Știi care e cel mai greu și cel mai bun an dintr-o căsnicie?

Nu toate cuplurile își dau seama că într-o familie e nevoie ca ambii parteneri să depună efortuti. În Europa, 950.000 de căsătorii din 2.1 milioane se sfârșesc printr-un divorț. Un studiu al Slater & Gordon Lawyers a identificat care an din căsătorie este cel mai fericit și care este cel mai greu. Iată câțiva din factorii care pot duce la divorț:

1. Trei ani

Umblă vorba că dragostea ar dura numai trei ani și că oamenii se despart pentru că nu îl mai idealizează pe partener. În realitate însă, după trei an ide relație oamenii sunt mai înclinați să accepte slăbiciunile partenerilor, simțindu-se, astfel, mai confortabiil unul cu altul. În cel de-al treilea an de căsătorie oamenii decid, de obicei, să aibă un copil, așa că atunci relația lor este mai puternică și, se crede, mai ferictă.

2. Cinci ani

Problemele adevărate pot să apară din cel de-al cincilea an al vieții de familie. În timpul acestei perioade, copiii sunt încă mici și au nevoie de multă îngriire. E foaarte greu să împaci asta cu munca, treburile gospodărești și problemele de zi cu zi. După cinci ani încep cuplurile să se gândească la divorț și să apeleze la avocați – acest moment este cel mai dificil.

3. Șapte ani

Dacă partenerii rămân împreună după cinci ani de căsătorie, îi așteaptă un alt obstacol pe care trebuie să îl depășească. Specialiștii numesc cel de-al șaptelea an de căsătorie „zidul”. Până în acest moment, viața de familie devine o rutină. Pot să apară probleme financiare, probleme în îngrijirea copiilor și certuri legate de responsabilitățile casnice. Aceasta este o perioadă foarte complicată, iar dacă soții reușesc să rămână împreună, îi așteaptă o căsătorie puternică și fericită.

Iată și câteva lucruri pe care ar fi mai bine să le eviți dacă vrei să ai un mariaj puternic:

Așteptările prea mari

S-a descoperit că oamenii depun cereri de divorț mai ales primăvara și toamna. Înainte de aceste perioade ei încearcă să dea căsătoriei o a doua șansă.

Trecerea sub tăcere a problemelor

Un experiment făcut printre cuplurile tinere a dovedit că până și discuțiile despre filme poate reduce la jumătate riscul divorțurilor. Prin urmare, dacă puteți vorbi despre problemele familiale chiar v-ați putea salva căsnicia.

Lipsa abilităților de a construi relații

Dacă ai mai mulți frați sau mai multe surori ai mai puține șanse de a divorța ca adult. Oamenii care cresc în familii mari sunt mai pricepuți la construirea relațiilor, iar acest lucru îi poate ajuta pe viitor să-și salveze căsnicia.

Lipsa dorinței de a asculta

Dacă, în timpul unei discuții aprinse, unul din parteneri nu e dispus să îl asculte pe celălalt, riscul de divorț este mult mai mare.

Nivelul scăzut de educație

Cercetările au dovedit că oamenii cu educație superioară au șanse mai mici de divorț, indiferent de sex sau de țara în care locuiesc.

Citește și: 15 superstiții legate de nuntă din România

În ceea ce privește superstițiile, unele mirese cred că sunt doar niște invenții, iar altele le consideră niște reguli pentru a trăi până la adânci bătrâneți o viață fericită. Oricum ar fi, superstițiiile legate de nuntă sunt din ce în ce mai numeroase – și nu sunt numai din înțelepciunea populară românească, ci și unele asimilate de la alte popoare.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute și mai ciudate superstiții legate de nuntă:

1. Nu ar trebui să te căsătorești în luna mai, pentru că o să regreți toată viața. Motivul pentru acest lucru e că aceste căsătorii se termină la fel de repede precum cad petalele florilor de primăvară.

Citește și:   8 semne care îți arată că trebuie să faci o schimbare în viața ta

Superstiția există de pe vremea romanilor, dar nuprea se ține cont de ea, deoarece mirii tind să țină cont numai de canoanele bisericești în stabilirea datei nunții.

2. Logodna nu ar trebui să fie făcută marțea, miercurea sau vinerea, deoarece aceste zile aduc pagubă.

3. Nu vei avea un soț bun dacă ești singură la părinți.

4. Inelele sunt foarte importante – dacă acestea se pierd, căsnicia va fi nefericită.

Dacă inelul se rupe, se spune că unul din miri va muri. Dacă inelele sunt uitate acasă în ziua cununiei, superstiția spune că mirii vor fi nefericiți toaată viața.

5. Se crede că cei care își cumpără verighete din aur galben și alb divorțează repede, pentru că au firi diferite și nu vor putea să fie una și aceeași ființă.

6. Dacă mireasa scapă buchetul de flori din mână, e probabil să divorțeze.

7. După ce mirii ies din biserică sau primărie, nuntașii ar trebui să arunce cu orez sau grâu după ei, astfel încât însurățeii să aibă o viață fertilă și un trai îmbelșugat.

