Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
5 întrebări pe care le pun copii și TE ÎNCUIE – Andreea Bănică

5 întrebări pe care le pun copii și TE ÎNCUIE

Amintește-ți că atunci când erai copil le puneai deseori diverse întrebări adulților, care îți răspundeau foarte vag. În acest articol am adunat câteva teme populare care îi interesează pe copii și, poate chiar și pe tine dacă nu ai aflat încă răspunsul.

1. Bacteriile te pot vedea?

Din păcate, nu: pentru a „construi” ochiul, e nevoie de o mulțime de celule vii, iar majoritatea microbilor au prea puține sau deloc – el însuși e o celulă.

Dar, chiar dacă microbii ar avea brusc ochi, nu ar putea să-i vadă pe frații lor. La urma urmei, ochiul percepe pur și simplu lumina, iar viziunea este deja fructul activității sistemului nervos. Prin urmare, chiar dacă dezvoltă ochi, încă le lipsește sistemul nervos.

Cu toate acestea, bacteriile pot comunica între ele. Oamenii de știință au descoperit că anumite tipuri de bacterii emit anumite semnale. Acest lucru le permite să determine dimensiunea comunității lor.

Explicația pentru copil: un microb poate simți aproape de el un alt microb, dar nu poate vedea, pentru că un astfel de simț complex, cum ar fi vederea, este imposibil de a se dezvolta la o astfel de creatura mică ca o bacterie.

Citește și:   8 reguli de siguranță pentru copii pe care ar trebui să le știe orice părinte

2. Cum rămâne avionul în aer?

Avionul este ținut în aer prin ridicare. Aceasta, la rândul său, apare când fluxurile de aer se deplasează spre aripă. Aripa este rotită la un unghi exact și la o anumită viteză a avionului începe să „decoleze”, să se ridice în sus. Contra-fluxul de aer sprijină în mod constant aripa, împiedicând-o să cadă.

Avionul este se mișcă, desigur, cu ajutorul motoarelor.

Aeronava este afectată de 4 forțe – tracțiune, rezistență, greutate, ridicare. Interacțiunea lor le permite aeronavelor să rămână în aer.

Explicația pentru copil: aeronava poate sta în aer, pentru că inginerii au venit cu o formă specială a aripilor, ele ajuta să-l păstreze de aer în timp ce motoarele avionului îl ajută să se deplaseze și să schimbe direcția.

3. Este Pământul rotund?

Aproape toate planetele sunt mari, iar Pământul nu este o excepție, sunt sferice. Această formă au luat-o pentru că sunt foarte grele. Și forța lor gravitațională (gravitatea) le dă forma unei mingi.

Citește și:   7 arome delicioase pentru a-ți face înghețată de casă

Dacă o altă forță apare brusc și dorește să-i dea planetei altă formă, de exemplu, forma cubului, atunci când acțiunea acestei forțe se încheie, forța gravitațională va „aduna” din nou planeta într-o minge. Părțile proeminente vor începe să fie trase până când toată suprafața devine armonioasă cu „punctul de vedere” al forței gravitaționale.

Dar totuși Pământul nu este o minge ideală – este aplatizat de la poli.

Explicație pentru copil: planeta noastră este foarte grea și, prin urmare, este dificil să ia alte forme. Forța invizibilă care acționează asupra Pământului îl face să arate așa.

4. De ce venele sunt albastre dacă sângele e roșu?

Există o poveste amuzantă care circulă în rândul copiilor, anume că sângele este de fapt albastru și că doar la ieșirea și intrarea în contact cu aerul devine roșu. Desigur, aceasta este doar o glumă.

Sângele este întotdeauna roșu, iar venele doar ți se par albastre. Acest lucru se explică prin legile fizicii privind reflectarea luminii . Creierul „compară” culoarea vaselor cu culoarea caldă a pielii și „îți arată” culoarea albastră.

Citește și:   O mamă nu poate face diferența între puii ei. Iubirea ei e nemărginită și necondiționată

O explicație pentru copil: Ochii noștri percep culorile în moduri diferite, în funcție de modul în care lumina cade. Prin stratul de piele, culoarea roșie ne pare a fi albastră.

5. De ce ochii pisicilor strălucesc ?

Pentru ca ochii pisicilor să se aprindă în întuneric, în încăpere ar trebui să mai fie încă puțină lumină. Deoarece această strălucire nu este altceva decât o reflectare a luminii, într-o cameră absolut întunecată ochii nu vor străluci.

Pe timpul zilei, pupilele lor se contractă pentru că este suficientă lumină. Dar pe timpul nopţii, pupilele pisicilor se măresc pentru a profita de orice rază de lumină posibilă. Pe spatele ochilor pisicilor există o substanţă asemănătoare argintului polizat- astfel se reflectă fiecare rază de lumină care intră în ochi. Din acest motiv ochii pisicii strălucesc noaptea ca două lanterne.

Explicație pentru copil: în ochiul pisicii există particule speciale, care pot fi comparate cu bucăți de oglindă. Dacă există o lumină în camera întunecată, ea va reflecta în mod necesar din aceste „oglinzi”, și îți va părea că ochii pisicii strălucesc.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.