7 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a avea o căsnicie fericită

Divorțul în ziua de azi a devenit ceva obișnuit, dacă te uiți la tristele statistici. Totuși, nu e mai puțin adevărat că toată lumea visează să formeze un cuplu fericit și să trăiască alături de partener în dragoste și armonie pentru mulți ani. Iată sfaturile unor psihoterapeuți și oameni divorțați în legătură cu greșelile pe care ar trebui să le eviți ca să îți poți salva căsnicia:

1. Respectați-vă unul pe altul

O uniune conjugală armonioasă se construiește pe respect reciproc. Chiar dacă ești furioasă pe partener, ar trebui să îți amintești să îți exprmi sentimentele cu respect. Respectul exclude situațiile în care unul din parteneri pare să îl manipuleze pe celălalt sau să îl preseze.

2. Nu-ți compara partenerul cu alții

Atunci când nu îți place cum merge relația ta, nu îți compara partenerul cu partenerii prietenelor tale sau cu străinii de pe Instagram ori alte rețele de socializare. Nici măcar nu ar trebui să te gândești la asta – cu atât mai puțin să rostești vorbele cu voce tare. Amintește-ți că niște imagini frumoase nu înseamnă că și realitatea e frumoasă.

Citește și:   8 motive reale pentru care bărbații preferă femeile plinuțe

3. Îngrijirea personală

Nu înceta niciodată să ai încredere în tine. Fericirea dintr-o familie depinde de relațiile intime, iar acestea, la rândul lor, depind de atractivitate. Ai grijă de corpul tău. Gândește-te la felul în care arăți în fața jumătății tale, inclusive acasă. Nu purta haine largi sau murdare și vechi. Poartă haine mai strâmte și frumoase. Asta e valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

4. Mai întâi soțul, iar apoi copiii

Atunci când ai copii trebuie să ai grijă de ei fără să dai dovadă de egoism, dar ar fi o greșeală să îți sacrifici căsnicia pentru ei. În primul rând, e rău pentru copil dacă lumea se învârte în jurul lui. În al doilea rând, nu uita că la baza familiiei stă cuplul. În al treilea rând, copiii cresc și, mai devreme sau mai târziu, părăsesc casa părintească. Ceea ce va rămâne în urma lor depinde de tine – vei avea alături o persoană străină sau pe soțul tău drag, alături de care ai trăit atâtea momente.

Citește și:   5 greșeli pe care le fac părinții când copiii sunt prea mici pentru școală

5. Despărțirile

Nimeni nu e perfect. Cu toții facem greșeli. Într-o relație, partenerii s-ar putea să nu se înțeleagă unul pe altul și să rănească. Dacă nu pot să ierte, relația se va prăbuși în timp, sub povara supărărilor strânse și nelăsate în urmă.

6. Nu încerca să îți schimbi partenerul

Se crede, în mod greșit, că îți poți schimba soțul. Toată lumea are defecte și e puțin probabil să îți modelezi partenerul astfel încât să fie ideal pentru tine. Nici măcar nu încerca să-i schimbi obiceiurile proaste, convingerile religioase, relațiile cu părinții, pasiunile, concepția despre lume și prioritățile. Merită însă să vă creați noi obiceiuri și tradiții de familie care să vă facă amândurora plăcere.

 

7. Abține-te de la ultimatumuri și nu spune niciodată cuvântul „divorț”

Evită expresii de genul „Dacă mai faci asta, te voi părăsi” și nu spune niciodată cuvantul „divorț”. S-ar putea să fii tot tu cel care imploră o nouă șansă în momentul în care cel de lâgă tine va spune „bine, pleacă!” și atunci va fi prea târziu să spui „nu am vrut să spun asta”. Astfel de fraze, spuse la nervi nu sunt uitate niciodată și cresc riscul despărțirii.

Citește și:   9 lucruri pe care trebuie să le faceți în cuplu înainte să vă culcați

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.