Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 greșeli pe care le faci părului tău – Andreea Bănică

10 greșeli pe care le faci părului tău

Toate femeile își doresc să aibă un păr cât mai frumos și strălucitor. Deși principala modalitate de a atinge acest obiectiv este o dietă bine echilibrată și o îngrijire bună a părului, există câteva lucruri pe care le poți face incorect. Ar trebui să eviți lucrurile de pe această listă pentru a-ți menține părul sănătos.

1. Nu îl tunzi regulat

Dacă ai părul despicat și îți este deja foarte greu să-l piepteni, probabil nu ai mai vizitat de ceva vreme un salon. În plus, dacă-ți dorești să ai un păr lung, ar trebui să-l tunzi în mod regulat. Astfel, el va putea crește mai repede și mult mai sănătos.

2. Te vopsești singură

De cele mai multe ori, vopsitul acasă nu duce la rezultatele dorite. Astfel, vei ajunge tot la coafor, unde va fi mult mai greu să se remedieze problema. Cel mai bine este să-i lași pe profesioniști să-și facă treaba.

3. Îți piepteni părul umed

Citește și:   7 lucruri pe care le vei regreta peste 10 ani

Atunci când părul este umed, riscul de rupere este mai ridicat. Soluția este să-ți lașă părul să se usuce înainte de periere și styling. În plus, se recomanda folosirea produselor de protecție termică.

4. Utilizezi perii murdare

Particule din pielea moartă a pielii rămân constant în perie, așa că trebuie să fii mereu atentă și să o cureți. Dacă nu, va trebui să te speli mult mai des pe cap.

5. Te speli prea des și folosești apă fierbinte

Glandele din scalp produc uleiuri naturale care sunt esențiale pentru un păr sănătos, iar apa caldă le poate îndepărta, făcându-ți părul uscat și fragil. Spălatul prea des va face în cele din urmă același lucru.

6. Nu folosești balsam

Pentru un păr sănătos, trebuie să folosești atât șampon, cât și balsam. Fiecare are rolul său și nu trebuie să le neglijezi. Șamponul curăță, iar balsamul hidratează.

7. Nu schimbi produsele de păr

Există o mulțime de produse diferite pe piață în aceste zile – pentru păr subțire, gros, colorat, deteriorat și multe altele. Ele au ingrediente ușor diferite în funcție de scop. Dacă părul s-a schimbat, trebuie să se schimbe și produsele.

Citește și:   8 trucuri care te vor ajuta să arăți perfect dimineața

8. Îți perii părul prea des

Dacă începi să-ți perii părul de la rădăcini, vei sfârși prin a crea un nod masiv și vei rupe o mulțime de păr. Acest lucru slăbește și rădăcinile. Periatul prea des face daune similare.

9. Îți prinzi părul prea des

Dacă îți prinzi foarte frecvent părul, acesta se poate deteriora, deoarece tragi părul de la rădăcini. Dacă o coadă de cal este stilul preferat, evită să-ți strângi părul cu piese metalice.

10. Îți expui părul la prea mult soare

În mod normal, dacă intenționezi să petreci mult timp în aer liber, trebuie să folosești protecția solară, dar de cele mai multe ori, femeile uită să-și protejeze părul. O mare expunere la soare dăunează nu numai pielii, ci și părului . Dacă părul este foarte decolorat, arată și se simte uscat, firele sunt despicate, atunci radiația UV este probabil responsabilă pentru aceste lucruri.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.