Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
9 greșeli pe care nu trebuie să le faci niciodată într-o relație – Andreea Bănică

9 greșeli pe care nu trebuie să le faci niciodată într-o relație

Mulți dintre noi a trebuit să renunțăm la lucruri mărunte pentru a obține ceva mai important, mai ales dacă era vorba de o chestiune amoroasă. Totuși, acest lucru s-ar putea să ne împiedice să fim fericiți. Iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată de dragul unui partener:

1. Oamenii observă prima dată exteriorul. Dacă îți place ce vezi în oglindă, dar în același timp te gândești să-ți schimbi garderoba pentru a se potrivi cu idealurile celuilalt… chiar e acesta persoana potrivită pentru tine?

2. Atât bărbații cât și femeile greșesc comparându-și partenerii cu foști iubiți, cu vecini sau colegi. După cum spunea Mark Twain, comparația este moartea bucuriei. E foarte probabil ca acest obicei neplăcut să conducă la depresie.

3. Tentația de a schimba o persoană e mare. Uneori acest lucru e chiar util, atunci când partenerul are un obicei nesănătos. Nu ar trebui însă să te iei de pasiunile sale, dacă nu vrei să îți reproșeze și el că te ocupi de muzică, de exemplu, duminica.

4. Nu e un secret că distribuirea responsabilitățillor casnice pe baza genului este o rămășiță a trecutului. Bărbații din ziua de azi învață să gătească mese delicioase, iar femeile să repare robinetele care curg. Așadar, treburile gospodărești nu mai sunt de mult numai pentru femei sau numai pentru bărbați. Ideal ar fi să împărțiți sarcinile – studiile au arătat că partenerii care fac asta au o viață intimă mult mai satisfăcătoare.

Citește și:   7 filme pe care trebuie să le vadă orice femeie

5. Ironia  poate fi amuzantă într-o relație, însă nu și cea deplasată. Nu mai e același lucru însă dacă ironia sănătoasă se transformă în glume răutăcioase, care denotă lipsă de respect. Nu te gândi că ar trebui să te obișnuiești cu ele și că nu ar trebui să le acorzi atenșie.

6. Oamenii apropiați nouă ne sprijină, indiferent dacă suntem singuri sau într-o relație. Ei au nevoie de atenția noastră, iar partenerii nu ar trebui să fie niște obstacole. Comunicarea cu prietenii sau cu membrii familiei ne aduce emoții diferite. Nu neapărat mai bune sau mai rele, dar diferite – și avem nevoie de ele pentru a fi persoane complete.

7. Nu strică să ai un cont bancar comun cu partenerul, dar merită să ai unul numai al tău. Nu e o formă de trădare, ci un mod eficient de a scăpa dintr-o situație difiicilă. Conturile separate îți oferă stabilitate.

8. După cum spun psihologii, relațiile sănătoase fără încredere sunt imposibile. Atunci când avem încredere în cineva ne relaxăm, iar viața devine mai luminoasă. Abilitatea de a avea încredere în cineva nu depinde numai de partener – educația, traumele psihologice și experiențele negative ne fac să ne fie greu să fim deschiși.

9. Fiecare om are propriile credințe, în funcție de educația primită și experiențele prin care a trecut, iar a le încălca înseamnă să te privezi de lansa de a trăi viața din plin, așa cum consideri tu de cuviință.

Citește și:   13 SEMNE care îți arată cât de PUTERNICĂ este o relație

Citește și: 10 lucruri pe care nu trebuie să le schimbi pentru partener

Când întâlnirile ocazionale se transformă într-o relație și lucrurile merg într-o direcție serioasă, mai faci din când în când sacrificii pentru celălalt. Asta devine periculos dacă simți nevoia să schimbi anumite lucruri la tine pentru a-i plăcea și pentru a-i menține interesul. Iată care sunt acestea:

1. Viziunea ta principală despre viață

Aici se pot încadra religia căreia îi aparții (sau nu) și opiniile politice. Nu ar trebui să le schimbi pentru ca el să fie continuat de tine. Te vei pierde în relație și vei deveni cineva care nu ești, de fapt, dacă faci asta. Dacă el nu respectă lucrurile în care crezi, lasă-l – nu merită dacă nu știe să respecte și să se descurce cu diferențele.

2. Valorile

Indiferent care sunt acestea, niciun bărbat căruia îi pasă de tine nu va vrea să îți schimbi valorile și nicio femeie inteligentă nu le va schimba pentru ca un bărbat să stea cu ea.

3. Greutatea

Dacă te iubește, prietenul doar te va încuraja să fii sănătoasă, asigurându-se că alegi mâncarea potrivită și faci exerciții fizice. Atât. Dacă pierzi sau nu în greutate nu ar tebui să fie grija lui.

4. Corpul

De cele mai multe ori, bărbaților nu le pasă că nu ești puțin mai înaltă, mai slabă sau mai voluptuoasă. E cu tine pentru un motiv – asta contează. Renunță la idea de a schimba vreo parte a corpului tău pentru a-l ține lângă tine.

Citește și:   7 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să slăbești

5. Înfățișarea

Dacă te simți bine cu stilul tău,, nu trebuie să te gândești dacă partenerului îi va plăcea ceva ce porți sau nu. Fă-l să te iubească pentru cine ești.

6. Interesele

E normal să aveți interese comune și nu trebuie să încercați să vi le schimbați. Experimentați și încercați însă lucruri noi unul de la celălalt. Nu e nevoie să îți placă tot ce îi place lui.

7. Prietenii

Poate să comenteze ceva numai dacă sunt influențe negative. Dacă nu, e important să fii apropiată de prietenii tăi, care au fost alături de tine prin zile mai bune sau mai puțin bune.

8. Familia

Un bărbat care te iubește cu adevărat (și merită păstrat) nu te va pune niciodată să alegi între el și familie. Nu îți abandona familia, indiferent câte defecte are. Ei au fost acolo înainte să-l întâlnești și vor fi acolo când va pleca.

9. Personalitatea

Nu-ți schimba felul de a fi pentru ca el să te iubească mai mult – pe termen lung nu o să mai știi cine ești. Fii tu însăți, muncește la părțile care mai pot fi îmbunătățite și arată-i că ești încrezătoare. Dacă nu îi convine, e liber să plece.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.