Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
8 greșeli într-o relație care duc la despărțire – Andreea Bănică

8 greșeli într-o relație care duc la despărțire

Cu toții visăm să avem relații frumoase, de lungă durată. Totuși, nu e mereu posibil să ai o poveste de dragoste perfectă. Cu toții trecem prin momente de criză – întrebarea e dacă poți să le depășești. Iată câteva dintre greșelile care conduc, de cele mai multe ori, la despărțire:

1. Sunteți de nedespărțit

Da, ai citit bine. Dacă sunteți de nedespărțit s-ar putea să vă despărțiți mai devreme sau mai târziu. La un moment dat, unul dintre parteneri se va simți iritat de prezența celuilalt, care va suferi din această cauză – și așa începe criza.

2. Ai iluzia că partenerul gândește la fel ca tine

Uneori, oamenii îți proiectează în mod inconștient gândurile, dorințele și sentimentele asupra celorlalți. Sentimentele nefondate de gelozie pot fi explicate prin acest mecanism. Pot să apară conflicte serioase dacă nu îți dai seama că celălalt vede lumea într-un mod diferit. E important să respecți faptul să suntem cu toții altfel.

Citește și:   Cum să SLĂBEȘTI fără să te ÎNFOMETEZI

3. Lipsa comunicării

Uneori auzim că oamenii care se iubesc nu au nevoie de cuvinte. Aceasta este o mare greșeală, deoarece cheia unei relații armonioase este împărtășirea emoțiilor și ascultarea reciprocă. Atunci când nu comunicăm suficient, riscăm să nu ne lăsăm niciodată personalitatea să iasă la iveală.

4. Lipsa planurilor comune

Când sunt proaspăt îndrăgostiți, tinerii refuză uneori să-și facă planuri comune de viitor. După ce pasiunea a trecut, ei nu au idee ce poate să urmeze și se sperie. Pentru a construi o relație puternică, e necesar să discutați despre viitor și să nu evitați problemle serioase – copiii, banii, spațiul personal, pregătirea pentru monogamie etc.

5. Încercarea de a-l salva pe partener

S-ar părea că e bine ca o persoană să încerce să vindece pe alta și să-I rezolve problemele. „Martirul” e ca un copil răsfățat, care primește toată atenția, iar „salvatorul” simte că e important pentru cineva. Totuși, o astfel de relație este condamnată. „Martirul” s-ar putea să se vindece și să își dea seama că nu mai are nevoie de salvare.

Citește și:   Cum să alegi haine în care arăți BINE, fără să cheltuiești o avere

6. Lenea și lipsa efortului

Multe cupluri cred că armonia este un dar și că, odată ce apar probleme, relația este sortită eșecului, așa că nici măcar nu încearcă să găsească o soluție. E important să înțelegi că o relație (atât sexuală, cât și socială) se construiește pas cu pas.

7. Conflicte nerezolvate

Conflictele nerezolvate cultivă dezamăgirea și furia. E important să îți recunoști toate emoțiile pe care le-ai reprimat, dacă nu vrei să ajungi la despărțire. Conflictele sunt doar un stagiu al relației voastre, pe care trebuie să le depășești. Nu-i ascunde partenerului lucrurile care te supără.

8. Lipsa relațiilor intime

Relațiile intime vă fac să fiți un cuplu, nu doar niște colegi de cameră. E necesar să îți amintești că ar trebui să păstrezi pasiunea vie, la fel și bucuria atingerilor.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.