5 exerciții care te vor ajuta să ai o talie subțire

Orice femeie își dorește să aibă o talie subțire, dar de multe ori se întâmplă ca exercițiile pe care le facem să nu ducă la rezultatele dorite. Așa că e important să știi ce greșeli trebuie să eviți, dar și care sunt trucurile care te ajută să obții rezultate într-un mod cât mai eficient.

Ce influențează dimensiunea taliei

Talia unei persoane depinde foarte mult de tipul de siluetă pe care îl ai. Pentru că o siluetă de tip clepsidră sau pară pun în greutate în partea de jos și sunt predisupse spre o talie subțire, în timp ce femeile care au o siluetă de tip măr sau dreptunghi, se îngrașă în partea de sus și întâmpină mai multe dificultăți atunci când vine vorba de modelarea taliei.

Conform specialiștilor, există 3 lururi care afectează negativ talia:

  • greutatea generală
  • mărimea stomacului
  • postura

 

O talie frumoasă este rezultatul mai multor factori ce pot contribui la „trasarea” ei în cadrul construcției unei femei. Factorii care contribuie la subțierea taliei sunt:

  • nutriția echilibrată
  • exercițiile cardio
  • corsetele care ajută la menținerea unei poziții corecte
Citește și:   7 lucruri pe care nu ar trebui să le faci când te trezești

Atunci când facem exerciții fizice este important să știm că nu toate exercițiile ajută la formarea taliei. Ba chiar, unele dintre ele extind talia.

Iată un set de exerciții care ajută talia:

1. „Aspiratorul”

Poziția de plecare: întinsă pe spate, picioarele îndoite de la genunchi. Acest exercițiu trebuie făcut pe stomacul gol.

Inspiră profund, apoi expiră pe gură, eliberând cât mai mult posibil plămânii din aer și lipind peretele frontal al abdomenului de coloana vertebrală. Stai așa timp de 15 secunde și relaxează-te.

Repetiții: repetări de câte 3-5 exerciții.

Timpul: în jur de 2 minute.

Ar trebui să fie atenți cei care au probleme cu stomacul și intestinele. Acest exercițiu crește presiunea intra-abdominală, care poate afecta negativ organele nesănătoase. Exercițiu contraindicat în cazul astmului, coloanei vertebrale și a bolilor de inimă.

2. Înclinare înainte- înapoi

Poziția de pornire: în picioare, picioarlele cât mai deschise, să depășească umerii.

Esența exercițiului: trebuie să simți cum sunt întinși mușchii taliei. Apleacă-te cât mai mult în față, atingând cu mâinile pe podea și rămânând în această poziție. Apoi ridică-te ușor înapoi, vertebră cu vertebră, ridicând capul ultimul.

Citește și:   7 schimbări pentru care merită să faci flotări zilnic

Repetare: de 15-20 de ori.

Timpul: în jur de 2 minute.

Acest exercițiu va fi benefic pentru cei care au probleme cu regiunea lombară a spatelui, dureri de cap cronice, sau creșterea presiunii intracraniene.

3. Răsturnări

Poziția inițială: întins pe spate, picioare ușor îndoite la genunchi.

Caracteristica principală a exercițiului – ritm rapid. Ridică capul de pe podea și întoarce-te imediat. Asigură-te că abdomentul nu se relaxează în timpul exercițiului.

Repetare: 3 seturi de 12-15 ori.

Timpul: de la 2 minute.

Exercițiul este contraindicat în cazul în care ai gastrită cronică sau reumatism, sau boli ale vezicii biliare. De asemenea, o atenție ridicată trebuie să o aibă cei care au probleme cu sistemul respirator și cu sistemul cardiovascular.

4. Scândura

Poziția de pornire: îți vei sprijini corpul în vârful picioarelior și în coate.

Cel mai important lucru este să păstrezi o linie dreaptă a corpului, încercând să nu îți îndoi spatele și să nu aluneci.

Repetare : 2-3 seturi pentru o jumătate de minut.

Citește și:   9 metode prin care francezii își educă copii

Timpul: de la 2 minute.

Acest exercițiu îți este contraindicat dacă ai trecut recent printr-o cezariană, mai precis în ultimele 6 luni. Sau altă operație. La fel și dacă ai probleme cu tendoanele, sau probleme cu inima și vasele de sânge.

5. Extensia laterală

Poziția de pornire: în picioare, cu o distanță de 30-35 cm între ele, mâinile se sprijină pe șolduri chiar deasupra genunchilor.

Inspiri, expiri, tragi de burtă și stai ca și cum ai vrea să te așezi. Cobori apoi mâna stângă, astfel încât cotul să atingă genunchiul stâng. Piciorul drept este întins pe lateral, iar brațul drept ridicat în față sau în sus. Trebuie să stai în această poziție timp de 8 secunde.

Repetiții: de 2-3 ori pentru fiecare parte.

Timp: în jur de 1 minut.

Ar trebui să ai grijă cu întinderea, dacă ai hipertensiune arterială, probleme cu articulațiile sau cu inflamarea organelor interne.

 

Acest set de exerciții este cel mai bine realizat în această ordine, de 3 ori pe săptămână. Cel mai bun moment este dimineața.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.