Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
8 semne care îți arată că trebuie să faci o schimbare în viața ta – Andreea Bănică

8 semne care îți arată că trebuie să faci o schimbare în viața ta

În viață există momente în care nu avem putere să facem nimic, nici măcar să ne dăm jos din pat. Totul ne scapă printre degete și nu ne putem rezolva problemele. Acestea sunt semne că am rămas fără energie. Iată câteva lucruri care arată că ești foarte aproape de ceea ce se cheamă „epuizare emoțională”:

1. Ai încetat să mai ai grijă de tine

Atunci când nu te îngrijești, îți pierzi energia, iar când nu ai energie nu ai grijă de tine – e un cerc vicios. Ar trebui să nu uiți că îngrijirea corporală trebuie să fie o parte importantă din viața fiecărei persoane.

2. Încerci să perfecționezi fiecare lucru mărunt

Intoleranța față de jumătățile de măsură contrazice însăși ideea vieții. Suntem oameni, suntem imperfecți, iar lumea din jurul nostru nu poate să fie ideală. Lasă lumea să fie așa cum e – vei economisi astfel multă energie.

3. Îți stabilești niște reguli de viață și încerci cu tot dinadinsul să le urmezi

Citește și:   9 greșeli pe care nu trebuie să le faci niciodată într-o relație

Dacă gândești întotdeauna că „eu nu o să …. niciodată” sau „eu în fiecare dimineață o să…” te vei simți mereu vinovată și stresată. Relaxează-te. Aruncă listele și începe să iei decizii bazate pe bun simț.

4. Crezi că trebuie să te ridici la înălțimea așteptărilor tuturor

Îți dorești să fii bună pentru șef, pentru părinți, pentru soți. Trebuie să fii un membru corect al societății – ceea ce e o sursă constantă de stres. Învață să îți sortezi prioritățile și să spui „nu”.

5. Ai o relație nesănătoasă cu mâncarea?

Orice extremă din acest domeniu e periculoasă pentru organism – mai ales pentru sistemul nervos. Și dacă sari constant peste mese și dacă mănânci în mod necontrolat îți dai peste cap rezervele de energie și vei avea complexe, remușcări și sentimente de inferioritate.

6. Suferi din cauza faptului că nu poți să ajuți pe toată lumea

Nu ai cum să ajuți pe toată lumea. Dacă te consumi pentru toți ție nu îți va mai rămâne nimic, iar ceilalți oricum nu vor fi mulțumiți de tine oricum. Cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru această lume e să fii fericită. Ajută-i pe străini, ocupă-te de caritate, oferă ajutor psihologic prietenilor tăi, dar nu în detrimentul propriei tale persoane.

Citește și:   10 obiceiuri greșite pe care le ai zi de zi

7. Ai o stimă de sine scăzută

Sabotarea îți consumă foarte multă energie și nu are rezultate pozitive. Dacă nu te descurci la ceva și asta te doare, trebuie să îți dai seama care e problema și să o rezolvi. Dacă problema nu poate fi schimbată, atunci nu trebuie să o mai consideri o problemă, ci să o vezi ca pe un simplu fapt dat.

8. Nu te răsfeți

Pentru o viață fericită și armonioasă e foarte important să ai niște mici ritualuri pentru plăcerea ta și să te tratezi cudragoste. La urma urmei, tu ești singura persoană care va fi alături de tine toată viața.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.