Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
5 EXERCIȚII relaxate care te fac să te simți ca după un MASAJ – Andreea Bănică

5 EXERCIȚII relaxate care te fac să te simți ca după un MASAJ

În cazul în care ai o slujbă sedentară, cu siguranță spatele tău obosit nu îți este foarte recunoscător. Senzații neplăcute, dureri- postura ta se deteriorează în fiecare zi. Dacă nu ai timp sau posibilitatea unui masaj, îți recomandăm aceste exerciții de întindere eficiente, care se pot face chiar pe scaunul de birou.

1. „Aripi de fluture”


Efecte: benefic pentru vertebrele cervicale, restabilirea poziției corecte a coloanei vertebrale și a fluxului sanguin.

Poziția inițială: așezat pe marginea scaunului, spatele este îndreptat. Picioarele sunt îndoite, pe aceeași linie cu umărul, și tălpile sunt complet pe podea.

În acest exercițiu, sunt adaptate mai multe exerciții de întindere („șarpe”, „barcă”). Îndoaie coatele și pune palmele la cap. La inhalare, deschide mâinile și întinde pieptul înainte. La expirație revino la poziția de plecare curbând cât mai mult spatele. Simte cum se întind mușchii, dar nu lăsa să te doară, senzațiile ar trebui să fie plăcute. Repetă de 5 ori.

Citește și:   10 semne că ai găsit bărbatul perfect

2. „Spatele pisicii”


Impact: eliminarea durerii în partea inferioară a spatelui, restabilirea poziției naturale a vertebrelor lombare. Poziția inițială: stai pe un scaun, aplecat, cu mâinile pe genunchi.

În timpi ce inspiri trage pieptul înainte, încercând să-l îndrepți cât mai mult posibil. În timp ce expiri, unduiește spatele, întinzându-ți la maximum umerii înainte. Repetă de 8 ori.

3. „Cablul”


Efecte: te scapă de dureri lombare, stimulează funcțiile stomacului și ale intestinului. Poziția de pornire: stai pe scaun, spatele este drept, tălpile sunt complet pe podea.

Inspiră și în expiră în timp ce îți întorci umerii de-o parte și de alta, încercând să îți menții trunchiul nemișcat. Ține mâinile pe spătarul scaunului și nu te apleca. Stai într-o parte timp de 30 de secunde pentru a inspira și expira profund de 5 ori. Schimbă poziția. Repetă de 3 ori în fiecare direcție.

4. „Balerina”


Impact: dispersează sângele după o ce ai stat jos prea mult, întinde mușchii laterali și mușchii pieptului.

Citește și:   4 alimente care te vor ajuta să ai un posterior bombat

Poziția inițială: pe un scaun, spatele este drept. Cu o mână, apucă-te de scaun relaxând umărul. Ridică cealaltă mână și începe să te apleci lateral , simțind cum sunt întinși mușchii. Repetă de 10 ori pentru fiecare parte.

5. „Pasăre”


Efecte: îndepărtarea oboselii picioarelor , întinderea mușchilor șoldurilor și a spatelui inferior.

Poziția inițială: stai pe scaun cu spatele drept. Glezna unui picior se află pe partea superioară a piciorului, dar mai aproape de genunchi.

Trage corpul superior înainte, simțind cum se deschide „pieptul” și încearcă să-ți atingi șoldurile cu burta. Urmărește cu strictețe ca spatele să rămână drept. Stai în această poziție timp de aproximativ 30 de secunde și inspiră și expiră de 5 ori. Schimbă apoi piciorul. Repetă de 2-3 ori pentru fiecare picior.

Bonus: cel mai bun exercițiu pentru întinderea coapsei


Acest exercițiu este puțin probabil să se facă într-un mediu de birou, deoarece poziția sa de plecare necesită să te așezi pe spate. Dar merită să o înveți și să încerci să o faci acasă. Această întindere este finalizarea perfectă a oricărui antrenament. Poți face acest lucru înainte de culcare pentru senzații plăcute de relaxare.

Citește și:   6 sfaturi pentru a evita să iei în greutate

Poziția de pornire: întins pe spate. Trage la piept ambii genunchi, susținându-i cu brațele. Coboară apoi ușor piciorul drept și întinde-l. Rămâi în această poziție timp de 30 de secunde. Trage apoi din nou genunchii la piept și schimbă picioarele.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.