Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum să îți usuci PĂRUL fără să îl deteriorezi – Andreea Bănică

Cum să îți usuci PĂRUL fără să îl deteriorezi

Uscarea părului la aer poate fi sănătoasă și naturală, dar uscarea la aer cald, atunci când este făcută cu atenție și cu tehnicile corecte, are capacitatea de a-ți usca rapid firele de păr, ci și de a îmbunătăți structura și stilul, fără a deteriora excesiv. Dacă vrei să eviți- din motive de timp, sau pentru că nu suporți să lași umezeală pe tricoul tău- uscarea naturală, trebuie să înveți câteva trucuri de folosirea foehnului pentru a nu-ți deteriora părul și pentru a-l coafa cât mai frumos. Nu ar trebui să eziți să investești într-un uscător de păr de calitate și acesta ar trebui să fie primul punct de plecare.

Într-adevăr, orice exces de căldură îți poate sensibiliza părul. Uscarea cu foehnul deschide cuticula și deshidratează părul. Dacă vrei să fii sigură că părul tău nu suferă din cauza expunerii la căldură, poți folosi un ser pentru protecție termică. Însă chiar și uscarea pe cale naturală îți poate aduce un deserviciu, întrucât moleculele de apă pot pătrunde în structura părului și pot influența în mod negativ cheratina. Cheratina este o componentă a firului de păr, care ajută părul să fie sănătos, elastic, rezistent și strălucitor. Din fericire, pe piață poți găsi multe produse pentru un tratament cu cheratina.

Citește și:   10 lucruri pe care soții și soțiile ar trebui să le facă pentru a evita un divorț

Iată ce sfaturi de uscare a părului îți recomandă specialiștii:

1. Dacă ai părul lung, usucă-te cu foehnul

Dacă natura te-a înzestrat cu o podoabă capilară bogată, lungă, e mai bine să folosești un usător de păr. În primul rând, trebuie să aștepți mai mult timp până când ți se usucă părul. Nu este recomandat nici să ieși afară cu el umed și nici să adormi așa. În al doilea rând, precum am mai menționat, uscarea pe cale naturală poate permite intrarea apei în firul de păr, influențâd deci cheratina firului de păr . Odată influențată în mod negativ această componentă a firului de păr, părul tău devine mai uscat, lipsit de strălucire și prin urmare, mai fragil.

2. Părul ud nu se perie niciodată

Dacă te-ai gândit că este mai ușor să îți descurci firele de păr rebele cât timp părul este ud, uită de această practică. Părul este foarte fragil atunci când este ud. Prin urmare, dacă folosești o perie imediat după spălare, îl poți rupe și contrat așteptărilor, îl poți încurca și mai mult. În plus, tunci când vrei să îți descurci părul, este recomandat să folosești un pieptene cu dinți rari. Dacă vrei să îți ușurezi sarcina, folosește un ulei de păr și vei reuși să îl piepteni mai bine.

Citește și:   5 semne că ai deficit de vitamine

3. Folosește un prosop de microfibre pentru păr

Deși prosoapele din bumbac sunt cele mai comune în băile tuturor, dacă vrei să te asiguri că nu vei rupe firele de păr și că firele nu se vor electriza, folosește un prosop de microfibre.

4. Folosește uscătorul de păr la o temperatură joasă

Din motive evidente, specialiștii îți recomandă să folosești o temperatură joasă atunci când îți usuci părul cu foehnul. Nu lăsa prea mult uscătorul îndreptat spre o porțiune de păr și schimbă imediat direcția atunci când simți că părul tău s-a încălzit. Poți să setezi instrumentul la 185 de grade Celsius.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.