Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 alimente pe care nu trebuie să le mănânce nicio femeie însărcinată – Andreea Bănică

7 alimente pe care nu trebuie să le mănânce nicio femeie însărcinată

Când sunt însărcinate, femeile încearcă să ducă un mod de viață sănătos atât pentru copil, cât și pentru ele. Cu toții știm că e interzis consumul de alcool și cel al legumelor nespălate corespunzător în timpul celor 9 luni de sarcină, dar există și alte alimente care nu sunt prea sănătoase:

7. Ceaiuri pe bază de plante și alte suplimente pe bază de plante

Toți considerăm plantele medicinale ca fiind unele dintre cele mai sănătoase alimente pe Planeta Pământ, iar acest lucru este valabil în cea mai mare parte. Cu toate acestea, anumite plante medicinale au fost folosite de secole pentru a pune capăt sarcinilor și, din păcate, încă mai au același efect. Înainte să consumi o plantă asigură-te că nu se află pe lista celor interzise. Evită să cumperi amestecuri din plante gata preparate dacă nu ești 100% de ceea ce conțin.

6. Anumite tipuri de pește

Când ești însărcinată, este mai bine să stai departe de două tipuri de pești:

Citește și:   15 situații prin care trece orice mămică

a. Peștele despre care se știe că are niveluri ridicate de mercur. Aici intră peștii mari, cum ar fi peștele-spadă, rechinii, tonul și macroul. Mercurul a fost asociat cu problemele de dezvoltare și probleme ale creierului la copii. Crapul conține niveluri moderate de mercur, deci trebuie să fie consumat cu prudență – nu mai mult de o porție pe săptămână.

b. Peștii capturați din râuri, curenți și iazuri locale din apropierea unor fabrici mari sau a altor surse de poluare. Aici intră somonul, lufărul, stiuca și păstrăvul. Aceștia pot conține niveluri ridicate de bifenili policlorurați.

5. Brânzeturi moi

Aceste delicatese pot conține E. coli sau listeria – bacterii care pot provoca probleme de sănătate foarte neplăcute ție și sarcinii. Exemple de astfel de brânzeturi includ Roquefort, Camembert, Gorgonzola, feta, brie, queso fresco, queso blanco, dacă sunt fabricate din lapte nepasteurizat. Ar trebui să alegi brânzeturi tari, cum ar fi Swiss sau Cheddar. Consumă brânză moale numai dacă ești 100% sigură că a fost făcută din lapte pasteurizat.

Citește și:   10 GREȘELI care te îmbătrânesc mai repede

4. Fructe de mare
Aceste alimente nu sunt sigure atunci când sunt refrigerate decât dacă au fost fierte la 165 ° F. Ele pot conține bacterii care produc listerioză, o afecțiune periculoasă pentru tine și pentru bebelușul tău. Pentru a preveni listerioza, alege fructe de mare afumate la conservă sau, ca să fii în siguranță gătește-le la 165 ° F.

3. Prea multă cafeină

Cantitățile excesive de cafeină au fost asociate cu greutatea mică la naștere la copii, cu nașterea prematură și chiar cu avortul spontan, deci este important să nu bei prea multă cafea. Cu o ceașcă de cafea sau ceai pe zi ești în siguranță, dar încercați să nu consumimai mult de 200 mg. Amintește-ți că ceaiul verde și sucurile conțin și ele cofeină, așa că nu te lăsa păcălită. Alege băuturi decofeinizate. În general, apa și sucurile proaspete sunt cele mai bune.

2. Alimentele procesate

Ar trebui să eviți toate alimentele gata preparate pot conține bacterii. Printre exemple se numără brânzeturile, carnea din sandviș, carnea tocată. Dacă dorești totuși să te răsfeți, ar trebui să le gătești la o temperatură de aproximativ 165 ° F.

Citește și:   8 secrete ca să arăți sexi în timp ce ești gravidă

1. Bananele

Deși se știe că bananele au capacitatea de a facilita creșterea în greutate a bebelușului în timpul sarcinii, ceea ce poate fi într-adevăr un avantaj pentru unele femei, probabil că ar trebui să limitezi consumul de banane dacă medicul ți-a spus că tu și copilul aveți o greutate suficientă dacă vrei să eviți o naștere complicată.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.