Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
6 mituri despre sânii lăsați pe care trebuie să le știe orice femeie – Andreea Bănică

6 mituri despre sânii lăsați pe care trebuie să le știe orice femeie

Dacă ai crescut jucându-te cu păpușile Barbie, poate că ai observat că sânii lor arată diferit de sânii mamelor, bunicilor, profesoarelor și ai altor femei din jurul tău. Acum că ești adultă, poate că observi cum sânii tăi încep să piardă bătălia cu gravitatea.

„Dacă nu vrei ca sânii tăi să ajungă până la podea până vei împlini 30 de ani, poartă întodeauna un sutien, chiar și când dormi” spunea Halle Berry. Chiar așa să fie însă? Iată câteva mituri legate de lăsarea sânilor:

1. Sânii tăi se lasă pe măsură ce înaintezi în vârstă

Acest lucru este adevărat. Sânii se lasă din cauza întinderilor ligamentelor lui Cooper, adică țesutul conjunctiv din sâni care îi menține ridicați. Ca toate țesuturile din corp, și ei sunt alcătuiți din colagen și elastină care se deteriorează pe măsură ce îmbătrânești. De asemenea, la menopauză, țesutul glandular dens este înlocuit de grăsime, iar aceasta e mult mai probabil să se lase.

Citește și:   3 lucruri pe care bebelușii le învață cât sunt în pântece

2. Poți preveni lăsarea sânilor dacă porți sutien

Acest mit e nefondat. Contrar spuselor lui Halle Berry, nimic nu poate preveni lăsarea sânilor. Sutienul îți ridică sânii și le dă forma pe care o dorești, dat înaintarea în vârstă și gravitația tot îi vor face să se lase. Mai mult decât atât, sutienele pot chiar să accentueze lăsarea sânilor, deoarece slăbesc țesuturile care sprijină sânii.


3. Exercițiile potrivite te pot ajuta să-ți menții sânii frumoși

Și acest lucru e fals. Niciun exercițiu nu poate împiedica lăsarea, deoarece sânii sunt alcătuiți din grăsime, nu mușchi, așa că practic nu ai ce să întărești sau să tonifiezi. Exercițiile pentru piept pot îmbunătăți aspectul zonei pectorale întărind ligamentele din jur. Acest lucru va face, într-adevăr, ca sânii să pară mai bine.

4. Alăptarea face sânii să se lase

Fals. Alăptarea nu este un factor care să cauzeze lăsarea sânilor. Dacă vrei să găsești un vinovat, acesta este chiar sarcina însăși. Kilogramele câștigate în timpul sarcinii pot face ligamentele să se întindă, iar acest lucru va face ca sânii să se lase mai târziu. Deși nu poți evita complet lăsarea sânilor, poți să o minimizezi asigurându-te că nu te îngrași foarte mult în timpul sarcinii.

Citește și:   10 curiozități care demonstrează că femeile fac adevărate vrăji

5. Fumatul și bronzul influențează felul în care arată sânii tăi

Acest mit este adevărat. Fumatul este un factor de risc semnificativ pentru lăsarea sânilor. Același lucru este valabil pentru orice stil de viață nesănătos care afectează colagenul – precum expunerea îndelungată la raze UV sau o dietă bogată în grăsimi. Fumatul distruge elastina, proteina care îi oferă pielii elasticitate. Fără elastină, sânii se lasă.


6. Schimbările hormonale și / sau de greutate cauzează lăsarea sânilor

Și acest lucru e adevărat. Aici sunt incluse fluctuațiile de greutate din cauza obiceiurilor alimentare, dar și a sânilor. Cu cât are mai multe sarcini o femeie, cu atât e mai probabil ca sânii ei să se micșoreze și să se lase.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.