Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
9 LUCRURI pe care trebuie să le faci pentru o RELAȚIE FERICITĂ – Andreea Bănică

9 LUCRURI pe care trebuie să le faci pentru o RELAȚIE FERICITĂ

Guy Winch, psiholog de familie ajută cuplurile de peste 20 de ani și crede că fericirea și satisfacția într-o relație depind de trei factori-cheie. Mai mult decât atât, acești factori nu sunt instinctuali și necesită învățare și pregătire. Trebuie dezvoltate abilități care necesită multă practică. Colegii lui Winch vorbesc, de asemenea, despre alte obiceiuri care ajută cuplurile să rămână mulțumite de relațiile lor pentru o perioadă lungă de timp.

Iată despre ce abilități și obiceiuri este vorba:

1. Compasiune

Compasiunea este abilitatea de a te imagina în pantofii altcuiva și de a-i oferi un feedback: să îl sprijini sau să îl mângâi, să fiți triști sau fericiți împreună.

După ce ai trăit câțiva ani cu cineva, ai putea crede că vă cunoașteți foarte bine. Cu toate acestea, acest lucru poate fi un obstacol în calea dezvoltării unei empatii reciproce în relație.

Pentru a evita această greșeală, dă dovadă de compasiune. Încearcă să te pui în locul altcuiva. Închide ochii și, luând în considerare caracterul persoanei și circumstanțele în care se află, încearcă să îți imaginezi cum trebuie să se simtă. Uită de părerea ta asupra problemei, încearcă să înțelegi emoțiile celeilalte persoane. Astfel, certurile pot fi evitate mult mai ușor și pot fi transformate în niște discuții constructive.

Citește și:   7 semne că BĂRBATUL tău te iubește la nebunie

2. Empatie

Punctul precedent duce la aceasta. Nu este important doar să te pui în locul persoanei iubite doar când are probleme, ci și când vă aflați în mijlocul unui conflict.

Bineînțeles, în timpul unui conflict, foarte puțini oameni spun vreodată: „Ai dreptul să simți acest lucru și înțeleg asta”. Dacă ți se pare că acest lucru nu poate face decât să înrăutățească lucrurile, nimic mai greșit. Aceste cuvinte pot avea un efect miraculos. Odată ce partenerul tău va vedea că îi înțelegi emoțiile, va uita de sentimentele negative iar discuția va decurge într-un mod mai diplomat.

3. Atenție și surprize

Cu toții avem o înclinație de a subestima importanța micilor acte de atenție. Un cerc vicios apare adesea în relații: un partener demonstrează că este supărat, celălalt face același lucru și se ajunge la un conflict serios. În acest caz, un buchet de flori, o cutie cu bomboanele preferate, o cină gustoasă sau o îmbrățișare, pot ajuta la stoparea conflictului.

Citește și:   Ce dezvăluie despre tine inițiala numelui tău

4. Parteneriat

Unii parteneri sunt atât de obișnuiți unul cu celălalt încât încep să se trateze reciproc ca și colegi de cameră. Și fiecare persoană începe să-și trăiască propria viață. În această situație, unii oameni ignoră adesea opiniile partenerilor atunci când iau o decizie.

Și acesta este cel mai rău lucru pe care îl poți face. Această abordare va conduce, cel mai probabil, la certuri frecvente și ulterior, la despărțire. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să implici și persoana iubită în luarea unei decizii.

5. Speculații

Nu încerca să citești printre linii atunci când persoana iubită îți spune ceva neutru sau chiar frumos. În acest fel stârnești un conflict inexistent. Sau un conflict care există doar în capul tău. Dacă nu înțelegi prea bine ce a vrut să zică, întreabă direct.

6. Recunoștință

Recunoștința este foarte importantă într-o relație și nu numai. Mulțumește-i chiar și pentru cele mai mici lucruri.

7. Nu lua totul de-a gata

Citește și:   Ce contează pentru bărbați într-o relație?

Toate relațiile au nevoie de limite și responsabilități. Și nu ar trebui să iei totul ca și cum ți se cuvine necondiționat. Sunteți oameni diferiți așa că deseori va fi nevoie să faci compromisuri.

8. Fericire

Mulți oameni cred că persoana pe care o iubesc este responsabilă și de fericirea lor. Acest lucru este doar parțial adevărat. Fundamentul fericirii tale nu este altcineva, ci tu. Dacă ai fost nemulțumit de viața ta înainte de relație, atunci relația poate îmbunătăți situația doar temporar. Așa că nu e niciun motiv pentru care să îți învinuiești partenerul.

9. Bârfă

Nu spune nimic rău pe la spatele partenerului tău. Problema este că, mai devreme sau mai târziu, veți rezolva probabil problema, dar mama sau prietenii la care te-ai plâns vor aminti cuvintele rele pe care le-ai spus.Fii mai înțelept. Discută despre problemele din relația ta cu partenerul și poate astfel, lucrurile se vor rezolva mai repede.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.