7 exerciții care te ajută să stai DREPT!

Postura ta este direct afectată de starea coloanei vertebrale. Mobilitatea coloanei vertebrale la o persoană sănătoasă, antrenată este unică! Prin urmare, pentru a avea o postură cu adevărat regală, trebuie să știi cum să efectuezi exerciții care vizează întinderea coloanei vertebrale și a întregului spate în ansamblu.

Iată 7 exerciții care te pot ajuta să îți îndrepți postura și chiar să ai una foarte elegantă.

Exerciții pentru a obține o postură mai bună

Aceasta este o listă de exerciții simple care îndreaptă coloana vertebrală și îmbunătățesc postura. Fă-le timp de 20 de minute, de 3 ori pe săptămână și vei observa rapid rezultate pozitive, inclusiv reducerea durerii de spate și o oboseală mai mică.

1. Poziția copilului

Acest exercițiu este folosit și pentru relaxare. Așează-te pe saltea în genunchi, iar apoi, în timpi ce expiri, coboară ușor posteriorul pe picioare, în același timp aplecându-te în față cu brațele cât mai întinse.  Respiră liniștit și lasă capul cât mai relaxat.

2. Extensia pisicii

Citește și:   9 metode prin care francezii își educă copii

Acest exercițiu este utilizat pentru a îmbunătăți mobilitatea coloanei vertebrale. Poziția de plecare îți cere să stai sprijinit în mâini și picioare. În timp ce inspiri, împinge în jos bazinul și capul cât mai sus, iar pe expirație, schimbă sensul și adu capul în jos, cu bărbia la piept și bazinul sus.

3. Poziția arborelui

Acest exercițiu este excelent pentru dezvoltarea echilibrului. Poziția de pornire este în picioare, picioarele sunt ușor distanțate de lățimea umerilor. Când inspiri ridică mâinile în sus, ca și cum cineva te trage în acea direcție. Menține apăsat timp de 10-20 secunde

4. Masa echilibrată

Acest exercițiu are scopul să consolideze dezvoltarea corpului și a echilibrului. Poziția de pornire este pe toate patru membrele. În timp ce inspiri, întinde piciorul drept înapoi cu genunchiul cât de poate de drept, apoi ridică și brațul stâng înainte. Încearcă să păstrezi o linie dreaptă. Menține timp de 10-20 de secunde, apoi schimbă mâna.

5. Poziția de tracțiune

Citește și:   13 SEMNE care îți arată cât de PUTERNICĂ este o relație

Acest exercițiu este pentru întinderea coloanei vertebrale. Poziția de pornire este în picioare. Inspiră, iar pe expirație coboară încet în jos, până jos, îndoaie puțin genunchii și apoi întoarce-te înapoi în poziția inițială, vertebră cu vertebră,lăsând capul să se ridice ultimul.

6. Poziția răsucirii la podea

Acest exercițiu este pentru întinderea coloanei vertebrale. Stai pe spate și întoarce picioarele îndoite într-o parte, și mâinile în cealaltă. Ridică genunchii îndoiți puțin în aer.

7. Planșa dinamică

Acest exercițiu este excelent pentru întinderea coloanei vertebrale. În primă fază, sprijină-te în mâini și pe vârfurile picioarele și după ce ai menținut pentru câteva secunde, ridică bazinul cât mai sus. Asigură-te că partea inferioară a spatelui este ținută dreaptă. Menține poziția timpe de 10-20 secunde.

Caracteristici și contraindicații

Exercițiile pentru îmbunătățirea posturii sunt întotdeauna executate cu ușurință, încet și cu un control complet al mișcării. Dacă nu reușești să ajungi într-o anumită poziție, nu încerca să forțezi corpul cu efort sau presiune. Dacă există o durere ascuțită, oprește antrenamentul imediat.

Citește și:   Cum îți dai seama că relația urmează să se sfârșească

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.