7 greșeli pe care ar trebui să le eviți când îți faci poze

Mulți oameni cred, în mod eronat, că modele profesioniste trebuie doar să fie frumoase și să se uite la camera. De fapt, atunci când vine vorba despre o poză bună pentru a ajunge pe coperta unei reviste, o mare parte din succes depinde de capacitatea modelului de a sta la poză și de a se prezenta în cel mai favorabil mod cu putință.

Trăgând cu ochii la industria modei, iată câteva sfaturi de neprețuit de la niște adevărați profesioniști care te vor ajuta să arăți cel mai bine în toate fotografiile:

1. Împinge-ți bărbia în față

Gâtul tău ar trebui să rămână vizibil în orice fotografie. Încearcă să nu-ți înclini capul în față, dacă nu vrei ca privirea ta să fie greoaie și răutăcioasă. Încearcă să-ți aduci capul doar ușor în față – poate că ți se pare o postură nenaturală, dar ea îți va face gâtul să pară mai subțire și te va face se pari mai elegantă și mai frumoasă.

2. Nu-ți încrucișa brațele

Să-ți apleci capul fără să-ți cobori umerii nu pare foarte natural. Dacă îți încrucișezi brațele nu se va desluși nimic din silueta ta. Atunci când ești fotografiată, întoarce-ți corpul cumva într-o parte. Lasă-ți brațele în jos și depărtează-le ușor. Astfel, gâtul tău va părea mai subțire, iar formele tale vor fi bine delimitate.

3. Ai grijă la postură

Chiar și un spate ușor aplecat îți scurtează vizual gâtul și „adaugă” câțiva centimetri în plus în jurul taliei. Apropie-ți cât poți omoplații și îndreaptă-ți spatele în timp ce te înclini spre spate de la talie. Dacă stai jos, nu te sprijini de spătarul scaunului. Pentru a-ți defini mai bine conturul corpului, încearcă să stai întoarsă numai pe jumătate spre camera.

4. Schimbă unghiul

Atunci când stai cu picioarele întoarse spre camera, silueta ta poate părea greoaie și asemănătoare cu o cutie. Dacă alegi un unghi greșit, brațele și picioarele tale vor părea, de asemenea, mai scurte. Pentru a rezolva această problemă trebuie doar să te întorci puțin. Ca picioarele să nu se confunde și ca să pară mai lungi, stai cu un picior așezat ușor mai sus decât celălalt.

Citește și:   5 tipuri de fuste pe care orice femeie trebuie să le aibă

5. Întoarce-ți trupul

Dacă nu stai cu trupul spre camera, umerii tăi vor părea rotunzi și înguști, iar talia mare. Pe de altă parte, dacă stai cu totul spre camera, silueta ta va părea voluminoasă. Cea mai bună variantă e să stai întoarsă numai trei sferturi spre camera. Astfel, talia ta va părea mai subțire, iar bustul mai mare.

6. Ai grijă unde îți așezi mâinile

Atunci când facem poze stand jos ne întrebăm adesea unde ar trebui să ne punem mâinile. Brațele încrucișate fac o impresie urâtă, iar a-ți ține brațele libere nu pare prea natural. Forma „clepsidră” e una dintre cele mai bune opțiuni pentru a poza așezată. Stai picior peste picior și pune-ți ambele coate pe genunchiul piciorului de deasupra. Ține o mână în poziție verticală și alta în poziție orizontală. Această postură creează linii elegante care îți ecidențiază chipul și corpul.

7. Creează linii

A sta dreaptă cu mâinile pe lângă tine nu prea e o poziție fotogenică. Depărtează-ți mâinile de corp. Încearcă să le folosești pentru a crea linii drepte sau unghiuri care să-ți evidențieze formele.

 

Citește și: 10 GREȘELI care îți strică POZELE de vacanță

Toate vrem să ne întoarcem din vacanță cu poze grozave, pe care să nu ne fie  rușine să le arătăm prietenilor sau să le postăm pe rețelele de socializare. De regulă, cele mai multe poze rămân în străfundurile memoriei dispozitivelor noastre deoarece stăm în poziții greșite.

Iată care sunt câteva dintre greșelile pe care le poți face în fotogragfiile de vară – vei ști de ce să te ferești dacă vrei ca pozele tale să fie demne de coperta vreunei reviste de modă:

1. Poziția picioarelor

E greșit să îți ții picioarele pe aceeași linie – va părea că ai un singur picior, foarte mare, iar asta va strica frumusețea fotografiei. Important e ca un picior să fie ceva mai ridicat decât celălalt. Astfel, amândouă se vor vedea bine, nu se vor combina și vei arăta elegant.

