Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 LUCRURI pe care nu ar trebui să le faci niciodată pe STOMACUL GOL – Andreea Bănică

7 LUCRURI pe care nu ar trebui să le faci niciodată pe STOMACUL GOL

Ești ceea ce mănânci – toată lumea a auzit de această zicală. Sănătatea noastră e influențată însă și de ce facem înainte de masă. Iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci pe stomacul gol:

1. Nu trebuie să iei medicamente anti-inflamatorii pe stomacul gol

Nu ar trebui să iei aspirină, paracetamol sau alte medicamente anti-inflamatorii pe stomacul gol. Dacă faci asta, nu vor mai fi eficiente și s-ar putea chiar să ai probleme de sănătate serioase. Poți să reduci efectele negative dacă bei lapte sau dacă bei multă apă cu medicamentul.

2. Nu trebuie să bei cafea pe stomacul gol

Cafeaua, chiar și cea decofeinizată, stimulează producerea de acid, care poate cauza arsuri la stomac și alte probleme ale tractului digestive. Dacă nu mănânci ceva la micul dejun după cafea s-ar putea să dezvolți o deficiență de serotonină și nu vei avea o dispoziție prea bună toată ziua. Dacă nu ai cum să renunți la obiceiul de a bea cafea pe stomacul gol, încearcă să adaugi lapte în ea.

3. Nu trebuie să bei alcool pe stomacul gol

Alcoolul este absorbit de două ori mai repede pe stomacul gol, la fel cum s-ar întâmpla în cazul în care ți l-ai injecta în vene. Efectul său va trece mai încet, ceea ce îți va provoca o mahmureală severă. Vor exista consecințe negative pentru ficat, inimă, rinichi. Dacă situația e de așa natură încât trebuie să bei pe stomacul gol, alege ceva rece, necarbonat, fiindcă se absoarbe mai încet.

Citește și:   8 motive pentru care mint copiii

4. Nu trebuie să mesteci gumă pe stomacul gol

Acidul clorhidric produs atunci când mesteci gumă distruge membrane mucoasă a stomacului atunci când e gol și, dacă ai acest obicei, vei face gastrită. Ceva mai inofensive sunt gumele care conțin îndulcitori naturali, nu zahăr.

5. Nu trebuie să faci exerciții fizice intense pe stomacul gol

Se crede că arzi mai multe calorii dacă faci exerciții pe stomacul gol. Nu se întâmplă asta – ci pierzi masă musculară mult mai intens, iar exercițiile fizice nu sunt foarte eficiente deoarece corpul nu are energie. Încearcă să faci exerciții aerobice, dacă ții neapărat, nu ceva foarte greu.

6. Nu trebuie să bei suc de citrice pe stomacul gol

Fibrele acide conținute de citrice irită stomacul gol, ceea ce poate să cauzeze gastrită. Sucul proaspăt stors de citrice nu îți va face rău dacă îl diluezi cu apă, în proporție de 1:1 sau 2:1.

7. Nu trebuie să ai discuții aprinse pe stomacul gol

Cercetătorii americani au descoperit că atunci când ne e foame nu ne mai controlăm prea bine, deoarece creierul are nevoie de energie pentru acest lucru. Dacă nu ai timp să mănânci înainte de o conversație importantă, bea ceva cald – ceai, de pildă – și oferă-i unul și interlocutorului. Astfel, atmosfera va fi ceva mai prietenoasă.

Citește și:   9 LUCRURI pe care trebuie să le faci pentru o RELAȚIE FERICITĂ

Citește și: 7 lucruri pe care trebuie să le știi despre cafea

Beethoven măcina o mulțime de cafea, iar Voltaire bea 50 de cești pe zi și a trăit 83 de ani. Se pare că, până la urmă, dependența de cafea nu e atât de rea. Iată câteva motive care te vor face probabil să vrei să bei imediat o ceașcă de cafea:

1. Cafeaua mărește activitatea creierului

Nu mai e un secret că această băutură îți mărește capacitatea de concentrare și viteza de reacție. Cafeaua cu zahăr te poate transforma într-un mic geniu pentru un anumit interval de timp, deoarece combinația dintre cafeină și glucoză activează zonele potrivite din creier.

2. Crește tensiunea

O cană de cafea îți poate fi de folos atunci când îți scade tensiunea sângelui. Pacienții cu un ritm rapid al inimii sau tahicardie nu ar trebui însă să bea cafea. Oamenilor hipertensivi nu le dăunează, deoarece corpul se va afapta la băutură

3. Cafeaua întărește imunitatea

După cum au descoperit oamenii de știință din diverse țări, consumul de cafea reduce riscul morții premature. Cu cât bem mai multă cafea, cu atât scade riscul, deoarece cafeaua schimbă funcționarea sistemului imunitar, făcându-l mai activ și mai sănătos, în timp ce întărește ficatul, inima și tractul gastrointestinal.

Citește și:   6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți urca copilul în avion

4. Cafeaua te scapă de durerea de cap

Cafeina din cafeaua naturală poate să înfrângă durerile de cap și migrenele. Analgezicele sunt și mai eficiente dacă bei cafea după ce le iei, deoarece aceasta mărește acțiunea substanțelor active cu 40%.

5. Cafeaua combate stresul și depresia

Combaterea stresului se datorează producerii de dopamină și serotonină, care te fac să te simți bine. O cană de cafea – sau chiar mirosul ei – nu te va lăsa la greu în cazul unei situații stresante. Cafeina e unul dintre cele mai obișnuite stimulente ale sistemului nervos central, iar acest lucru ne împiedică să fim deprimați. Cafeina din ceai, suc sau ciocolată nu are aceleași efecte.

6. Cafeaua îți îmbunătățește memoria

Aceiași stimulatori care îți îmbunătățesc dispoziția și performanța îți îmbunătățesc și memoria – cea pe termen scurt. Asta e bine, deoarece inițial toată informația e păstrată de memoria pe termen lung.

7. Cafeaua te ajută să slăbești

Da, visele tale pot deveni realitate – cafeaua chiar poate să te ajute să slăbești. Nivelul mai mic al hormonului numit leptină îi ajută pe pasionații de cafea să câștige mmasă musculară și face ca sporturile să fie mai eficiente.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.