5 sfaturi ca să alegi cele mai bune ghete şi cizme de iarnă

Iarna și-a intrat deja în drepturi, așa că ar trebui să știi de ce să ții cont atunci când pornești în căutarea cizmelor perfecte. Iată la ce ar trebui să fii atent când mergi prin magazine:

1. Nu alege cizme cu toc

Atunci când cauți încălțăminte de iarnă, cel mai bine ar fi să nu dai banii pe cizme cu toc. Indiferent de mărimea tocului, când afară va fi zăpada, gheață și polei îți va fi imposibil să fii în siguranță pe cizme cu toc. Corpul tău nu va fi susținut corespunzător și pentru că nu ai stabilitate riști să te dezechilibrezi și să cazi. Poartă cizme cu toc numai când ești în interior sau nu există pericolul de a aluneca.

 

2. Alege cizme care să te apere de umezeală

E bine să ai în garderobă o pereche de cizme înalte care să te apere de umezeală. Senzația de picioare ude este foarte incomodă și îți va da o stare de irascibilitate. În plus, există riscul să te îmbolnăvești, deci ar fi mai bine să fii prevăzător.

Citește și:   10 obiecte vestimentare care arată superb în poze, dar sunt groaznic de purtat

3. Fii foarte atent la cusături și fermoare

Atunci când mergi la cumpărături, fii foarte atent la cusături, fermoare, căptușeală, capse și îmbinări. Fă câți pași în magazin pentru a vedea cum te simți în ele. Dacă te simți incomod, nu are sens să le cumperi.

4. Alege cizme mai largi

Bocancii, ghetele sau cizmele de iarnă nu trebuie să-ți vină fix pe picior. Trebuie să ai în vedere faptul că vei purta cizmele peste șosete groase. Dacă nu vrei ca piciorul să-ți înghețe, acesta ar trebui să aibe spațiu de mișcare. Totodată, dacă mergi mult prin zăpadă, picioarel tale ar putea să obosească mai repede și să se umfle.

5. UGG-uri și cizme de cauciuc

Dacă plouă, e noroi, lapoviță sau străzile sunt inundate din cauza zăpezii care s-a topit, cel mai bine ar fi să eviți să porți UGG-uri, pentru că acestea se vor uda foarte repede și nu numai că te vei uda la picioare, dar le vei și strica mult mai repede. Acest tip de încălțăminte e potrivit numai pentru vremea uscată.

Citește și:   7 tipuri de pantofi pe care ar trebui să-i eviți vara

Deși cizmele de cauciuc te țin departe de umezeală, acestea ar trebui purtate numai în zilele în care zăpada se topește sau plouă, pentru că nu sunt sănătoase pentru pielea ta. Picioarele transpiră mai repde în astfel de încălțări și umezeala nu se va putea evapora.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.