Cum să te machiezi în funcție de CULOAREA OCHILOR

Cheia pentru a-ți pune în evidență ochii este un machiaj bine ales, selectând tonuri care contrastează și care îmbunătățesc culoarea irisului.

Așa cum te-a învățat profesorul de artă primară, cele mai complementare nuanțe stau direct opuse unul de celălalt pe roata de culoare, de ex. albastru și portocaliu, galben și violet.

Aplică această teorie a culorilor atunci când alegi fardul pentru ochi. Combinarea prea multor culori poate părea tulburătoare, deci iată câteva sfaturi și recomandări pentru a face acest lucru corect, în funcție de culoarea ochilor tăi:

OCHI VERZI

Culorile pentru care ar trebui să optezi în machiajul ochilor verzi sunt tonurile de maro (mai ales ciocolatiul), de mov (purpuriu și prună), roz, nuanțele de gri până la negru.

Evită nuanțe ca argintiul metalic, tonurile ultramarine de albastru. Pentru un machiaj pătrunzător tip smoky eyes e cel mai bine să alegi tonuri de mov, pentru a-ți evidenția ochii.

OCHI CĂPRUI

Femeile cu ochi căprui au o multitudine de opțiuni de a alege, deoarece maro este o nuanță neutră și nu concurează cu alte culori.

Citește și:   10 secrete care te vor ajuta să ai sprâncene perfecte

Deși fetele cu ochi maro tind să aleagă nuanțe de maro, depășirea neutrului e o șansă de a experimenta! Îți recomandăm o nuanță de caramel pentru o senzație de strălucire în timpul zilei. După lăsarea întunericului, poți opta pentru umbre izbitoare de lămâie, smarald sau cobalt.

OCHI ALBAȘTRI

Deoarece albastrul este un ton rece, este cel mai bine îmbogățit cu tonuri naturale calde, cum ar fi șampanie, galben, bej, piersică și aurie.

Când ochii sunt deschiși la culoare – ca majoritatea ochilor albaștri – evită să folosești prea mult produs. Încearcă o umbră de aurie și conturarea ochiului cu un creion de culoare maro auriu sau cupru. Și pentru noapte, îndrăznește să alegi portocaliu pentru ochi.

Mai multe trucuri de machiaj:

1. Combină o culoare primară (de ex. Albastru) cu o culoare secundară (de exemplu, violet) dacă nu te ferești să fii îndrăzneț.

2. Utilizează două culori care se află una lângă alta pe roata de culori și se amestecă pentru a crea un aspect dramatic, dar armonios.

Citește și:   8 trucuri care te vor ajuta să arăți bine fără machiaj

3. Vrei să arăți străluctiro fără să pari un clown? Colorează pleoapa cât mai aproape de gene. Orice nuanță aplicată în acest mod arată cool.

4. Conturează-ți ochii amestecând nuanțe mai deschise cu cele închise. Spre exemplu, folosește o culoare deschisă ca bază- spre exemplu bej saur roz, și o nuanță mai închisă doar pe pliul ochilor. Ai grijă să folosești culori care se potrivesc una cu cealaltă, dar și culorii ochilor tăi. Nu uita de mascara pentru a da impresia de niște ochi mari și strălucitori.

5. Folosește tuș pentru evidențierea ochilor. Aplică produsul din interior spre exterior, și nu ezita să depășești conturul ochilor pentru a-i mări. Ai grijă însă să nu exagerezi pe timp de zi, dacă nu vrei să creezi un machiaj cat eyes, care e mai potrivit pentru o noapte în oraș. Poți aplica puțin tuș chiar și în interiorul ochilor, sub gene.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.