9 ALIMENTE care îți ajută CREIERUL mai mult decât crezi

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare an numărul persoanelor cu demență crește cu 10 milioane. Unul dintre factorii de risc este o nutriție dezechilibrată. Prin urmare, este important să incluzi în alimentație produse care protejează neuronii de distrugere.

1. Semințe de pin

100 de grame de semințe de pin cuprind 440% din norma zilnică de mangan, 47% – vitamina E 66% – și 63% cupru – magneziu. În 100 de grame de nuci sunt de 20 de ori mai mulți acizi grași omega-6 decât în ​​avocado.

Vitamina E în semințele de pin este un antioxidant important care protejează creierul de stresul oxidativ și îmbunătățește abilitățile cognitive. Magneziul te protejează de anxietate și te face rezistent la stres. Desigur, e recomandat să nu exagerezi.

2. Sfeclă roșie

Nitritele din sfecla cresc fluxul de sânge către creier, ajutând la oxigenarea creierului. Un studiu realizat în 2017 a arătat că sucul de sfeclă crește neuroplasticitatea – capacitatea creierului de a se schimba. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele în vârstă.

Citește și:   7 ALIMENTE pe care nu trebuie să le mănânci pe STOMACUL GOL

Betanina, protejează creierul de Alzheimer, încetinind acumularea de substanțe rele în el. Vitamina B9 joacă, de asemenea, un rol important în sănătatea creierului: deficiența acesteia duce la întreruperea funcțiilor cognitive și la demență. În sfeclă există de trei ori mai mult vitamina B9 ca în portocale.

3. Ceaiul Mate

Cofeina din ceaiul mate stimulează sistemul nervos : ajută la oboseală și somnolență, restabilește activitatea mentală și întărește memoria pe termen lung . Pentru cei care ar dori să renunțe la cafea, acest ceai este o alternativă excelentă.

Mate elimină simptomele depresiei și protejează neuronii de distrugere, inclusiv de boala Parkinson. În ceaiul mate, există mai mulți compuși și substanțe utile decât în ceaiul verde normal.

4. Suc de rodii

Antioxidanții din rodie sunt de trei ori mai puternici decât vinul roșu și ceaiul verde. Aceasta împiedică apariția radicalilor liberi, protejând celulele creierului de distrugere și reducând inflamația.

Polifenolii din granule îmbunătățesc memoria vizuală și verbală: cercetătorii au studiat modul în care antioxidanții afectează abilitățile cognitive, adăugând la alimentația oamenilor 236 ml de suc. După 4 săptămâni, performanța memoriei s-a îmbunătățit.

Citește și:   7 motive pentru care e bine să mănânci pepene roșu

5. Turmeric

Antioxidanții din turmeric ajută la îmbunătățirea memoriei și e folosit mai ales în cazul bolii Alzheimer. Curcumina stimulează formarea de noi celule ale creierului și conexiuni între ele. Este un antidepresiv natural : afectează nivelul hormonilor care îmbunătățesc starea de spirit, reduc anxietatea. Dacă există o mulțime de situații stresante în viața ta – este necesar să adaugi turmeric la dieta ta.

6. Lintea

200 de grame de linte conțin 90% din norma zilnică de vitamina B9, 49% mangan, 37% fier și 17% zinc. Vitamina B9 ajută creierul să se dezvolte și să își păstreze memoria când începem să îmbătrânim. Manganul și fierul previne diferite tulburări în activitatea sistemului nervos, alcătuiesc echilibrul energetic. Zincul este necesar pentru o bună memorare și învățare.

7. Struguri

Resveratrolul – un antioxidant puternic din struguri: încetinește declinul cognitiv , protejând creierul de daunele tipice bolii Alzheimer.

Strugurii slăbesc inflamația și elimină efectele stresului: anxietate , tulburări de memorie și hipertensiune.

Citește și:   Cum să-ți alegi OCHELARII în funcție de FORMA FEȚEI

8. Căpșuni

100 de grame de căpșuni conțin 98% din doza zilnică de vitamina C. Vitamina C este mai importantă pentru activitatea creierului decât pentru toate celelalte organe. Este un antioxidant puternic care ajută neuronii să lucreze în mod normal, să se recupereze din leziuni și intervenții chirurgicale, îi protejează de distrugere.

Flavonoidele din căpșuni încetinesc îmbătrânirea creierului: acest lucru este deosebit de important dacă vrei să îți păstrezi memoria și claritatea minții cât mai mult posibil. Proprietățile căpșunilor din punctul de vedere al sănătății creierului sunt aproape identice cu cele ale afinelor.

9. Stafide

100 de grame de stafide conțin 21% potasiu zilnic, 150% bor, 18% cupru și 16% vitamină B6. Borul în compoziția stafidei este util pentru memoria pe termen scurt și lung , îmbunătățește percepția, productivitatea și dexteritatea.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.