Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum să asortezi corect culorile într-o ținută – Andreea Bănică

Cum să asortezi corect culorile într-o ținută

Ți s-a întâmplat să te uiți în dulapul tău și să te gândești că ai numai haine negre? Ei bine, nu ești singura. Mulți oameni gravitează asupra pieselor negre, albe și gri, deoarece nu sunt foarte siguri cum să asorteze o grămadă de culori diferite. Dar nu trebuie să îți mai fie frică de culori acum. Trebuie doar să urmezi niște sfaturi utile! Urmează acești pași pentru a stăpâni asortarea culorilor și astfel îți vei reînvia stilul.

Poți să începi ușor, prin respectarea unor reguli simple de combinare a culorilor.

1. Alege piese monocrome

În cazul în care conceptul de sortare a culorilor te înspăimântă cu adevărat, începe prin a alege piese în aceeași nuanță și învață cum să îți creezi o ținută reușită. Cea mai ușoară modalitate este de a începe este să porți articole tip set, salopetă sau un costum. Odată ce ești gata să ramifici mai mult, începe să amesteci în variații de ton.

Citește și:   7 schimbări pentru care merită să faci flotări zilnic

2. Alege culori neutre mai îndrăznețe

Majoritatea oamenilor cred că nuanțe ca bej, maro, negru, gri și verde măsliniu sunt neutre, dar de fapt multe alte culori se încadrează în această categorie, inclusiv nuanțele metalice. Purtarea pieselor aurii sau argintii în locul nuanțelor neutre tradiționale, face ca o ținută să fie mult mai distractivă. După ce ai îmbrăcat o rochie sau o bluză strălucitoare, asorteaz-o cu o culoare puternică, spre exemplu roșu. Nu vei mai avea astfel o ținută plictisitoare, ci una complexă în aparență, dar ușor de obținut.

3. Folosește culori primare

Dacă te simți pregătită să mixezi elementele din garderoba ta, începe cu culorile primare: albastru, roșu și galben. În cazul în care nu îți amintești de la cursul de desen, aceste trei nuanțe ajută la crearea unei alte culori. (Roșu plus albastru face purpuriu, galben plus albastru face verde etc.) Aceste tonuri arată foarte bine împreună , poți purta o culoare în partea de sus și cealaltă în partea de jos, sau piese care conțin aceste nuanțe, spre exemplu o salopetă în dungi colorate.

Citește și:   7 secrete care te ajută să atragi atenția unui bărbat

4. Alege culori analoage

Îți amintești de roata culorilor? Practic, este vorba de un întreg curcubeu într-un cerc. Nuanțele care se află una lângă alta aici sunt numite culori similare. Nuanțele care sunt opuse între ele se numesc culori contrastante.

Acum că această roată îți este familiară, e bine să știi că nuanțele care se află una lângă cealaltă merg bine împreună. Spre exemplu, imaginează-ți o ținută compusă dintr-o piesă verde și una galbenă. Alte combinații reușite includ albastru și verde, sau roșu și roz. Nu îți fie teamă să îndrăznești!

5. Mixează nuanțe contrastante

Întoarce-te la roata de culoare și găsește nuanțele care se situează în părți opuse. Doar pentru că sunt pe diferite părți nu înseamnă că nu merg împreună într-o ținută. Spre exemplu poți alege un costum sau o salopetă purpurie și să o asortezi cu niște cercei galbeni. Ca să fii sigură că nu vei da greș, te poți baza mereu pe accesorii.

Citește și:   10 sfaturi de viață care te vor ajuta să fii în formă mereu

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.