5 greșeli care îți îmbătrânesc pielea

Se spune că la 20 de ani ai pielea pe care ți-a dat-o natura, la 40 ai pielea pe care o meriți. Învață cum să ai grijă de ea!

Oricâtă grijă am avea de pielea noastră, anii tot trec și își lasă amprenta. Există totuși câteva trucuri care te vor ajuta să ai mereu o piele fină.  Efortul pe care trebuie să îl depui depinde de tipul pielii și de genetică.

5 greșeli care îți îmbătrânesc pielea:

1. Nu ai grijă de ten în tinerețe

Nu te poți hotărî că vrei o piele care să arate mai tânără când ai 40 de ani. Trebuie să începi să te gândești să îți menții pielea sănătoasă încă din adolescență. Demachiază-te în fiecare seară și hidratează pielea așa cum trebuie.

2. Stai prea mult la soare

Nu trebuie să petreci foarte mult timp la soare. Uită de cremele pentru bronzat, care pot produce arsuri sau chiar cancer de piele. Când stai la plajă, folosește mereu cremă de protecție și evită orele dintre amiază și 5 p.m.

3. Nu te hidratezi

Este esenţial pentru o piele frumoasă. Încearcă să bei cel puţin 8 pahare de apă în fiecare zi și redu consumul de cafea, alcool și suc. La exterior, folosește creme hidratante și loțiuni de corp, mai ales în lunile reci și după expunerea la soare.

Citește și:   3 reguli pentru a avea o piele frumoasă

4. Exagerezi cu machiajul

Dacă nu ieși din casă toată ziua, nu e nevoie să te machiezi. Afară e bine să faci asta, pentu că îți protejează pielea de vreme. Lasă-ți totuși pielea să respire din când în când pentru o zi, pentru a evita uscarea și îmbătrânirea prematură.

5. Nu folosești produse de calitate

Produsele de îngrijire a pielii trebuie să fie de calitate, dar nu neapărat foarte scumpe. Testează câteva mai întâi, apoi alege-le pe cele care ți se potrivesc cel mai bine. Ai grijă ce cumperi, pentru că machiajul de proastă calitate poate provoca alergi și iritații.

 Poartă-ți vârsta cu demnitate!

Nu e absolut nimic greșit în a arăta de vârsta ta. Ce dacă ai îmbătrânit? E un proces normal, prin care trecem cu toții. Poartă-ți ridurile cu mândrie – sunt o parte din viața ta. Nu numai fetele tinere sunt frumoase – poți fi așa și la 50 sau 60 de ani, dacă știi cum să te porți conform vârstei.

Citește și:   10 trucuri care ajută părul să crească mai repede

Lasă un răspuns