Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
8 mituri despre sarcină care au fost demonstrate de știință – Andreea Bănică

8 mituri despre sarcină care au fost demonstrate de știință

Încă din primele săptămâni de sarcină, viitoarea mamă află despre tot felul de semne prevestitoare de rău – nu trebuie să-și taie părul, nu trebuie să-și cumpere haine, nu trebuie să tricoteze. Anumite superstiții au însă și un sâmbure rațional.

Iată câteva dintre credințele cu privire la sarcină care au și o justificare științifică:

1. Dacă mângâi o pisică, copilul tău va avea mulți dușmani

Copilul tău chiar este amenințat de un dușman, toxoplasmoza , deoarece pisicile sunt purtătoare ale acestei noli. Prin urmare, evită să atingi pisici dacă nu vrei să faci o infecție intrauterină.

2. Dacă stai pe prag, spiritele rele îți vor fura copilul

Femeile însărcinate nu ar trebui să stea pe prag și în niciun loc unde e curent, deoarece sistemul lor imunitar e slăbit și s-ar putea îmbolnăvi.

3. Dacă mănânci fructe roșii, copilul va avea bujori în obrăjori

Toate fructele roșii sunt alergeni puternici, dar felul în care afectează femeile însărcinate variază. Medicina tradițională susține că nu ar trebui să le consumi, dar doctorii occidental spun exact opusul.

Citește și:   7 LUCRURI pe care nu ar trebui să i le spui NICIODATĂ unui COPIL

4. Dacă te uiți la lucruri îngrozitoare, copilul se va naște urât

Nu e de mirare că cinematografia a adăugat o recomandare specială pentru femeile însărcinate. Reorganizarea hormonală face ca acestea să fie foarte ușor de impresionat, iar stresul în exces afectează circulația sanguină, așa că ar fi mai bine să te uiți la filme horror după ce vine copilul pe lume.

5. Dacă stai picior peste picior, copilul va avea un picior diform

Dacă stai picior peste picior îngreunezi circulația sanguină și crești riscul apariției varicelor, așa că ar fi mai bine să uiți de această poziție în timpul sarcinii.


6. Dacă dormi pe spate, copilul s-ar putea sufoca

Dacă mama doarme pe spate, mai ales în ultima parte a sarcinii, toată greutatea uterului va pune presiune pe coloana vertebrală, intestine și pe vasele principale de sânge. Uterul presează în special vena care transportă sânge de la inima la făt. Atunci când acest lucru se întampla prea mult timp, fătul este privat de nutrienți și oxigen și este pus în pericol.

Citește și:   Cercetătorii au descoperit că primul născut e mai inteligent

7 Nu ar trebui să faci baie, deoarece copilul tău se va naște slăbit

Adevărul e că băile fierbinți, mai ales în stagiile timpurii, pot provoca un avort. Poți face însă băi călduțe fără nicio grijă.

8. Băiat sau fată?

Se spune că dacă burta unei femei însărcinate este mai ascuțită, înăuntru este un băiețel, iar dacă e rotunjită, se va naște o fată. De fapt și de drept, această superstiție este un mit – există metode mai sigure de a afla sexul copilului. Cel mai bine ar fi să consulți un medic înainte de a cumpăra hăinuțe.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.