8. Dacă o lumânare se stinge sau arde de tot în timpul slujbei de cununie, mirii nu vor trăi mult.

9. Dacă o lumânare se rupe în timpul cununiei, unul dintre miri sau cineva apropiat lor va muri în curând.

10. Aduce ghinion ca o mireasă să întâlnească o altă mireasă pe drumul spre biserică.

11. Mireasa nu ar trebui să probeze rochia și voalul în același timp. Ca să fie fericită, ar trebui să împrumute voalul altei femei.

12. Se spune că mireasa nu ar trebui să poarte perle în ziua nunții

Deși, grecii și romanii le considerau, în antichitate, un simbol al sincerității și al purității ori aducătoare de noroc și fericire, miresele secolului XXI le evită, deoarece le văd ca pe un simbol al suferinței.

13. În ziua nunții trebuie să porți ceva vechi, ceva nou și ceva albastru

Obiceiul vine din Anglia, iar miresele din filmele occidentale îl respectă cu strictețe. Se spune că dacă porți astfel de lucruri vei avea noroc și vei fi fericită pentru totdeauna alături de soț. Acest obicei este și pe gustul mireselor din România.

14. Frații nu ar trebui să se căsătorească în același an, pentru că al doilea va avea o căsnicie nefericită.

15. Dacă plouă în ziua nunții, mirii vor avea o viață îmbelșugată.

Citește și: Cum arată o nuntă tradițională în diferite colțuri ale lumii

Rochiile de mireasă de azi au devenit populare abia în secolul XI, mulțumită Reginei Victoria. Ea a purtat prima dată o rochie albă de mireasă. Până atunci, femeile alegeau veșminte tradiționale sau rochii care erau la modă. Azi, rochiile de mireasă care nu sunt albe sunt rare. Totuși, în unele culturi din Asia și Africa, tinerii preferă veșminte tradițonale.

Iată câteva exemple:

1. Japonia

În nunțile din Japonia, miresele poartă adesea două sau mai multe rochii (alb și roșu) în timpul ceremoniei.

2. Ghana

Nunțile lor tradiționale sunt foarte colorate. Veșmintele lor populare au diverse culori și modele, în funcție de fiecare familie.

3. România

Deși majoritatea tinerilor români preferă nunțile moderne, în zonele izolate încă mai au loc ceremonii tradiționale. Fiecare regiune a României are costume de nuntă specifice.

4. Sami, Europa de Nord

Poporul Sami trăiește în Laponia. Veșmintele lor tradiționale sunt pline de simboluri. De exemplu, nasturii pătrați arată că cineva e căsătorit – oamenii singuri poartă curele cu nasturi rotunzi.

Citește și:   10 lucruri la care e atent un bărbat înainte să se căsătorească

5. Sri Lanka

De obicei, în ziua nunții mireasa e în centrul atenției. Totuși, dacă ajungi cândva la o nuntă tradițională din Sri Lanka, nu-ți vei putea lua ochi de la mire.

6. India

În cultura indiană, veșmintele tradiționale de nuntă sunt roz sau roșii. În regiunile nordice, femeile căsătorite poartă o bulină roșie în centrul frunții.

7. Scoția

Mirele poartă kiltul tradițional al clanului său. După ceremonia de nuntă, mirele pune un șal în culorile clanului său pe umerii soției, pentru a simboliza apartenența ei la familia respectivă.

8. Pakistan

Deși cei din Pakistan sunt un popor islamic, tradițiile lor au multe în comun cu obiceiurile indiene – cele mai populare sunt desenele complicate cu henna de pe mâinile mireselor, rochiile roșii de mireasă.

9. Etiopia

S-ar putea să ți se pară surprinzător, dar Etiopia e singura țară din Africa unde creștinismul e religia oficială. De aceea, ceremoniile lor de nuntă seamănă cu cele din Grecia sau Rusia.

10. Indonezia

Nunțile de aici variază de la insulă la insulă. Cu peste 300 de grupuri etnice și 6 religii principale, în această țară se intersectează diverse culturi și civilizații.

Citește și: 5 lucruri pe care nu trebuie să le porți niciodată la o nuntă

Dacă pe frigiderul tău sunt numai invitații de nuntă, înseamnă că te așteaptă o perioadă aglomerată. Planifică-ți ținutele din timp și ai grijă să eviți cele 5 păcate capitale ale hainelor de nuntă:

1. Rochia albă
Știi că mereu apare o femeie în alb care o omoară pe mireasă. Cel puțin, alege materiale gri sau roz deschis și păstrează rochița albă de dantelă pentru o petrecere sau pentru balul de absolvire.

2. O pereche nou-nouță de pantofi cu toc
Știm, e șansa ta de a te aranja. Dar ține mine: vei merge de la o masă la alta și vei dansa până la miezul nopții. Dacă nu te-ai obișnuit deja cu pantofii aceia, îți cauți problemele cu lumânarea. Asigură-te că i-ai purtat înainte sau alege de la început o pereche mai comodă.

