Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
De ce e mai bine să dormi pe partea stângă – Andreea Bănică

De ce e mai bine să dormi pe partea stângă

Te-ai gândit vreodată cât de mult contează pe ce parte dormi? Iată de ce ar trebui să dormi întotdeauna pe partea dreaptă!

Ştim sau ar trebui să ştim deja cu toţii cât e de important să te odihneşti noaptea pentru activităţile din timpul zilei și pentru a avea energie. Poate că e o noutate pentru tine să afli că ar fi mai sănătos să dormi pe partea stângă – iată de ce:

1. Pentru că îți îmbunătățește funcționarea sistemului limfatic
Sistemul limfatic joacă un rol vital în corpul nostru, îndepărtând toxinele din corp. Experții spun că tubul toracic (cel mai mare vas limfatic al sistemului) e situat pe partea stângă. Dormitul pe această parte te ajută să elimini reziduurile mai eficient.

2. Îi permite splinei să-și facă treaba mult mai bine
Splina e cel mai mare organ al sistemului limfatic și e, de asemenea, localizată pe partea stângă a corpului. Când dormi pe partea stângă, splina funcționează mai eficient datorită gravitației. Aceasta mărește fluxul de sânge care ajunge la splină, ce filtrează astfel impuritățile mai eficient.

3. Ajută la eliminarea corectă a reziduurilor
Punctul în care se întâlnește intestinul subțire cu cel gros e situat pe partea stângă a corpului, în zona numită valvă ileocecală. Când dormi pe partea stângă, forța gravitațională ușurează trecerea resturilor din intestinul subțire în cel gros.

Citește și:   10 motive pentru a-ți începe ziua cu o cafea

4. Poate reduce arsura de la stomac
Dacă te supără adesea arsurile la stomac, ar putea fi o idee bună să dormi pe partea stângă. Astfel, stomacul va fi situat sub sfincterul cardiac ce leagă esofagul de stomac, iar conținutul stomacului nu se va mai întoarce în esofag.

5. Eviți astfel supraîncălcarea ficatului
Deoarece ficatul e pe partea dreaptă, dacă dormi pe dreapta îl vei încărca. Dormi pe partea stângă, astfel încât ficatul să nu fie încărcat de toxine.

6. E sănătos pentru inimă
Partea stângă a inimii primește sânge din plămâni și îl pompează în corp. Prin urmare, dormitul pe partea stângă s-ar putea să îți ajute inima să-și facă treaba mai rapid și mai eficient, deoarece gravitatea facilitează funcționarea sistemului circulator.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.