Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
8 lucruri care îi deosebesc pe părinții buni de părinții geniali – Andreea Bănică

8 lucruri care îi deosebesc pe părinții buni de părinții geniali

Multe mame visează să aibă copii geniali. Deși există numeroase trucuri și sfaturi pentru creșterea copiilor, nimenu nu îți poate spune exact ce să faci. Pe de altă parte, unii părinți nu trebuie să apeleze la articole psihologice sau la forumuri parentale pentru a avea copii deștepți. Iată câteva dintre secretele și regulile lor:

8. Răsplătește independența

În unele familii, părinții sunt convinși că cei mici vor avea succes în viață dacă se gândesc că pot să facă orice. E important să îi faci să înțeleagă că pot face orice – pe cont propriu. Astfel, copiii vor ști că pot să își modeleze viitorul după bunul plac.

7. Toate lcrurile sunt dificile înainte să fie ușoare

Strădaniile copiilor de a deveni independenți trebuie să fie recunoscute și apreciate. Dacă un copil se apucă de un hobby nou, la orice vârstă, părinții ar trebui să-l sprijine și să-l încurajeze. Dacă ceva nu merge bine, rudele ar trebui să îi spună că toate lucrurile sunt dificile la început.

6. Încrederea este cea mai bună recompensă

Cum ar trebui să le răsplătim strădaniile? Nu cu dulciuri, asta e sigur. Copiii pot fi recompensați cu încredere. Dacă ai încredere să îl lași să facă ceva de unul singur, copilul va înțelege că se descurcă.

5. Exteriorul nu e totul

Geniile nu se concentrează niciodată la aspectul exterior. E nevoie de prea mult efort pentru ca cei mici să fie curați pe exterior, atât din partea părinților, cât și a copiilor. Părinții înțelepți cred că a avea haine impecabile e inutil pentru creșterea și dezvoltarea personal a copiilor. În plus, copiilor nu le pasă cum arată.

Citește și:   10 lucruri la care e atent un bărbat înainte să se căsătorească

4. Acceptarea dezordinii

Copiii sunt adesea înconjurați de haos, iar acest lucru nu îi deranjează pe părinții înțelepți. Ei înțeleg că cei mici sunt dezordonați, dărâmă lucruri și varsă chestiile pe care le au prin preajmă. De aceea, în loc să îi certe, îi lasă pe copii să trăiască așa cum se simt confortabil, explicându-le în timp de ce e importantă curățenia.

3. Copiii vor obosi, la un moment dat

Unii părinți pot petrece întreaga zi alergând după copii, spunându-le „nu te urca în copac!”, „nu atinge asta!”, „liniștește-te!”. Părinții înțelepți știu că e important să-i lase pe copii să-și consume energia cât sunt mici. Astfel, când vor fi adulți vor fi mai încrezători și mai consecvenți în îndeplinirea sarcinilor.

2. Libertate controlată

Copiilor ingenioși li se permit multe lucruri. Chiar și desenele de pe tapet sunt văzute ca un semn al potențialului artistic al copiilor. Totuși, există o limită pe care nici măcar acești copii nu au voie să o încalce – nerespectarea familiei. Părinții nu trebuie să fie insultați.

1. Mama și tatăl sunt la fel de importanți

Respectul față de părinți se învață de la o vârstă fragedă. De aceea, nu încearcă să-i încarce cu lucruri pe care le pot rezolva și pe cont propriu.

Citește și: 9 metode prin care francezii își educă copii

Dacă ai fost vreodată în Franța, probabil că ai observat faptul că acolo copiii se poartă mereu frumos și să sunt deștepți și veseli. Ei se agită rateori, mănâncă în liniște și își salută întotdeauna vecinii. Dacă vrei să știi care e secretul din spatele acestui comportament, citește în continuare:

Citește și:   Ce flori să-i dăruiești de mărțișor în funcție de zodie

1. În Franța, mamele tinere se întorc la muncă la zece săptămâni după nașterea copilului

Legea spune că ele pot să stea cu cei mici mai mult timp, păstrându-și locul de muncă, dar în acest caz nu ar mai beneficia de salariu, ci de o mică alocație. Copiii sunt duși la creșă sau sunt îngrijiți de o dădacă. Ei sunt înconjurați de străini de la o vârstă fragedă, se adaptează mai repede și devin mai independenți față de părinți.

2. De la o vârstă fragedă, mamele își învață copiii să doarmă în paturi separate și, dacă e posibil, chiar în camere separate.

Dacă ei se trezesc în timpul nopții și încep să plângă, mama așteaptă puțin înainte de a se duce să vadă ce s-a întâmplat. Așa, pas cu pas copiii se obișnuiesc să doarmă singuri.

3. Părinții francezi încearcă să acorde copiilor cât mai multă libertate

Ei nu intervin în conflictele copiilor cu alții de vârsta lor, permițându-le să învețe să se apere singuri.

4. Bunicii nu au un rol foarte mare în educarea copiilor – ei îi văd de regulă numai în weekend sau în vacanțe

În Franța vezi mai repede bătrâni delectându-se cu o ceașcă de cafea sau cu un pahar de vin la restaurant decât plimbând copiii mici.

Citește și:   O mamă nu poate face diferența între puii ei. Iubirea ei e nemărginită și necondiționată

5. Mâncarea este o parte importantă din viața fiecărui francez

Prânzul lor durează două ore, de la 12 la 14. Francezii cred că e foarte important să se adune la masă cel puțin o dată pe zi. Nu există mâncare pentru copii în Franța – ei mănâncă practic aceleași lucruri ca și adulții. Părinții nu îi forțează pe copii să mănânce ceva nou, dacă nu le place, dar insistă mereu că merită să încerce.

6. Părinții îi învață pe copii bunele maniere din copilărie

Ei încep de mici să-și întâmpine oaspeții și să-i salute pe vecini, să fie calmi când stau la coadă și să cedeze locul oamenilor mai în vârstă în mijloacele publice de transport. Ei sunt învățați patru cuvinte foarte importante: „mulțumesc”, „bună ziua”, „te rog”, „la revedere”.

7. Copiii pot să nu învețe să citească până la vârsta de 5 ani

Părinții cred că a fi copil e ceva minunat, o perioadă când visezi și cunoști lumea din jurul tău, învățând să fii politicos și responsabil. Va fi timp suficient mai târziu pentru a învăța să citească și să scrie.

8. Duminica e petrecută în gamilie, în parc, la un grătar sau la o plimbare cu bicicleta

Francezii încearcă să facă toate cumpărăturile și toată curățenia de sâmbătă.

9. Dacă vor neapărat ceva de la magazin, copiii trebuie să și-l cumpere din banii de buzunar, pe care îi primesc de la vârsta de 7 ani.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.