7 SFATURI care te ajută să nu îți aduci problemele de la MUNCĂ în relație

Munca este una dintre principalele surse de stres pentru un adult. Într-un studiu făcut de American Psychological Association s-a constatat că majoritatea respondenților au experiență de stres la locul de muncă de 8-10 pe o scară de 10 puncte, iar acest lucru este cu siguranță reflectat și în relațiile de familie. În acest articol, îți vom spune cum să păstrezi pacea în casă, dacă la locul de muncă este un haos complet.

Vei găsi sfaturi de la psihologi pentru a ajuta la menținerea armoniei în relații, atunci când la locul de muncă există o mulțime de probleme. La urma urmei, este important să treci alături de partener prin cele mai dificile perioade.

1. Rămâi sincer și deschis

Lumea are un obicei stupid de a se apăra de ceilalți atunci când e într-o formă mai proastă. Mecanismul de autoapărare te poate face să porți o armură invizibilă care să te izoleze de cei dragi. Astfel poți avea tendința să te încrunți și să rămâi tăcut. În schimb, trebuie doar să împărtășești sincer experiențele tale cu partenerul.

Citește și:   10 imagini emoționante care arată ce înseamnă adevărata dragoste

2. Fii conștient mai ales într-o perioadă dificilă

Conștientizarea este, în general, un lucru foarte important dacă dorești să trăiești în armonie. Și în perioade dificile este deosebit de necesar. Fii atent la reacțiile tale, observă sursa nefericirii din viața ta și fii pregătit să schimbi lucrurile.

3. Comunică

Vorbește. Dacă în următoarele două săptămâni știi că vei avea o perioadă teribilă la locul de muncă, spune-i partenerului tău că vei avea nevoie de multă dragoste, odihnă și ajutor în jurul casei. Ține-ți partenerul informat despre ceea ce se întâmplă cu tine și despre cum te poate ajuta. Dar ascultă-l și tu, la rândul tău.

4. Delimitează zona de lucru și de odihnă

În perioada de stres, desemnează pentru spațiul în care ești protejat de lumea exterioară. Casa ta e refugiul tău. Acest lucru nu înseamnă că discuțiile despre lucrurile care îți provoacă stres sunt tabu, dar înseamnă că acasă conștient treci la modul ” recuperare”. Indiferent cât de ocupat ești la locul de muncă, concentrează-te acasă la odihnă, la comunicarea cu persoana iubită, la recuperare. Și înainte de a merge la culcare, în loc să te gândești la ce ai de făcut, vorbește cu partenerul tău.

Citește și:   10 lucruri care se întâmplă în orice relație

5. Discută cu partenerul despre diferite subiecte

Nu uita de hobby-urile, de cărțile preferate, de locuri pe care le iubiți. În timpul stresului nu vei avea suficientă energie pentru a te implica în activități solicitante, dar poți încă să vorbești cu partenerul despre ceea ce vă place să faceți și să plănuiți ceva pentru viitor.

6. Alocă timp ritualurilor mici

Nu, nu ne referim la meditația înainte de culcare sau un antrenament sportiv după muncă. Nu vrem să îți pierzi energia. Dar asigură-te că faci niște lucruri mici care să te relaxeze. Mănâncă bomboane care îți plăceau în copilărie, joacă-te cu animăluțele de casă, îmbracă-te în pijamaua cea mai confortabilă.

7. Nu uita de romantism

Un alt mod în care să scapi de presiunea de la muncă și să nu pierzi contactul cu persoana iubită e să îți amintești de primele luni de dragoste. Nu trebuie să organizezi întâlniri „ca prima dată”, dar să încerci să simți din nou ce ai simțit atunci. Poate filmul pe care l-ați văzut împreună prima dată te poate ajuta, sau poți să pregătești o cină romantică acasă, chiar și cu mâncare comandată de la un restaurant.

Citește și:   12 lucruri care contează foarte mult într-o relație

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.