7 lucruri pe care să nu le mai faci când ești însărcinată

Dacă ești însărcinată ar trebui să te oprești din a face aceste lucruri! Pot fi foarte periculoase pentru bebeluș!

Când ești însărcinată e necesar să schimbi unele lucruri din stilul tău de viață, inclusiv în ritualul de frumusețe.

Copilul tău va avea mari beneficii dacă amâni aceste 7 obiceiuri până după sarcină:

1. Auto-bronzantele

Majoritatea conțin ingrediente care nu sunt sigure atunci când sunt absorbite în piele. Chiar dacă verifici eticheta, nu poți ști niciodată ce ar putea să îți facă ție și copilului tău fiecare ingredient și nu ar fi înțelept să riști.

2. Tratamentele pentru acnee

Dacă ai astfel de probleme, probabil consideri acidul salicilic ceva obișnuit. Dacă îl iei însă oral, acesta poate influența negativ copilul. Folosește tratamente cu acid glicolic sau remedii naturae precum ulei de arbore de ceai sau ceai verde.

3. Vopsirea părului

Ar trebui să eviți vopsitul pentru că ingredientele ar putea să cauzeze probleme. Dacă nu poți rezista nouă luni, optează pentru șuvițe – culoarea nu îți va atinge scalpul și nu îți va intra în sânge.

4. Permanentul

Fiindcă nu se știe încă dacă substanțele chimice folosite vor ajnge la copil, iar fumul îți va irita probababil nasul și îți va da dureri de cap, e mai bine să să încerci diverse stiluri de împletituri.

Citește și:   Cum să salvezi o relație care e pe punctul să se sfârșească. Sfaturi prețioase de la psihologi care te ajută să nu ajungi la divorț

5. Injectabilele

Uită de injecțiile cu Botox când ești însărcinată.

6. Ceara de epilat

Ceara nu e periculoasă dacă procedura e îndeplinită corect. Totuși, asta ar face ca părul să crească înăuntru, ceea ce ar putea cauza infecții. Dacă decizi să mergi totuși la epilat cu ceară, alege cu atenție salonul.

E suficient de stresant să fii însărcinată, cu toate schimbările fizice și hormonale din corp. Nu îngreuna situația luând decizii care pun în pericol sănătatea copilului.

7. Centurile de siguranță

Purtarea porțiunii laterale a centurii de siguranță pe burtă atunci când ești gravidă ar putea provoca vătămarea copilului în caz de accident. Așează centura cât mai jos posibil sub abdomen. Încearcă să stai în poziție verticală, deoarece înclinarea înainte va pune prea multă presiune asupra copilului. Dacă nu e absolut necesar, cel mai bine ar fi să nu conduci când sarcina e avansată pentru că apropierea dintre burtică și volan poate fi fatală pentru copil, chiar și în cazul unei accident minor.

Citește și:   3 lucruri surprinzătoare pe care bebelușii le fac atunci când sunt în pântece

Citește și: 7 lucruri pe care trebuie să le facă o femeie gravidă înainte să nască

Când eşti însărcinată, trebuie să faci o mulţime de lucruri ca să te pregăteşti pentru venirea pe lume a bebeluşului. Site-urile și cărțile îți dau o mulțime de sfaturi – unele absolut inutile, iar altele care te pot stresa. De asemenea, magazinele te încurajează să cumperi o grămadă de lucruri necesare copilului, pe care ar trebui să le depozitezi într-o nouă casă.

Cu atâtea lucruri pe listă, e greu să știi care sunt chiar importante și care nu. Iată ce ar trebui să faci cu siguranță până sosește bebelușul:

1. Stai în liniște deplină
Fără plâns, fără mașini zgomotoase, fără cutiuțe muzicale ce cântă la nesfârșit aceeași melodie enervantă, fără jucării pe baterie, fără CD-uri, fără Elmo, fără țipete. Liniște.

2. Fă cele mai lungi dușuri din istoria omenirii
Folosește masca aceea de păr pe care ai aplicat-o doar o dată, fiindcă trebuie să o lași 45 de minute. Epilează-te cu foarte mare grijă. După ce se naște copilul, te vei bucura de un duș de 10 minute ca de o excursie pe o insulă exotică.

Citește și:   10 sfaturi GRATIS pentru care oamenii plătesc la psiholog

3. Citește o carte
Nu una despre sarcină, ci una cu acțiune și personaje, pentru care trebuie să fii trează și coerentă ca să înțelegi ce se întâmplă. Mergi chiar acum și alege o carte, fiindcă nu vei mai putea citi nimic de genul timp de vreun an după ce apare copilul.

4. Trage un pui de somn
Nu cred că e necesară vreo explicație.

5. Adună toate lucrurile din casă care se pot sparge sau îi pot face rău micuțului

Unele dintre cele mai drăguțe lucruri ale tale vor fi stricate. Nu te gândi că dacă le păstrezi la înnălțime vor fi în siguranță.

6. Vorbește mult la telefon despre… nimic
Când va veni copilul, vei avea multe lucruri de spus, dar nu vei mai avea timp, cel puțin nu încă doi ani de-atunci încolo.

7. Du-te undeva. Chiar acum
Serios, ia-ți cheile și portofelul și du-te undeva. Oriunde. Nu contează. Important e să te mai bucuri de o plecare pe nepusă masă, fără vreo pregătire. Îți vei mulțumi mai târziu.

 

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.