Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum să te bronzezi frumos și fără să te arzi – Andreea Bănică

Cum să te bronzezi frumos și fără să te arzi

De câte ori mergem la plajă sau la piscină ne dorim să profităm de maximum de zilele petrecute sub soare și vrem să ne întoarcem acasă cât mai bronzate. Trebuie să știi totuși că în ciuda aspectului pe care tu îl adori, bronzul nu este sănătos, indiferent de metodele prin care încerci să îți protejezi pielea.

Bronzul este de fapt reacția de apărare pe care o are pielea atunci când este expusă la radiații ultraviolete. Atunci când corpul nostru simte radiațiile UV, melanocitele își sporesc producția de malanină (substanța care dă culoare ochilor, părului și pielii). Așa că atunci când ești din ce în ce mai bronzată, în realitate înseamnă că producția de melanină este foarte mare; pentru ca tu să fii ferită de arsuri, melanina absoarbe radiațiile și le împiedică să distrugă celulele.

Acest proces nu se întâmplă instant, așa că dacă te expui prea mult la soare dintr-o dată, îți vei arde pielea înainte ca aceasta să-și poată declanșa mecanismele de apărare. Astfel, excesul de radiații ucide o parte din celulele pielii, iar sistemul imunitar începe să trimită sânge în zona respectivă. În felul acesta pielea devine roșie. Celulele care au fost afectate de acest proces, dar au supraviețuit trimit semnale creierului, iar acesta eliberează substanțe care activează receptorii de durere din piele, motiv pentru care pielea e iritată și te ustură. Persoanele cu pielea mai deschisă la culoare sunt cele mai expuse.

Citește și:   Ce citat ți se potrivește în funcție de zodie

Cum te bronzezi frumos fără să îți afectezi pielea

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac femeile atunci când se bronzează e că stau la plajă la orele nepotrivite. Nu este recomandat să stai la soare între ora 11 și 18, pentru că e intervalul în care soarele e prea puternic pentru capacitatea de apărare a pielii.

Expunerea la soare ar trebui să se facă treptat, nu e bine să stai prea mult la soare încă din prima zi. 15 minute dimineața și 15 minute seara ar trebui să fie suficiente. Abia în a treia zi poți să mărești durata timpului petrecut la soare. Dacă stai în apă sau sub umbrelă nu înseamnă că ești lipsită de pericole, pentru că apa reflectă razele UV, iar acestea trec foarte ușor prin umbrelă sau haine.

Deși pare că e prea dificil, răbdarea e singura metodă prin care să te bronzezi frumos, fără să-ți afectezi sănătatea pielii. Crema cu protecție solară trebuie să fie cea mai bună prietenă a ta pe tot sezonul cald, indiferent dacă mergi sau nu la plajă. Se recomandă să o reaplici din două în două ore. În niciun caz nu ar trebui să folosești un ulei de bronzare sau un ulei natural, cum ar fi cel de măsline, pentru că nu vei face decât să-ți arzi pielea.

Citește și:   10 semne că relația se clatină și urmează să vă despărțiți

Ca să te bronzezi perfect uniform, singurul lucru la care poți apela este autobronzantul. Același efect îl poate oferi și solarul, dar este foarte nesănătos. Bronzul natural nu va putea fi niciodată perfect pentru că indiferent de felul în care stăm, întotdeauna vor exista părți ale corpului care sunt mai expuse la soare decât celelalte.

Pentru a te asigura că te bronzezi frumos, ar fi bine să exfoliezi pielea înainte de expunerea la soare, iar ulterior să o hidratezi. În felul acesta vei scăpa de celulele moarte de la suprafața pielii, iar hidratarea va face procesul de bronzare mai blând. La fel de important este să te hidratezi și după expunerea la soare, pentru că pielea se usucă foarte mult din cauza radiațiilor UV.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.