Orice femeie își dorește să fie frumoasă, dar uneori nu poți avea grijă de tine așa cum ai vrea, din diverse motive. Iată câteva secrete care te vor ajuta să fii frumoasă fără să cheltuiești prea mulți bani și economisind și timp:
1. Pentru gene și sprâncene dese
Nu-ți arunca vechea sticlă de rimel. Spal-o și amestecă în ea niște ulei de ricin, vitamina E și suc de aloe vera. O pensulă de rimel este perfectă pentru a aplica acest amestec pe gene și sprâncene. Fă acest lucru în fiecare noapte timp de o lună, înaainte de a merge la culcare.
2. Pentru piele frumoasă
Dacă ai părul gras, sarea simplă de gătit sau, și mai bine, sarea de mare este tot ce îți trebuie. Adaugă 2-3 lingurițe în șamponul tău favorit, iar rădăcinile părului tău vor rămâne curate pentru mai mult timp.
3. Pentru cearcăne
Dacă îți place cafeaua, nu arunca zațul de cafea – el te poate ajuta să îți păstreze ochii înviorați. Amestecă, în proporții egale, zaț și ulei de cocos și aplică-l pe pielea de sub ochi timp de 15 minute. Aplică masca de 3-4 ori pe săptămână.
CITEȘTE MAI JOS: Cum poți folosi cafeaua în tratamentele de frumusețe
4. Pentru un corp sănătos
Amestecă 2 lingurițe de ghimbir măcinat, 5 lingurițe de ceară cosmetică și 10 lingurițe de apă caldă. Aplică amestecul pe zonele cu probleme de celulită și înfășoară-te cu o pungă de plastic. Stai așa timp de o oră, apoi scapă de folie și fă un duș călduț. Fă acest lucru o dată pe săptămână.
5. Pentru picioare fine
Zahărul este considerat una dintre cele mai bune metode de epilare. E mai puțin dureros, nu irită pielea și te scapă de firele crescute în piele. Amestecă o pătrime de pahar de suc de lămâie, două pahare de zahăr și o pătrime de pahar de apă. Încălzește amestecul la foc mic până când devine auriu, răcește-l și aplică-l pe picioare împotriva direcției creșterii firelor de păr, apoi îndepărtează pasta.
6. Pentru unghii frumoase și puternice
Un amestec de ulei de cocos și miere cu câteva picături de ulei de lavandă în proporții egale este perfect pentru întărirea unghiilor. Ca să îți fie mai ușor, toarnă-l într-o sticlă de ojă folosită.
7. Pentru punctele negre de pe față
Dacă te-ai săturat de punctele negre de nas și bărbie, fă-ți o mască simplă: amestecă o linguriță de apă caldă, o linguriță de făină și o linguriță de miere. Înmoaie o dischetă de bumbac în acest amestec și aplic-o în zona cu probleme. Îndepărteaz-o după 10-15 minute.
8. Pentru călcâie frumoase și moi
Amestecă 2 căni de apă caldă, ½ cană de bicarbonat de sodiu și 1 cană de oțet. Înmoaie-ți picioarele pentru 15-20 de minute, apoi șterge-te cu un prosop și aplică niște cremă hidratantă.
9. Pentru cei mai albi dinți
Căpșunile te vor ajuta să-ți albești în mod delicat dinții. Amestecă 1 linguriță de căpșuni cu 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și folosește amestecul în loc de pastă de dinți, de două ori pe lună.
Citește și: Cum poți folosi cafeaua în tratamentele de frumusețe
Foarte multă lume le invidiază pe celebrități pentru pielea perfectă și părul plin de strălucire. Probabil te gândești că este imposibil să obții și tu astfel de rezultate fără a cheltui o avere. Ei bine, adevărul este că, de cele mai multe ori, chiar și vedetele apelează la trucuri pe care le pot face în casă.
În primul rând, astfel de tratamente sunt mult mai bune pentru pielea ta pentru că sunt compuse din ingrediente naturale. În al doilea rând, sunt mult mai practice și economisești mult timp atunci când optezi pentru ele.
Printre produsele de uz casnic care se pot dovedi aliați de nădejde în trucurile de frumusețe, cafeaua ocupă un loc special, fiind unul dintre cele mai bune produse care pot fi folosite pentru îngrijirea zilnică a pielii.
1. Scrub facial
Folosește cafea măcinată, ulei de cocos, scorțișoară și zahăr nerafinat pentru a-ți crea un scrub natural. Păstrează amestecul într-un borcan închis ermetic și folosește-l o dată sau de două ori pe săptămână pentru a îndepărta celulele moarte. E important să ai porii deschiși când îl aplici pe față, așa că cel mai bine ar fi să îl folosești după duș. Nu uita să hidratezi bine tenul după tratament.
