Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
8 motive pentru care mint copiii – Andreea Bănică

8 motive pentru care mint copiii

Probabil că nu există o persoană care să nu fi mințit niciodată în viața sa. Ne întâlnim cu mincinoșii în fiecare zi, dar nu știm ce să facem când aceștia sunt chiar copiii noștri. Iată care sunt motivele pentru care mint ei:

1. Copiii știu consecințele

De cele mai multe ori copiii mint deoarece știu că dacă spun adevărul vor fi pedepsiți. Încearcă să-i încurajezi să spună adevărul – poate aplicând niște pedepse mai puțin severe, astfel încât copiii să nu se mai teamă atât de tare.

2. Copiii nu vor să te supere

Copiii tăi te iubesc și nu vor să te supere. Dacă reacționezi mai bine atunci când îți spun adevărul, nu le va mai fi atât de frică să nu te rănească.

3. Ei nu mint, ci își folosesc imaginația

Uneori, copiii confundă dorințele cu realitatea – îți spun totul despre aventurile lor minunate sau îi conving pe toți că au un frate sau o soră. Nu te supăra prea tare din cauza acestui gen de minciuni, deoarece copiii or să înceteze cu asta pe măsură ce vor crește.

Citește și:   5 moduri prin care îți poți învăța copilul să aibă mai multă răbdare

4. Copiii mint pentru că nu își aduc aminte

Există situații în care copiii mint și cred și ei ce spun. Asta e valabil mai ales în cazul celor care uită că au făcut ceva rău. Nu te teme de asemenea minciuni. Încearcă să ai răbdare și să îi explicit copilului într-un mod calm cu ce a greșit.

5. Cred că e politicos să mintă

Uneori copiii cred că e corect să mintă – par fericiți să poarte șosetele împletite de bunica, deși în reaalitate sunt dezamăgiți de un asemenea cadou. E problema ta dacp vrei ca cel mic / cea mică să se comporte diferit, fiindcă mulți reacționăm dintre noi reacționăm la fel ca ei în asemenea situații.

6. Programarea răspunsului corect

De mutle ori îi întrebăm pe copii lucruri de la care așteptăm un singur răspuns. De exemplu, „nu-i așa că ți se pare gustos?” când e evident că nu vrea să mănânce ce e în farfurie. În asemenea situații, dacă nu vrei să auzi o minciună, rezolvă problema imediat: „Ce ai vrea să mănânci acum, iubire?”

Citește și:   O mamă nu poate face diferența între puii ei. Iubirea ei e nemărginită și necondiționată

7. Copiilor le e frică de schimbarea de rol

Copiilor le e frică să spună adevărul despre faptele rele deoarece sunt siguri că numai personajele negative se poartă urât, iar dacă își recunosc greșelile cred că se vor transforma și ei în niște răufăcător. Explică-le că și oamenii buni mai greșesc din când în când. Ceea ce îi deosebește de cei „răi” este abilitatea de a-și asuma responsabilitatea pentru acțiunile lor.

8. Mințim chiar noi

Copiii copiază comportamentul părinților. Dacă trăiesc înconjurați de minciuni, e absolut firesc să nu mai spună adevărul. Soluția e simplă, dar poate și dificilă în același timp 0 devino tu mai sincer/ă, ca să-ți urmeze și ei exemplul.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.