutate și ajută la construirea musculaturii.

Beneficii

Diferite studii au demonstrat că Intermittent Fasting nu numai că te ajută să rămâi într-o stare bună, dar, de asemenea, îți poate îmbunătăți sănătatea și poți preveni multe boli.

Citește și:   4 GREȘELI pe care le faci când îți cumperi HAINE

Reduce riscul de cancer și ușurează tratamentul acestuia, diminuând efectele secundare ale chimioterapiei
Normalizează tensiunea arterială și te protejează de bolile cardiace
Reduce nivelul de zahăr din sânge și reduce riscul de diabet zaharat de tip 2
Reduce inflamația în organism
Stimulează creșterea noilor celule nervoase și îmbunătățește funcția creierului
Ajută la prevenirea bolii Alzheimer sau la reducerea severității acesteia
Te ajută să trăiești mai mult

Cele mai populare 6 moduri pentru a ține un Intermittent Fasting

Metoda 16/8:

„Fereastra de mâncare” durează 8 ore în timpul zilei iar celelalte 16 ore sunt folosite ca timp de repaus. În timpul orelor de repaus nu poți bea decât apă, ceai, cafea sau alte băuturi necalorice. În general, femeilor le este recomandat să opteze pentru o perioadă mai scurtă de 14-15 ore.

Poți sări peste micul dejun și poți lua prima masă la prânz, urmată de ultima masă până la ora 20:00. Sau, dacă ai prima masă la ora 9 dimineața, trebuie să te oprești la ora 17:00. Alege calendarul care îți convine și organizează-ți cel mai bun program zilnic.

Citește și:   Ce dietă am ținut ca să slăbesc

Metoda 24h

O dată pe săptămână oprește-te din mâncat timp de 24 de ore, de la cină până la următoarea cină, spre exemplu. În restul zilelor săptămânii mănâncă în mod normal.

Metoda 5/2

Mănâncă în mod normal timp de 5 zile pe săptămână, iar două zile pe săptămână consumă doar 20-25% din consumul zilnic de calorii zilnic.

Postul zilnic

Asta înseamnă să nu mânânci nimic în zilele de post sau o cantitate foarte mică de alimente nu mai mult de 20% din consumul zilnic de calorii.

Dieta războinicului

Dacă urmezi dieta războinicului, ar trebui să ai doar o fereastră de 4 ore de mâncare pe timp de noapte, când mănânci doar o masă foarte mare. În timpul zilei îți este permis să mănânci numai cantități mici de fructe și legume brute.

Postul spontan

Acest tipar de post se potrivește celor care nu pot urma niciunul din programele enumerate mai sus. Din când în când, poți alege să renunți la mese sau să ai o zi întreagă când ești dispus să faci acest lucru.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.