Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
5 semne că ești prea stresată – Andreea Bănică

5 semne că ești prea stresată

Stresul îţi poate afecta toate aspectele vieţii, inclusive emoţiile, comportamentul, abilitatea de a gândi şi sănătatea fizică. Nicio parte a corpului nu e imună.

Cei mai mulți acceptă că stresul e ceva obișnuit și de neevitat în societatea modernă. Puțin stres poate fi chiar benefic – ne poate motiva să ne terminăm treburile și poate fi un puternic agent de autoconservare. Stresul resimțit zilnic poate amenința serios însă sănătatea fizică și mentală. Expunerea excesivă la hormonii adrenalină și cortizol pot afecta aproape toate sistemele din organism. Iată câteva semne care sugerează că ești mult prea stresat:

1. Durerile de cap

E probabil să te doară capul când ești stresat. Stresul e cauza numărul 1 a durerilor de cap tensionate, care presupun dureri blânde, moderate sau intense de cap, gât și în zona dintre ochi.

2. Infecții și răceli frecvente

Având în vedere ritmul mărit al inimii, stresul poate face ca sistemul circulator să fie surescitat. Acest efect fiziologic, în combinație cu presiunea mărită a sângelui poate suprima sistemul imunitar, care nu mai pote neutraliza bacteriile.

Citește și:   7 mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi despre acnee

3. Dureri în piept sau palpitații

Stresul creează anxietate, iar anxietatea creează stres. Acest ciclu mental frustrant poate cauza presiune sau dureri în piept. Acestea sunt adesea experiențe înfricoșătoare – iar asta doar mărește stresul / anxietatea existent/ă. Stresul cronic este un factor de risc pentru bolile de inimă și infarct. Studii recente leagă stresul și de mecanismele de coagulare a sângelui.

4. Probleme digestive

Când corpul e inundat de hormoni de stres, sistemul digestiv e inițial „șocat”. Există o legătură între creier și sistemul digestiv și de aceea stresul poate cauza diverse astfel de probleme. Stresul cronic poate chiar înrăutăți boli precum sindromul colonului iritabil.

5. Oboseală

Stimulii emoționali, mentali sau fizici pot cauza stresul, care întrerupe funcționarea normală a corpului nostru. Prezența stresului mărește nivelurile de presiune și tensiune din corp, ceea ce îl face mai vulnerabil în fața oboselii și se poate manifesta și sub forma epuizării mentale sau fizice.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.