Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
9 greșeli care îți deteriorează părul – Andreea Bănică

9 greșeli care îți deteriorează părul

Coafarea părului poate fi distractivă, dar poate fi și o luptă dacă nu-l tratezi corect. Nu vrem ca părul tău să îți dea bătăi de cap sau să pierzi prea multe fire (se spune că fiecare persoană pierde de la 50 la 100 de fire de păr în fiecare zi). Așa că am pregătit o listă ce nu trebuie să faci.

1. Alegerea unghiului greșit

Să vorbim de postură, doamnelor. Dacă până acum ți-ai spălat părul stând în picioare în duș ca fetele din reclame, nu o mai face. Da, este o poziție confortabilă, însă înclinarea capului în jos este cea mai bună modalitate de a-ți spăla părul în mod corespunzător.

În primul rând, este mult mai ușor să aplici șampon doar pe scalp. În al doilea rând, te ajută să îți speli mai bine părul, deoarece părul se îndepărtează de cap și intră într-o cădere liberă. În plus, dacă dorești să folosești un balsam sau o mască de păr, înclinarea capului în jos te va împiedica să pui produsul prea aproape de rădăcini.

2. Supui părul unor temperaturi ridicate

Uită de apa fierbinte când vine vorba de păr. Apa caldă lasă părul fără putere în ceea ce privește pierderea de umiditate. Verifică constant temperatura apei cu mâna în timpul spălării.

Citește și:   7 obiceiuri care îi fac pe oamenii să te judece și să-ți citească personalitatea

3. Uscarea părului cu feonul

Femeile tind să facă aceeași greșeală aici ca și atunci când își spală părul. Aerul foarte cald te va ajuta să îl usuci mai repede, dar va avea și consecințe de durată asupra părului.

Nu de produsele dedicate protecției termice atunci când îți usuci părul. Dacă folosești doar un prosop pentru uscarea părului, îți recomandăm două lucruri: fie să folosești un prosop de mătase, fie să nu prinzi niciodată părul într-un prosop de bumbac. Atunci când este umed , părul este mai predispus la deteriorare.

4. Nu bei suficientă apă

„Unde nu există apă, nu există nici viață.” Toată lumea știe că apa potabilă este esențială pentru sănătate. Apa reprezintă 15% din masa totală a părului, deci asigură-te că bei suficiente lichide.

5. Îl expui la condiții de vreme extreme

Să spunem câteva cuvinte despre vreme. Dacă locuiești într-o zonă cu un climat cald, ești norocoasă. Dacă nu, citește mai departe. Deci, acum că știi că apa este o parte importantă a părului, știi de asemenea că apa poate îngheța. Ceea ce aduce următorul argument: dacă nu porți o căciulă sau o pălărie în zilele friguroase, apa poate îngheța și odată cu gheața, părul tău poate crăpa din interior.

Citește și:   7 greșeli de stil pe care să nu le mai faci după 30 de ani

6. Ești prea „bio”

Îngrijirea părului la domiciliu este în prezent la modă. Dar una este să folosești ceea ce îți recomandă hair stylist-ul tău, și alta să îți amesteci propria poțiune. Femeile preferă în special să includă uleiurile în rutina lor de îngrijire a părului. Dar ai grijă – uleiurile naturale (cocos, argan, jojoba etc.) nu se înțeleg foarte bine cu dispozitivele de styling. Temperatura medie de ardere a uleiului este de 160-250 ° C (320-482 ° F), iar temperatura medie pe care o stabilești la astfel de dispozitive este de 170-230 ° C (338-446 ° F). Imaginează-ți care ar putea fi rezultatul… Folosirea unui ondulator la câteva zile după aplicarea uleiului pe păr nu este o idee bună. Membrana uleioasă poate rămâne pe părul tău timp de până la 2 săptămâni.

7. Mănânci prea multe alimente nesănătoase sau ai o dietă strictă

Nu putem vorbi de un păr frumos fără o cantitate echitabilă de proteine, vitamine și substanțe nutritive. Cele mai importante aici sunt fierul și biotina (sau vitamina B7). Fierul activează o enzimă foarte importantă responsabilă de diviziunea celulară. Lista de produse care te ajută să îți crești părul puternic și strălucitor este lungă, dar aici ar trebui să incluzi cu siguranță în rația zilnică: nuci, semințe de in, somon sălbatic, spirulină, avocado, semințe de dovleac, broccoli, migdale, ardei dulci, și praf de cacao brut. Adaugă spanac pentru o porție suplimentară de fier și zinc.

Citește și:   7 greșeli pe care le faci când îți calci cămășile

8. Nu te tunzi

S-ar putea să crezi că, dacă nu îți tunzi părul vei ajunge mai repede la lungimea dorită și vei fi invidiată chiar și de Rapunzel. Din păcate, asta nu se va întâmpla.

Fiecare dintre noi are un fel de „plafon genetic” care nu permite în toate cazurile creșterea părului până la o lungime ideală. Asta înseamnă că a fi concentrată pe acest scop și de a trata părul cu seruri, de dragul păstrării lungimii, nu are sens deloc. Este mai bine să ai grijă de ce ți-au dat natura și părinții tăi.

9. Uiți să te piepteni

Adesea uiți de această procedură simplă care poate face minuni pentru modul în care părul arată și se simte. În primul rând, acest procedeu este asemănător unei exfolieri. În plus, periatul părului stimulează creșterea acestui prin aducerea nutrienților în foliculi. Ai grijă doar să alegi o perie de calitate.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.