Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 obiecte vestimentare care îți afectează sănătatea! – Andreea Bănică

7 obiecte vestimentare care îți afectează sănătatea!

Atunci când îți alegi hainele nu trebuie să ții cont numai de aspectul lor! Gândește-te și la sănătatea ta!

S-a dovedit că 73% dintre problemele de spate ale femeior sunt cauzate de hainele și accesoriile pe care le poartă. Numeroase articole din garderoba ta nu sunt atât de inofensive precum par. Iată câteva dintre cele care pot avea un impact negativ asupra sănătății tale:

1. Pantalonii strâmți
Din cauza efectului de compresie, acești foarte populari „skinny jeans”sunt o adevărată amenințare pentru sănătatea ta. Pot cauza probleme cu circulația sângelui, pot dilata venele și chiar să încetinească digestia. De asemenea, pot face ca pulpele să îți amorțească și să te doară.

2. Tocurile
Femeile au de patru ori mai multe probleme cu picioarele decât bărbații. Dureri de glezne, calusuri, entorse, osteoartrită și leziuni ale nervilor – ca să numim doar câteva. Cu cât e mai îngust și mai înalt tocul, cu atât e mai rău. Dacă știi că trebuie să mergi mult pe jos, alege niște încălțări confortabile – ar trebui să ai sprijin și echilibru.

Citește și:   8 mituri despre haine pe care le auzi de ani de zile

3. Lenjeria intimă de tip tanga
Dacă porți des tanga, ar trebui să știi că acest tip de lenjerie poate cauza probleme serioase cu sănătatea intimă – infecții vaginale, hemoroizi, iritații, frecare a pielii. Încearcă să nu porți prea des tanga, mai ales pe timp de vară. Dacă o faci, alege bumbac 100%.

4. Cravatele
Nu numai femeile suferă din cauza hainelor lor. Se pare că 67% dintre bărbați cumpără cămăși cu un guler prea mic. Gulerele mici și nodurile de la cravată reduc circulația sângelui, măresc presiunea intraoculară, cauzează dureri de cap, limitează mișcările gâtului și măresc tensiunea musculară a umerilor și a spatelui.

5. Sutienele nepotrivite
Sutienele nepotrivite pot cauza numeroase probleme, precum durerea de spate, de umeri sau de coloană. De fiecare dată când cumperi un sutien, nu pleca din magazin fără să îl probezi. Dacă ai sânii mari, evită sutienele cu bretele subțiri. Dacă ai bustul mai mic, asigură-te că sârmele nu-ți rănesc pielea.

Citește și:   7 sfaturi care te vor ajuta să nu iei în greutate

6. Șlapii
Deși sunt un accesoriu esențial pentru plajă, șlapii nu sunt așa inofensivi precum ai crede. Fiind foarte joși, pot cauza disconfort și dureri de spate.

7. Fustele creion
Acest tip de fuste îți apropie foarte mult picioarele, existând mereu riscul să-ți pierzi echilibrul și să cazi. Îți limitează toate mișcările și pot cauza întinderi musculare și malformați ale genunchilor.

 

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.