Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
8 reguli de siguranță pentru copii pe care ar trebui să le știe orice părinte – Andreea Bănică

8 reguli de siguranță pentru copii pe care ar trebui să le știe orice părinte

Pentru orice părinte siguranța copilului este cea mai importantă! Află ce pericole se expun și cum îi poți ajuta!

Niciun copil nu scapă de lovituri și vânătăi. Totuși, o rană ușoară se poate transforma ușor într-o fractură periculoasă. Iată câteva principii de siguranță ca să-ți protejezi copilul:

1. Siguranța în timpul somnului

Un copil ar trebui să doarmă pe spate. Păturile matlasate cu dantelă pot bloca tractul respirator al copilului. O saltea tare și niște așternuturi elastice îngrijite sunt suficiente.

2. Prevenirea căzăturilor și a rănilor

Dacă cel mic se plimbă prin casă într-un premergător, ai grij să nu se apropie de scări, instalații de căldură sau fire. Fixează bine mobila (mai ales dulapurile înalte) care ar putea să cadă.

3. Prevenirea asfixierii

Asigură-te că jucăriile nu conțin părți mici pe care copilul le-ar putea smulge și înghiți. Din când în când, mergi și tu în patru labe – vei observa ce lucruri ar putea băga copilul în gură.

4. Siguranța în caz de incendiu

Ascunde chibriturile și brichetele. Nu ține în casă alte surse de foc ce arată ca niște jucării. Instalează o alarmă de fum în casă.

Citește și:   10 imagini emoționante care arată ce înseamnă adevărata dragoste

5. Prevenirea otrăvirii

Cele mai multe intoxicații sunt provocate de înghițirea accidentală de medicamente. Nu le lăsa (nici vitaminele) la îndemâna copiilor și nu le numi „bomboane” – s-ar putea să le trezești interesul. Pune lacăte speciale pe ușile dulapurilor de detergenți sau medicamente.


Ascultă noua mea piesă:


6. Probleme cu apa

Capacul de toaletă, ușa de la baie – ar trebui să fie permanent închise. Ai grijă la orice recipient deschis care conține apă (inclusive un butoi sau o găleată) – copilul ar putea să cadă și să se înece

7. Pericole la care se expune în mașină

Un copil poate sta pe scaunul obișnuit dacă e mai înalt de 1.40 m și dacă are o greutate de cel puțin 32 de kg. Trebuie să poarte centura – partea superioară să-i treacă pest piept și umeri, nu peste gât, iar cea inferioară ar trebui să fie în dreptul șoldurilor, nu al stomacului. Nu lăsa la îndemâna copiilor alimente fierbinți, cadouri mari sau orice altceva ce s-ar putea mișca în timpul unei frâne.

Citește și:   10 întrebări la care trebuie să te aștepți de la copilul tău

8. Când merge cu bicicleta

Cumpără și o cască – e singura metodă eficientă de a-i proteja capul celui mic.  Verifică dacă bicicleta are luminile bine fixate, cum funcționează frânele și starea roților.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.