Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 greșeli pe care le faci când te speli pe dinți – Andreea Bănică

7 greșeli pe care le faci când te speli pe dinți

Zâmbetul este cel mai important accesoriu! Învață să ai grijă de el!

Spălatul pe dinți este o activitate efectuată zilnic – nu te-ai gândi că e posibil să greșești. E însă foarte posibil să nu fi învățat cum trebuie să te speli sau să-ți fi format obiceiuri proaste, cum sunt:

1. Folosirea unei periuțe cu peri tari și frecarea cu multă forță
Dinții sunt rezistenți și sunt protejați de smalț, dar acesta poate fi deteriorat dacă te speli pe dinți cu prea multă forță. Pentru a-ți curăța bine dinții e suficient să folosești cu o forță moderată o periuță cu peri moi.

2. Folosirea mișcărilor largi, dintr-o parte într-alta
Mișcările orizontale nu sunt eficiente. Curăță dinții de sus mișcând periuța de sus în jos, iar pe cei de jos mișcând-o de jos în sus. Nu uita să cureți giingiile, îndepărtând resturile alimentare microscopice.

3. Spălarea pentru mai puțin de 2 minute
Poate că nu îți dai seama că te speli pe dinți în mai puțin de un minut, însă este absolut necesar să te speli timp de 2 minute. Ca să te obișnuiești să faci asta, pune-ți un cronometru.

Citește și:   10 secrete de stil învățate de la franțuzoaice

4. Spălarea dinților după masă
Spălarea pe dinți imediat după masă nu e recomandată, deoarece smalțul poate fi slăbit de alimentele acide. Așteaptă cam 30 de minute până să îți periezi dinții, pentru a evita perioada lor de sensibilitate.

5. Nu te urmărești în oglindă

Încearcă să-ți urmărești mișcările în oglindă în timp ce te speli pe dinți. Există zone ale gurii pe care e foarte ușor să le ratezi dacă nu le acorzi atenția cuvenită.

6. Ții periuța udă

Mediul umed favorizează dezvolatrea bacteriilor. Nu lăsa periuța mult timp în apă și folosește un prosop sau un șervețel de hârtie pentru a șterge periuța după ce o folosești.

7. Schimbarea rară a periuței

Dinții periuței de dinți se alterează, iar forma mânerului se poate modifica în timp. Este foarte important să schimbi periuța la 3-4 luni, pentru că periuța de dinți adună rapid bacterii.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.