3. Orice prea povocator
Dacă zici că ceva arată bine în fața oglinzii, asigură-te că verifici cum arată și când stai pe scaun sau când urci scările. Nunțile sunt un moment de apropiere, nu un prilej pentru ca invitații să bârfească despre tine.

4. Orice care nu se potrivește cu codul vestimentar
S-ar putea să ai o rochiță de cocktail foarte drăguță pe care abia aștepți să o porți, dar va trebui să mai aștepți dacă nunta are un cod vestimentar dat de locație și temtică. Încearcă să te mulezi pe codul impus de tinerii însurăței pentru a te asigura că te vei simți în largul tău.

5. Bjuterii care zornăie
Liniște în biserică. Brățări zgomotoase. Gândește-te. Rămâi la o pereche de cercei care să atragă atenția.

Citește și: Ce rochie de mireasă ți se potrivește în funcție de forma corpului

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le are în minte o viitoare mireasă, în toiul pregătirilor de nuntă este rochia de mireasă. Femeile își petrec nopți întregi visând la rochia perfectă, iar mai apoi, luni întregi colindând prin magazine pentru a o găsi.

Iată cum să descoperi care rochie de mireasă ți se potrivește în funcâie de forma corpului tău:

Dacă silueta ta e în formă de pară

Caută o rochie care se lărgește treptat în formă de A începând de la talie. Aceasta îți va evidenția talia subțire și îți va ascunde șoldurile și coapsele – materialele precum satinul și taftaua sunt deosebit de eficiente. Și o rochie cu bretele subțiri sau cu un decolteu în formă de V îți va subția partea de sus a corpului.

Citește și:   9 greșeli pe care le faci când încerci să oferi primul ajutor

Ține minte că o rochie clasică în formă de A e potrivită pentru nunțile formale, dar poate fi purtată și când e făcută dintr-un material mai lejer, precum dantela sau mătasea brută shantung.

Dacă ai un bust mare

Caută o rochie cu un decolteu scobit, care îți va lumina fața, fără să arate prea mult. Dacă îți plac rochiile fără bretele, alege una care are o mică adâncitură de-a lungul decolteului, ca o inimioară, nu una care vine drept, fiindcă modelul menționat anterior îți va face bustul să pară chiar mai mare.

Ține minte că părțile superioare care au material strălucitoare pe deasupra, precum organza, mătasea ori satinul, adaugă volum și atrag atenția asupra pieptului. Și volănașele au același efect.

Dacă ești mai plinuță

Caută o rochie a cărei fustă care începe chiar de sub bust și ajunge spre podea treptat, în formă de A. Asigură-te nu începe direct de pe piept cusătura și că nu se pliază țesătura – acestea ar semănă cu hainele pentru gravide. Rochia ar trebui să fie strâmtă pe corp – dacă e prea largă te va face să pari mai grăsuță.

Amintește-ți să cauți material care oferă structură, precucm satinul, nu ceva prea vaporos. Dacă îți plac materialele romantic, alege una cu o bază mai rigidă, nu una cu broderii.

Dacă silueta ta e în formă de măr

Caută o rochie strâmtă în cel mai mic punct al taliei, care devine mai largă treptat, având un croi A. Optează pentru o rochie a cărei parte superioară are volănașe sau detalii din dantelă, care vor crea un efect de corset. Cel mai bun decolteu pentru tine e cel în formă de V, care va creea iluzia de înălțime și te va face să pari mai subțire. Evită rochiile tip sirenă, pentru că acestea nu îți vor flata silueta.

Dacă ești înaltă

Caută o rochie clasică, simplă. Ideea e să îți evidențiezi formele naturale, astfel încât fiecare detaliu să îți reflecte proporțiile. Dacă porți mâneci lungi, acestea ar trebui să treacă de încheietură. Nu vrei să arăți ca și cum ai împrumutat o rochie de la cineva mai scund. Broderiile și curelele încarcă rochia, așa că e mai bine să le eviți.

Dacă ești slabă

Caută o rochie care creează forme acolo unde nu există. Încearcă o rochie bine croită, care va adăuga volum corpului tău sau una care se strânge în mod natural la talie și se lărgește spre podea. Îți va evidenția silueta și va camufla lipsa șoldurilor. Dacă ai un bust mic, caută un corsaj cu volănașe, tot pentru a crea volum.

Dacă ești minionă


Caută o rochie sirenă sau în formă de A. Găsește un model cu talia deasupra celei naturale, astfel încât partea inferioară a rochiei să pară mai lungă – deci și picioarele tale. Alege ce material vrei, dar fără prea multe broderii.

Dacă ai pieptul mic


Caută un corsaj cu volănaște. Materialul în plus îți va umple partea superioară și va creea iluzia că ai forme. Acest lucru va fi obținut și cu sutienul potrivit, dar fiindcă rochiile de mireasă sunt adesea fără bretele și cu spatele gol, opțiunile tale sunt destul de limitate. Cel mai bine ar fi să apelezi la cupe de silicon autoadezive.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.