Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 moduri prin care să-i cucerești pe cei din jur – Andreea Bănică

7 moduri prin care să-i cucerești pe cei din jur

Profesorul de Psihologie de la Universitatea Brown, Joachim Kruger, este convins că comportamentul social este guvernat de două motive principale. Primul este dorința de a te alătura unui grup, deoarece izolarea socială este periculoasă pentru o persoană. Iar al doilea este dorința de a-ți proteja statutul în cadrul grupului.

Iată cum poți să le faci pe ambele atunci când interacționezi cu cineva:

1. Menține corect contactul vizual

Aspectul joacă un rol decisiv în timpul conversației. La urma urmei, este punctul de vedere al unei alte persoane care ajută la obținerea de feedback la un anumit moment în timp. Prin urmare, pentru a face o impresie bună asupra interlocutorului, este important nu doar să-i asculți discursul, ci și să îl privești, să menții contactul vizual. Dar trebuie să ai grijă să nu exagerezi.

Experții recomandă să te uiți direct la interlocutor, iar ochii să se îndrepte ochii în ochi sau în regiunea nasului. Nu este necesar să-l privești de jos în sus sau să te uiți în jurul gurii.

Citește și:   5 modele de PANTOFI pe care să le eviți în această VARĂ

2. Folosește nume

Dacă dorești să te apropii de cineva, poți face asta spunându-i pe nume în timpul unei conversații. Mai ales dacă nu ești așa de familiar. Aceasta arată interlocutorului că te referi la el și nu la orice om.

3. Gesticulează, dar nu exagera

Un alt mod de a câștiga încrederea interlocutorului este mimica, sau imitația. Nimeni, desigur, nu îți cere să parodiezi un om în mod nemaipomenit. Este important să observi nuanțe mici și să le repeți în mod accidental.

De cele mai multe ori faci aceste lucruri la un nivel subconștient. Atunci când interlocutorul își corectează părul, își zgârie obrazul sau se așează, își pune piciorul pe picior, după un timp faci același lucru.

În studiul din 2009, cercetătorii au descoperit că bărbații le-au considerat mai simpatice și, în general, mai interesante pe acele femei care, în timpul conversației, au repetat unele dintre mișcările lor. Principiul mimicii funcționează nu numai cu sexul opus, de aceea este foarte util să folosești această tehnică, desigur, fără a exagera.

Citește și:   Cum poți să slăbești fără să te înfometezi

4. Ai grijă la postură

Sayen Beilock, în cartea „Creierul și corpul”, spune că postura afectează foarte mult modul în care te simți. Dar, pe lângă aceasta, este și un ghid pentru ceilalți. Deci, dacă ții brațele deschise și o postură dreaptă, arăți faptul că ești prietenos, spre deosebire de momentele în care stai cocoșat și cu mâinile încrucișate.

5. Dă-i interlocutorului ceva cald în mână

Unele trucuri aparent nesemnificative pot schimba radical prima impresie din partea ta. În special, ceea ce ține interlocutorul în mână în timpul discuției.

Oamenii de știință au stabilit că oamenii tind să gândească pozitiv despre ceilalți oameni atunci când mâinile lor sunt calde. O ceașcă de cafea, o eșarfă caldă sau un pulover nu numai că te va ajuta să observi ceva bun în oameni, dar alții te vor vedea și ei mai bun.

6. Folosiți același limbaj

Comunicarea este mult mi eficientă atunci când doi oameni folosesc aceleași cuvinte, un limbaj pe înțelesul amândurora, aceleași glume, sau expresii.

Citește și:   Cum să adormi într-un minut

7. Cere-i ajutorul

A-i cere ajutorul cuiva sugerează faptul că tu ai încredere în acea persoană și duce la o apropiere. Iar în general, oamenii dezvoltă simpatii pentru cei pe care îi ajută.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.