Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
8 trăsături pe care trebuie să le ai ca oamenii să te placă – Andreea Bănică

8 trăsături pe care trebuie să le ai ca oamenii să te placă

De ce par unii oameni mult mai atrăgători decât alții? Acest lucru ține de frumusețea fizică sau de trăsăturile de caracter? Ce ne influențează percepția asupra activității fizice? Citește mai jos pentru a afla:

1. Sănătatea

Părem mult mai atrăgători dacă suntem puternici și sănătoși. Pielea fină, părul ondulat – toate acestea reflectă o ereditate bună. În mod subconștient, creierul îi alege pe cei care au potențialul de a avea niște urmași frumoși și sănătoși.

2. Tinerețea

De ce este tinerețea atât de atrăgătoare peste tot în lume? Din punctul de vedere al evoluției, motivul e logic. Un partener tânăr e cu siguranță mai sănătos, iar urmașii săi vor fi mai rezistenți, plus că el va trăi mai mult. Bărbații din diverse țări preferă femeile care par mai mature și trăsături faciale copilărești.

3. Beneficiile

Profesorul David Perrett a făcut un experiment. A schimbat trăsăturile unor fotografii cu femei și bărbați și apoi a cerut unor alte persoane să spună care li se pare că sunt cei mai atrăgători. Majoritatea bărbaților au ales femei foarte sexy, iar femeile au ales bărbați din clasa de mijloc, care păreau mai sinceri și mai blânzi.

Citește și:   10 trucuri de frumusețe pe care femeile le aplică dintotdeauna

4. Geometria

Când vine vorba de atracție contează proporțiile, simetria. Natura creează forme ideale, iar orice deviație înseamnă că probabil ceva nu a mers cum trebuie. La plante, florile asimetrice sugerează boală sau incapacitatea de a rezista într-un mediu agresiv. Nici la oameni lucrurile nu stau altfel. Prin selecție naaturală, proporțiile corecte câștigă.

5. Familiaritatea

Profesorul Peter Winkelmann, de la Universitatea din California, și colegii săi au ajuns la concluzia că persoanele care au un număr mare de trăsături familiar sunt mai frumoase. Trăsăturile medii sunt cele mai atractive.

6. Așteptările

Dacă ne așteptăm ca o persoană să fie frumoasă, atunci creierul o va clasifica automat ca fiind frumoasă. Creierul este un organ care economisește energie și îi e mai ușor să meargă pe o cale bătătorită. De exemplu, dacă suntem convinși că o imagine e o capodoperă, îți va fi greu să o percepi altfel. Așteptările noastre cele mai ascunse ne influențează percepțiile.

7. Moda

Oamenii sunt creaturi sociale, așa că sunt influențați de modă. Tendințele pentru machiaj și haine se schimbă tot timpul, iar idealurile de frumusețe s-au schimbat dramatic de-a lungul secolelor. Ceea ce e la modă este considerat frumos și nu e contestat.

Citește și:   10 secrete de frumusețe care îți vor rezolva problemele pielii

8. Caracterul nativ și familiar

Oamenii care seamănă cu părinții noștri ni se par mai atrăgători. Psihologii spun că asta se întâmplă deoarece copiii învață de mici să perceapă frumusețea celor pe care îi vede în apropierea sa. Oamenii simt simpatie pentru cei care seamănă cu persoanele care le sunt familiar. De asemenea, dacă trăsăturile faciale ale cuiva ni se par familiar, le percepem ca fiind mai frumoase.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.