2. Genunchii îndreptați spre aparatul de fotografiat

Atunci când genunchii sunt îndreprați direct spre aparatul de fotografiat, corpul și membrele par mai scurte. Dacă stai pe jumătate întoarsă îți vei evidenția formele, iar picioarele se vor vedea și ele bine.

Citește și:   Ce fructe sau legume te reprezintă în funcție de zodie

3. Fotografii de sus

Atunci când ești fotografiată de sus nu se mai păstrează proporțiile feței, iar gâtul dispare. Ai grijă să ți se facă poză de la nivelul ochilor. Proporțiile se vor păstra, iar gâtul va fi vizibil.

CITEȘTE MAI JOS: 7 GREȘELI pe care ar trebui să le eviți când îți faci POZE

4. Nu este evidențiată fața

Din cauza perspective greșite, gâtul s-ar putea să nu pară natural, iar corpul să pară fără formă. Menține poziția, dar poza să fie făcută dintr-un alt unghi, astfel încât să-ți fie evidențiată fața. Astfel vei arăta mult mai bine.

5. Prea aproape de apă

Dacă bărbia ta e prea aproape de apă, gâtul o să îți dispară, iar proporțiile feței vor fi încărcate. Între bărbie și apă ar trebui să fie minim 10-15 cm. Gâtul ar trebui să fie perfect vizibil, iar atenția ar trebui să fie atrasă de fața ta.

6. Poziția soldatului

Atunci când stai în poziția soldatului, corpul nu mai are forme, trupul tău pare drept, iar genunchii dispar complet. Dacă stai ușor întoarsă îți vor fi evidențiate formele, iar postura corectă a picioarelor le face să pară mai lungi și mai subțiri.

7. Te uiți direct spre aparatul de fotografiat

Atunci când stai cu corpul îndreptat spre aparatul de fotografiar și îl privești direct, picioarele tale vor părea scurte. Din nou, întoarce-te puțin. Asfel, picioarele tale vor fi frumoase, iar formele îți vor fi puse în evidență.

8. Când stai jos

Atunci când faci poze așezată, acestea s-ar putea să nu fie cele mai frumoase. Stai ușor înclinată, cu picioarele încrucișate în zona gleznei, dacă vrei o poză mai elegantă.

9. Genunchii trași spre piept

Cu cât sunt genunchii mai trași spre piept, cu atât vor arăta mai ciudat proporțiile corpului uman. Evidențiază-ți linia elegantă a corpului stând întinsă, cu un picior în fața celuilalt.

10. Ai grijă la postură

Din cauza posturii nepotrivite, în poză o să ai burtă, iar gâtul o să îți dispară. Nu sta aplecată. Ca să pari mai elegantă, e suficient să-ți îndrepți spatele. Asta e valabil tot timpul, nu numai la ședințele foto.

Citește și:   7 trenduri vestimentare pe care trebuie să le adopți în 2017
 sursa foto: brightside.me

Citește și: 7 SECRETE care te vor ajuta să pari mai TÂNĂRĂ în poze

Majoritatea oamenilor sunt convinși că nu arată bine în poze și, de aceea fac tot posibilul să evite să fie fotografiați. Dar puțin știu că pentru a face o poză bună este necesar să știi cum ar trebui să stai și să faci camera să te iubească.
Uite aici câteva din trucurile care te vor ajută să arăți în fiecare zi bine în față camerei:

Aproapte toată lumea are fața asimetrică. În consecință, toți ar trebui să ne găsim „cea mai bună parte’’. Este un truc simplu: decide ce parte a feței îți place mai mult și  evidențiaz-o întotdeauna când faci poze.

De obicei încercăm să părem deschis în față camerei și de aceea avem tendința să ne ridicăm ușor sprâncenele, dar acest lucru poate da senzația de ,,nesiguranță’’. Pentru a evită acest lucru, ridică-ți pleoapa inferioară ca și cum te-ai uiata la ceva în depărtare. Ridică numai ploapa inferioară, nu și sprâncenele sau orice altă parte a feței.

Un zâmbet prea larg poate avea un aspect nenatural și fals. Un zâmbet discret te poate face să arăți mai atractivă, fără a-ți scoate în evidență ridurile.

Pentru a creea un efect de față subțire, aplică două reguli simple: întoarce-ți partea „bună” a feței la 30 de grade de obiectiv și pune-ți limbă pe cerul guri .

Strângându-ți buzele te poate face să arăți complet neatrăgătoare. Vei arată mult mai bine dacă îți dezlipești puțin buzele că și cum ai vrea să săruți pe cineva.

Dacă te uiți direct în obiectiv, fața ta va părea mai mare și poți părea agresivă. Un truc folosit foarte des este să privești puțin mai sus de apărat.

Când îți faci poze din profil, trebuie întotdeauna să îți ridici bărbia. În acest fel fața ta va arată mai expresivă, gâtul mai subțire și obrajii mai ridicați.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.