8 alimente pe care nu ar trebui să le ții în frigider

Contrar opiniei publice, anumite produse, precum roșiile, ouăle sau busuiocul nu ar trebui să fie păstrate la frigider. Ținerea în frigider poate să mărească durata de viață a alimentelor, dar acest lucru nu va fi de prea mult folos dacă alimentele respective nu mai pot fi consumate după răcire.

Temperatura din frigider poate să modifice structura alimentelor, textura, consistența și gustul. Regula e simplă – alimentele care nu sunt ținute la frigider în supermarket nu ar trebui să fie păstrate la frigider nici acasă.

Iată câteva exemple:

1. Roșiile

Roșiile nu vor avea o viață mai lungă dacă le ții în frigider. Dimpotrivă – vor fi mai moi, mai făinoase și își vor pierde din gust. Ar trebui să fie păstrate la temperatura camerei și să fie consumate atunci când sunt complet coapte.

2. Cafeaua

Ar fi o mare greșeală să păstrezi cafeaua la frigider. Aceasta își va pierde aroma și va absorbi toate mirosurile din frigider. Ar trebui să fie păstrată într-o cutie închisă ermetic, într-un loc uscat.

Citește și:   7 diferențe dintre dragoste și pasiune trecătoare

3. Pâinea

Pâinea nu ar trebui să fie niciodată păstrată la frigider, deoarece se va usca, se va întări și își va pierde frăgezimea. Ca să reziste mai mult, pâinea ar putea să fie înfășurată într-o pânză curată sau alături de un măr tăiat pe jumătate, care să absoarbă umezeala. Coaja va rămâne astfel crocantă, iar miezul moale.

4. Ciocolata

Ciocolata prinde deasupra o pojghiță fină albă atunci când este păstrată la frigider. Nu e vorba de mucegai, ci de grăsime. Acest lucru nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate, dar îi alterează gustul. De aceea ar fi bine să păstrezi ciocolata la temperatura camerei, în locuri ferite de lumină.

5. Castraveții

Nici castraveții nu vor rezista mai mult dacă îi păstrezi la frigider. Coaja se va înmuia la contactul cu temperatura dinăuntrul frigiderului, iar castravetele își va pierde gustul. Partea începută, dacă ai tăiat din el, ar trebui să fie protejată cu folie de plastic.

Citește și:   Ce fel de soție ești în funcție de zodie

6. Busuioc

Busuiocului îi place căldura, iar temperatura din frigider îl va face să se ofilească mult mai repede. Mai mult decât atât, planta tinde să absoarbă toate mirosurile din frigider, pierzându-și astfel gustul. Cel mai bine ar fi să îl păstrezi într-un pahar cu apă, departe de lumina direct a soarelui.

7. Cartofii

Cartofii pot să reziste câteva săptămâni la temperatura camerei, la adăpost de lumină. Ei nu ar trebui să fie ținuți sub nicio formă în frigider, deoarece amidonul din ei se va transforma în zahăr, schimbându-se și textura. Prin urmare, la pregătirea termică devin granuloși.

8. Ceapa

Ceapa se înmoaie din pricina umidității, preia gustul altor alimente și mucegăiește. Ar fi bine să o păstrezi într-un loc uscat. La fel și cu usturoiul.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.