Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 standarde de frumusețe din trecut – Andreea Bănică

7 standarde de frumusețe din trecut

Standardele de frumusețe s-au schimbat radical de-alungul timpului! Iată care au fost cele mai bizare lucruri pe care le-au făcut femeile!

De-a lungul timpului, standardele de frumusețe feminină s-au schimbat mult. Pe vremuri, „suferă baba la frumusețe” nu era doar o expresie. E șocant ce făceau femeile ca să pară atractive.

Iată câteva informații care dovedesc că frumusețea e relativă:

1. Între secolele XV-XVII erau la modă platformele 
Doamnele din secolele XV-XVII purtau pantofi cu platforme pentru a-și proteja rochiile de noroi și pentru a-și demonstra poziția socială înaltă. Înălțimea acestora putea ajunge și la 50 de cm, așa că cele care le purtau aveau nevoie de servitoare care să le ajute la mers.


2. Secolul XX: gropițele
Imaginea feminină era considerată nefinisată dacă nu cuprindea și niște gropițe fermecătoare în obraji. În 1923 a fost inventat dispozitivul care, dacă era folosit mult timp, producea gropițele mult dorite: se punea pe față, se prindea după ureche și bărbie, iar două tije apăsau pe obraji în mod dueros.

3. În perioada Renașterii erau considerate frumoase femeile cu frunte înaltă și fără gene
Naturalețea nu era la modă în această perioadă. Ideal era ca femeile să aibă o frunte înaltă – cele mai multe își rădeau părul pentru a fi la modă. De asemenea, își smulgeau toate genele.

Citește și:   12 semne sigure că ești însărcinată


4. În Anglia secolului XVII erau considerate frumoase femeile cu pielea albă
Se folosea frecvent un amestec de plumb și oțet. Pielea chiar se albea, dar în timp se îngălbenea, iar procesul era ireversibil. Elizabeth I, regină a Angliei și Irlandei, era o fană înfocată a acestui produs, tenul ei fiind atât de alb încât a rămas cunoscută ca „o mască a tinereții”.

5. În secolul XVIII, în Europa, alunițele aveau o semnificație aparte
În această perioadă erau la modă alunițele false. Aplicarea alunițelor nu era numai o tehnică de machiaj, ci avea și o semnificație mai deosebită, fiind un instrument pentru flirturi:

  • o semilună era o invitație la o întâlnire
  • alunița deasupra buzei ea semn că o femeie este necăsătorită și disponibilă
  • alunița pe obrazul drept însemna că o femeie este căsătorită
  • alunița pe obrazul stâng era semn de văduvie

6. În Epoca Victoriană buzele mușcate erau un secret de frumusețe foarte folosit
Regina Victoria a interzis folosirea cosmeticelor. Totuși, asta nu le împiedica pe femei să fie creative – în loc de fard de obraz și ruj, își mușcau buzele și își ciupeau obrajii.

Citește și:   7 motive pentru care este foarte important să te demachiezi în fiecare seară

7. În secolul XIX arsenicul era folosit în tratamentele de frumusețe 
În secolul 19 era la modă să consumi arsenic pentru a avea o față și niște ochi strălucitori dar și o siluetă rotunjoară, atractivă. Existau însă și efecte secundare: arsenicul se acumula în glanda tiroidă și cauza gușă, iar uneori chiar moarte.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.