Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 semne că nu poți avea copii – Andreea Bănică

7 semne că nu poți avea copii

Vrei să faci copii, dar nu poți? Iată câteva semne care indică faptul că ești infertilă!

Chiar dacă nu te gândeşti să rămâi însărcinată prea curând, nu ar fi o idee rea să înveţi să depistezi semnele unei posibile probleme cu infertilitatea, care nu sunt atât de rare pe cât ai crede. Pentru femei, cel mai mare semn al infertilității este faptul că nu pot rămâne însărcinate nici chiar după un an întreg de sex neprotejat. Iată câteva alte lucruri care ar putea indica infertilitatea (ține minte însă că nu sunt absolute):

1. Ai ciclu prea abundent
Sângerarea menstruală abundentă (menoragie) poate fi un semn al unor probleme de sănătate care cauzează infertilitate. Cel mai adesea, menoragia e cauzată de un dezechilibru hormonal ce are drept rezultat ciclu menstrual fără ovulație. După cum probabil știi, dacă nu ai ovulație, nu poți rămâne însărcinată.

2. Ciclul tău e foarte neregulat
Dacă ciclul întârzie câteva zile nu e o problemă, dar dacă e atât de neregulat încât ai reununțat de mult să-l mai urmărești, asta ar putea indica faptul că nu ai ovulație.

Citește și:   Ce ROCHIE DEMIREASĂ ți se potrivește în funcție de zodie

3. Nu ai ciclu deloc
Dacă nu ai avut niciodată ciclu sau s-a oprit deodată, atunci clar nu ai ovulație – iar aceasta e crucială pentru fertilitate. Fă-ți o programare la ginecolog pentru a vedea ce s-a întâmplat.

4. La menstruație ai dureri foarte mari
Multe dintre noi am avut dureri în timpul ciclului, atât de mari că poate ne-au făcut chiar să vomităm. Dacă ai dureri în timpul sexului, sângerări vaginale anormale, durere rectală sau ai observat sânge în urină sau scaun, atunci poate că ai endometrioză.

5. Te-ai trezit deodată cu acnee
Schimbările în tenul adult, precum acneea apărută din senin, ar putea fi un semn că hormonii tăi nu sunt în regulă. S-ar putea să ai un nivel prea ridicat al hormonului masculin, androgenul, care cauzeaz ovulație neregulată sau lipsa ei.

6. Îți cade sau ți se subțiază părul
Părul femeilor poate să cadă din multe motive, nu neapărat din cauza infertilității. Totuși, căderea sau subțierea părului pot fi semne ale sindromului ovarului polichistic.

Citește și:   Ce alimente te fac să te ÎNGRAȘI în funcție de FORMA CORPULUI

7. Te îngrași fără motiv
Creșterea rapidă în greutate poate fi și ea un semn al sindromului ovarului polichistic. Femeile care suferă de acest sindrom au și mai mult androgen și o rezistență mai mare la insulină.

 

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.