7 lucruri care te vor ajuta să ai o viață de FAMILIE fericită

Legenda spune că undeva departe, există familii care trăiesc în pace și armonie: copiii sunt ascultători, mama și tata nu se enervează și totul se bazează pe dragoste. Dar majoritatea dintre noi suntem oameni obișnuiți, iar cei dragi sunt departe de idealul de basm. Cu toate acestea, există secrete care te pot ajuta să atingi, dacă nu armonie universală, cel puțin înțelegerea familiei.

Iată principalele reguli de conduită în familie. Aplică-le dacă visezi la un cămin în care să nu existe certuri și discuții în contradictoriu.

1. Nu-i verifica telefonul altcuiva

Dacă te uiți pe forumurile cu tematică familială, poți fi foarte surprins: zeci de oameni împărtășesc modalități de urmărire a celei de a doua jumătăți – discută despre cum să verifici telefonul soțului sau soției fără să fii descoperit sau să citești mesajele private de pe rețelele sociale. Se pare că acest lucru îi îngrijorează într-adevăr pe mulți.

Se pare că am început să uităm că o viață de familie fericită este construită pe încrederea și respectul reciproc al tuturor părților. Dacă nu îți pasă cum se dezvoltă relația ta după ce intri în corespondența personală a soțului tău, dă-i drumul. Dacă găsești ceva, va trebui să îi spui partenerului (puțini oameni pot trăi cu astfel de cunoștințe), și apoi să recunoști că intri abuziv în intimitatea sa. De obicei, o astfel de recunoaștere provoacă două lucruri: fie un flux de scuze sau agresiune. În orice caz, din moment ce ai făcut asta, poți uita de o relație armonioasă. Și ultimul gram de încredere dispare. Cel mai probabil, data viitoare se va ascunde mai bine.

Citește și:   8 reguli de machiaj pentru cele care se tem să poarte rujul roșu

2. Organizează o oră fără telefoane

Probabil că toată lumea are situații când, după o zi obositoare, chiar vrea să vină acasă și să se joace jocul preferat pe calculator, să citească știri pe Internet sau să se uite la câteva episoade din noul serial. Ca urmare, serile de familie au devenit foarte liniștite: mamele, tații, bunicii și copiii stau cu gadgeturile lor.

Dar nu uita că viața trece rapid, fără să îți dai seama, și pierzi ultimele noutăți din viața celor dragi. Încercă să petreci măcar o oră fără gadgeturi și vei fi surprins de efecte. Puteți juca jocuri de societate, puteți organiza o seară de lectură cu voce tare sau pur și simplu să discutați despre diverse subiecte-aceasta este adevărata intimitate a familiei.

3. Nu aduce problemele de la serviciu acasă

Într-un fel sau altul, activitatea ta profesională este o parte semnificativă a vieții. Și indiferent cât de mult te absoarbe munca preferată, indiferent cât de tentant este să fugi de treburile casnice pentru a te dezvolta pe plan profesional, nu trebuie să o faci sau cel puțin nu ar trebui să o faci des.

La locul de muncă, joci un rol social diferit decât la domiciliu.Cei ce te așteaptă acasă au mai multă nevoie de tine așa că ține cont de asta.

Citește și:   7 lucruri pe care o femeie DEȘTEAPTĂ nu le face în DRAGOSTE

4. Găsește un hobby de familie

Orice ai spune, o activitate comună poate să reunească orice echipă, iar dacă sunteți o familie, atunci un hobby comun vă va transforma într-o echipă reală. Poți profita de ocazie să construiești un stil de viață sănătos pentru cei dragi-spre exemplu, alegând, făcând plimbări cu bicicleta sau excursii în natură. Acum, un stil de viață sănătos este foarte popular. Dacă nu ești un fan al sportului, atunci mergi la filme cu cei dragi, gătiți sau jucați jocuri de societate împreună.

Timpul petrecut împreună este neprețuit, mai ales dacă trece într-o atmosferă plină de bucurie și relaxare. Cu toate acestea, chiar și aici nu este necesar să se meargă prea departe – în alegerea unui hobby comun trebuie să asculți toți membrii familiei și să găsești un echilibru între interesele lor și ale tale.

5. Trăiește separat de părinți

Multe cupluri care și-au creat recent o familie sunt siguri că viața căsătorită departe de părinți păstrează relația cât mai armonioasă. Mai mult decât atât, viața independentă permite crearea intimității necesare a căsniciei, inspirându-i pe cei nou-născuți pentru dezvoltare personală.

Cu toate acestea, este necesar să iei în considerare toate circumstanțele, deoarece rudele în vârstă au adesea nevoie de îngrijire și ajutor. Părinții în vârstă trebuie să știe că sunt importanți și iubiți. Nu pierde contactul cu ei: invită-i acasă, mergeți undeva cu ei și nu refuza niciodată să le întinzi o mână de ajutor.

Citește și:   14 reguli de vestimentați care țin de bun simț

6. Nu obliga soțul / soția să îți împărtășească pasiunile

Există opinia că soții ar trebui să fie inseparabili și este necesar să împărtășească toate pasiunile celei de-a doua jumătăți. Cât de des ai văzut bărbați care mâncau în cabinele de probă ale centrelor comerciale, în timp ce așteptau ca iubita să termine de probat a 10-a fustă? Și femei care transportă cu greu uneltele de pescuit? Există multe exemple. Să admitem că unii oameni nu suportă plimbările lungi prin magazine, să petreacă noaptea într-un cort sau să meargă la teatru. Este firesc ca fiecare să aibă preferințele sale.

Fii o persoană flexibilă și permite-i soțului sau soției să nu îi placă ceea ce îți place ție. Această abordare deschide o mare întreagă de oportunități de auto-dezvoltare și, de asemenea, eliberează mult timp liber.

7. Percepe copiii ca fiind egali

Copiii devin mai responsabili și mai încrezători în sine dacă au dreptul de a alege și pot participa activ în viața familiei pe o bază egală cu adulții. Comunicarea cu copiii este adesea redusă la minimum: părinții dau ordine, iar copiii se supun (sau doar ascultă ce zici – depinde de cât de norocos ești). Aceste obiceiuri ajută copiii să evite problemele de auto-disciplină și distragere a atenției.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.