7 lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de o despărțire

La un an după divorț, nivelul de trai al femeilor este redus cu 73%, iar al bărbaților – cu 42%. Prin urmare, psihologii recomandă să nu acționezi din cauza temperamentului, condus de instinct, dacă decizi să îți părăsești partenerul. Înainte de asta, ar trebui să îți pui câteva întrebări și să te gândești bine la ceea ce urmează să faci.

Toți oamenii se confruntă odată cu o situație în care ar trebui să facă o alegere dificilă: să încerce să salveze relația, sperând că totul va fi bine sau să se despartă.

Psihologii nu îți recomandă să alungi un partener pe care îl iubești cu adevărat. Este important să iei o decizie pe care nu o veți regreta în viitor.

Iată câteva întrebări pe cae ar trebui să ți le pui dacă ești confuz în legătură cu relația ta:

1. Această relație aduce la lumină cea mai bună versiune a ta?

Într-o relație bună, partenerul sprijină, încurajează și se bucură de obicei când persoana iubită se dezvoltă.

Dacă simți că partenerul te ține pe loc și nu se dezvoltă și el în ritmul în care tu o faci, aceasta este o ocazie de a reflecta. Cel mai probabil, pe viitor, aceste nemulțumiri se vor transforma în frustrări și apoi conflicte.

Citește și:   8 reguli de siguranță pentru copii pe care ar trebui să le știe orice părinte

2. Obiectivele și planurile voastre de viitor coincid?

Acesta este un punct foarte important. Dacă vrei să ai o viață socială puternică, să te bucuri de călătorii, de întâlniri cu prietenii, aventuri, iar partenerul tău este foarte introvertit și se nasc deseori conflicte pe această temă, ar trebui să îți pui niște întrebări în legătură cu viitorul vostru.

La fel de importante sunt și planurile legate de familie, muncă și așa mai departe. Dacă vrei să te concentrezi mai întâi pe carieră și apoi să te gândești la copii și partenerul te sprijină, atunci relația este pe drumul cel bun. În caz contrar, ar trebui să îți găsești pe cineva care are aceleași planuri ca și ale tale, sau care e măcar dispus să te sprijine.

3. Comunicați unul cu celălalt?

Toți suntem adulți cu propriile interese și obligații în afara relațiilor. Dar nimic nu ar trebui să fie mai important decât dragostea. Fără îndoială, există situații în care problemele se adună și devin mai importante decât conversațiile între voi. Dar aceasta ar trebui să fie excepția.

Citește și:   Combinații de zodii care fac cuplul perfect

Dacă simți că partenerul te pune în mod constant pe locul al doilea și nu este interesat de viața ta și, de asemenea, dacă și tu îi răspunzi la fel, gândește-te dacă ai nevoie de o astfel de relație.

4. Te simți fericit sau supărat în majoritatea timpului?

Acest criteriu te ajută să examinezi treptat relația. Dacă ai probleme minore, dar de cele mai multe ori te simți confortabil cu partenerul tău, și ești calm și relaxat, atunci acesta este un semn bun.

Pe de altă parte, se întâmplă ca partenerii să nu aibă aproape nicio problemă, dar unul lângă celălalt să se simtă frustrați și nefericiți . Acesta este un semnal pe care nu trebuie să îl ignori.

5. Sunteți amândoi dispuși să faceți compromisuri?

Relațiile sunt imposibile fără compromisuri și concesii reciproce. Pur și simplu pentru că e vorba de doi oameni diferiți și opiniile voastre nu pot coincide complet în orice situație.

Citește și:   Cum te vei îndrăgosti în 2018, in funcție de zodie

Dacă simți că, de cele mai multe ori, este treaba ta să-ți mulțumești partenerul, iar pentru astaîți sacrifici propriile nevoi și interese, atunci acesta este un semn rău . Astfel de relații nu au un viitor.

6. De ce vrei să te desparți de această persoană?

Este dificil să formulezi motivele nemulțumirii tale față de relație, dar uneori, când o spui cu voce tare, devine puțin ciudat: și din cauza acestei prostii, o să părăsesc această persoană dragă mie?

Încercă să identifici aceste motive. Gândește-te la cât de grave sunt acestea și dacă poți schimba cumva situația, dacă ambii sunteți dispuși să faceți un efort . Și numai după aceea ia decizia finală.

7. Viața ta va fi mai bună fără această persoană?

Imaginează-ți viața fără această persoană în câțiva ani. Cum crezi că va arăta? Dacă crezi că vei fi cu siguranță mai fericit decât acum, în ciuda tuturor dificultăților, atunci desparte-te. Banii și stabilitatea sunt importante, dar nu sunt un motiv să rămâi cu o persoană care nu te face fericit.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.