5 trucuri care îți fac manichiura să reziste mai mult

Manichiura îți poate fi carte de vizită, iar acesta nu este un secret. Însă o manichiură reușită depinde de tehnica folosită la aplicarea ojei dar și de factorii externi.

Pe timpul verii, expusă la temperaturi ridicate și la apa din mare și din piscină, e cu atât mai greu să păstrezi manichiura intactă și să etalezi o manichiură fără cusur.

Probabil ai trecut prin acest scenariu: astăzi îți faci manichiura cu grijă și multă atenție și a doua zi deja dispar părți din ojă și ai o manichiură ciobită.

Iată ce ar trebui să faci ca să dureze mai mult culoarea de pe unghii și să o schimbi doar după bunul plac, ci nu la nevoie.

1. Degresează cu atenție unghia!

Dacă unghia nu este bine degresată, atunci nici aderența nu va fi prea mare. Unghiile pot fi unsuroase de la natură, iar dacă mai folosești și o cremă pentru mâini, oja nu va rezista. În plus, pe unghiile unsuroase, oja nu se întinde uniform și astfel rezultatul va fi inestetic. După orice tratament pentru mâini sau unghii este recomandat să aștepți măcar o jumătate de oră, timp în care crema să acționeze, apoi să ștergi unghiile cu un tampon înmuiat în apă cu lămâie sau alcool sanitar.

Citește și:   9 ponturi pentru a-ți moderniza garderoba cu bani puțini

2. Folosește o bază pentru manichiură

Nu aplica direct culoarea pe unghie. Înainte de asta, pune pe unghii un lac incolor. Această bază împiedică pătrunderea pigmentului ojei în unghie și în plus, culoarea va adera mai bine pe suprafață, împiedicând apariția întinderii neuniforme.

3. Folosește trei straturi: un strat de culoare, un strat de răbdare și încă unul de culoare

Unele tipuri de ojă necesită două straturi. Dar pentru a arăta cât mai uniform nu trebuie să le aplici cu grijă, și cel mai important să dai timp primului strat să se usuce. Prima aplicare constă într-un strat subțire, și poți acoperi chiar și marginea exterioară. Nu te îngrijora că nu obții o culoare uniformă de la primul strat. Așteaptă zece minute, timp în care primul strat să se usuce complet. Apoi aplică al doilea strat care are rolul de a uniformiza culoarea.

4. Top-coatul schimbă manichiura!

După ce ai uniformizat culoarea, aplică un strat incolor cu scopul de a face manichiura mai rezistentă. Ai grijă însă să îl aplici abia după ce și al doilea strat de manichiură s-a uscat complet.

Citește și:   12 semne pe care ți le dă fața ta

5. Sideful și glitterul au o rezistență mai mare.

Rice ojă care are glitter sau sidef va rezista mai mult pe ungiile tale decât cele lucioase.

 

Dacă vrei să eviți ruperea unghiilor, iată câteva trucuri pentru întărirea acestora:

Folosește ulei de măsline extravigin încălzit. După încălzire, pune-l într-un bol și lasă unghiile acolo timp de 20 de minute. Șterge-le apoi cu un șervețel.

Fă o mască din ceră de albine și gălbenuș de ou. Această mască se aplica pe unghii o dată pe lună. Poți adăuga și ulei de măsline. La fel și în cazul altor tratamente, aceasta se ține pe unghii timp de 20 de minute și se curăță apoi cu apă caldă.

Contra exfolierii unghiilor aplică zeamă de lămâie. După ce ai lăsat-o să acționeze un sfert de oră, aplică un produs hidratant pe unghii.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.