7 răspunsuri perfecte pentru cele mai dificile întrebări pe care le pun copiii

Copiii noștri văd lumea într-un mod diferit. Nimic nu le poate scăpa – curiozitatea lor nu are limite. Ei pun mereu întrebări și așteaptă răspunsuri imediate de la adulți, dar uneori întrebările lor nu sunt tocmai ușoare. Iată ce ar trebui să le zici ca să le satisfaci setea pentru curiozitate:

1. De ce fierbe apa?

Când apa se încălzește, moleculele sale încep să se îndepărteze. Pe măsură ce mișcările se intensifică, distanța dintre molecule crește tot mai mult. În final, vine un moment când legăturile dintre molecule devin tot mai slabe. Atunci devin vapori de apă. Procesul se numește evaporare.

2. Ce le menține pe avioane în aer?

Cum de nu cade un Boeing-747 de 162 de tone din cer? Forța care lucrează aici se numește portanța. Portanța apare atunci când aerul curge peste și sub aripile avionului simultan. Deoarece aerul se mișcă mai repede pe deasupra aripii, el exercită mai puțină presiune acolo. În același timp, aerul dens de sub aripi împinge avionul în sus. Cu cât viteza la care călătorește avionul este mai mare, cu atât ridicarea este mai puternică.

Citește și:   8 greșeli într-o relație care duc la despărțire

3. De ce este zăpada albă?

Dacă ne uităm la fulgii de zăpadă separate, fiecare pare incolor și transparent, deci cum se face că zăpada e albă? Când fulgii de zăpadă formează o masă mare, în ei se refractă și se reflectă lumina soarelui. Lumina reflectată este albă deoarece soarele nostrum este și el alb, deși atunci când trece prin atmosferă razele soarelui sunt galbene.

4. De ce părul uman nu poate să fie albastru?

Părul uman conține pigmenți care îl pot face să fie negru, maro, galben sau roșu. El conține mici bule de aer. Combinațiile de pigmenți și numerele de bule de aer prezente în firele de păr îi determină culoarea. Acești pigmenți nu se pot combina astfel încât să apară culoarea albastră.

5. De ce plutesc astronauții în spațiu?

Contrar credinței populare, gravitația Pământului afectează toate obiectele de pe orbită. Cât despre efectul de lipsă de greutate, acesta apare deoarece Stația Spațială Internațională și locuitorii săi cad spre suprafața Pământului cu 7.9km/h. altitudinea înaltă la care este situată stația face ca această cădere să fie una continuă.

Citește și:   5 tehnici care te ajută să faci o ținută PERFECTĂ cu ceea ce ai în șifonier

6. De ce e cerul albastru

Pe măsură ce razele soarelui pătrund în atmosfera pământului, ele se împrăștie și se refractă. Fiind la origine albă, lumina soarelui se împarte în cele șapte culori ale curcubeului. Albastrul este împrăștiat mai mult decât celelalte, așa că el domină paleta de culori a cerului. Celelalte culori sunt și ele prezente, așa că cerul nu e niciodată complet albastru.

7. De ce apare ceața?

Ceața constă în miliarde de picături mici de apă și cristale de gheață care atârnă în aer deasupra pământului. Se formează când aerul e rece și pământul e calsd sau vice versa.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.