2. Tratament pentru păr
Cafeaua întărește foliculele de păr și stimulează creșterea. De asemenea, îl păstrează curat și fără mătreață.
Îți poți masa scalpul direct cu zaț pentru a acelera creșterea părului sau poți folosi zeama de cafea pentru a clăti părul și acesta va deveni mai strălucitor.
3. Dezumflarea ochilor
Cafeaua măcinată este cel mai ușor tratament pentru ochii umflați. Aplic-o pe ochi și las-o 10-15 minute. Va reduce umflătura imediat.
4. Vopsea de păr
Cafeaua este un mod ieftin și ușor de vopsire a părului, mai ales dacă ești brunetă. Combină cafeaua cu balsamul tău de păr și apoi aplică-l pe păr la fel ca pe orice altă vopsea. Culoarea cafelei nu numai că va intensifica părul șaten, dar îi va conferi și multă strălucire.
5. Scrub anticelulitic
Cafeaua este un bun remediu împotriva celulită pentru că revitalizează pielea și accelerează circulația sângelui. Amestecă o parte de apă cu două părți de cafea măcinată și adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai. Poți aplica mixtura cu o perie, în mișcări circulare.
Citește și: 10 secrete de frumusețe pe care trebuie să le folosești
Ai observat că celebritățile arată mereu uimitor, indiferent de vârstă sau problemele din viața lor? Poate că au ele o armată personală de experți în frumusețe, dar există câteva reguli fundamentale de care poți să ții și tu cont pentru a fi frumoasă:
1. Ar trebui să te împrietești cu crema de protecție solară
Folosirea regulată a unei creme de protecție solară este esențială pentru o piele frumoasă și sănătoasă. Aplică o cremă cu factor de minim 30.
2. Uscarea pielii nu e bună atunci când există inflamații
Benzoilul peroxid, un component al celor mai multe creme anti-coșuri, usucă pielea, agravează inflamația și crește producția de sebum. La fel acționează și alcoolul. Folosește măști de curățare cu argilă și exfoliază-ți pielea cu acid lactic sau salicilic. Acidul salicilic are acțiune analgezică, antiinflamatoare, stimulează regenerarea tenului și previne astuparea porilor. El penetrează porii încărcați de sebum și exfoliază celulele tegumentare moarte blocate în pori.
Află mai jos: Cum afli ce tip de ten ai și cum să îl îngrijești
3. Nu-ți neglija pielea de pe gât
E important să ai grijă de gâtul tău, deoarece această parte a corpului trădează aproape imediat vârsta posesoarei. Pielea de pe gât fiind subțire, ea are nevoie de o îngrijire delicată, ca și fața.
4. Frecarea pielii cu un cub de gheață
Pielea ta va începe să strălucească dacă stimulezi circulația sângelui frecându-ți pielea cu un cub de gheață.
5. Păstrează-ți produsele de frumusețe în mod corect
Aerul cald și umed din baie face ca produsele de frumusețe să expire mai repede. Pune-ți toate produsele de frumusețe pe care nu le folosești prea des în frigider.
6. Ai grijă ca obiectele care vin în contact cu pielea ta să fie curate
Nu ar trebui să-ți atingi nicodată fața cu mâinile murdare. Dacă ai ten normal schimbă-ți fețele de pernă cel puțin o dată pe săptămână, iar dacă ai tenul gras, schimbă-le o dată la trei zile. De asemenea, curăță ecranul telefonului regulat.
7. Dacă ești predispusă la acnee, nu folosi produse de scrub sau bureți
Dacă ai acnee, folosirea produselor abrazive de îngrijire a pielii doar agravează problema. Indiferent ce tip de ten ai, oferă-i o îngrijire delicată, nu folosi săpun și aplică o pastă din apă și aspirină pentru a reduce inflamațiile și roșeața.
8. Scapă de cercurile de sub ochi cu ajutorul masajului facial
Masajul facial stimulează fluxul limfatic, netezește pielea și elimină pungile de sub ochi. Învață să îți faci masajul acasă.
9. Îngrijește-ți mâinile
Și pielea mâinilor este subțire, delicată și are nevoie de multă îngrijire. Atunci când faci treburi prin casă poartă mănuși și folosește mereu cremă hidratantă.
10. Nu purta sutien atunci când dormi
Printre efectele sutienelor (mai ales ale celor cu sârmă) se numără îngreunarea circulației sângelui, iritarea, înnegrirea pielii de sub bretele și din zona sârmei, precum și disconfortul.
Lasă un comentariu