Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
9 greșeli pe care le fac persoanele care au animale de companie – Andreea Bănică

9 greșeli pe care le fac persoanele care au animale de companie

Proprietorii de animale știu cel mai bine cum să-și arate iubirea și afecțiunea – și nu numai pentru animale. Totuși, câinii nu înțeleg toate gesturile noastre așa cum ne-am aștepta. Iată mai multe informații despre acest subiect:

1. Săruturile și îmbrățișările

Uneori e greu să te abții să nu iei în brațe un cățel. Cu toții adorăm să îi ridicăm, să îi sărutăm și să îi îmbrățișăm, dar el nu înțelege acest lucru la fel ca noi. În lumea animalelor nu există asemenea expresii de afecțiune, așa că ei nu înțeleg prea bne ce se întâmplă. Încearcă să nu îl agiți prea tare.

2. Trezirea

Atunci când un membru al familiei noastre sau un prieten adoarme pe canapea, încercăm să-l acoperim încet cu o pătură, ca să nu se trezească. Nu e nevoie să îți învelești animăluțul, dar nu ar trebui, într-adevăr, să îl trezești, ca să nu îi provoci un stres neplăcut. De asemenea, nu îl mângâia.

Citește și:   4 metode eficiente pentru a scăpa de monturi

3. Privirea animalului

De cele mai multe ori simțim disconfort când cineva se uită fix la noi. În lumea animal, privitul în ochi sugerează pericol și faptul că trebuie să se pregătească pentru atac. Dacă vrei să îți admire animăluțul, fă în așa fel încât să nu se simtă agitat.

4. Supărarea din cauza boacănelor

Dacă lași o bucată de carne pe masă sau undeva unde animalul tău de companie poate să ajungă, nu ar trebui să fii prea surprins/ă că nu o mai găsești acolo. Animalele vor mânca lucrurile pe care le găsesc – iar acest lucru se întâmplă din vina ta, nu din vina lor. Pentru ele e ceva normal. Dacă ți se întâmplă ceva de genul ăsta, nu uita de instinctele sale și nu îl provoca certându-l.

5. Comenzile numeroase

„Adu mingea! Vino aici! Unde îți sunt jucăriile?” – toate aceste comenzi și întrebări fac ca animalul tău de companie să fie agitat, deși tu ai vrut doar să vă jucați cu mingea.

Citește și:   7 greșeli pe care le fac femeile cu părul vopsit

6. Odihna și lenea

Ca și oamenii, animalele de companie au nevoie de activitate fizică. Lipsa mobilității duce la obezitate, ceea ce ar putea provoca probleme cu încheieturile sau chiar o durată de viață mai scurtă. Plimbările și jocurile vor fi bune și pentru proprietar.

7. Liniștirea animalelor

Animalele simt când ceva nu este în regulă. De exemplu, dacă lor nu le place să facă baie și noi le spunem că totul e în regulă, nu prea sunt șanse să ne creadă. Uită de acest gen de fraze și poartă-te nomal, mai ales în cazul unei situații care îi provoacă agitație.

8. Împărțirea dulciurilor cu ei

Sigur, e greu să reziști unor ochișori strălucitori și pofticioși care te privesc de sub masă, dar ai grijă – mâncarea noastră nu le face mereu bine. Dacă îți dorești ce e mai bun pentru animalul tău de companie, alcătuiește-i o dietă potrivită pentru el, bbine echilibrată.

9. Credința că o tăviță e suficientă pentru toate animăluțele

Citește și:   12 lucruri despre RELAȚII pe care oamenii trebuie să le înțeleagă până la 30 de ani

Bineînțeles că ar fi mai bine ca toate animalele din casă să folosească aceeași tăviță, dar acest lucru e destul de complicat, fiindcă de obicei ele sunt independente. Încearcă să iei mai multe tăvițe.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.