4 greșeli care îți afectează viața fără să îți dai seama

Uneori poate te trezești cu un sentiment de confuzie totală și lipsă de pasiune pentru viață, citește asta și încearcă să scapi de aceste sentimente.

1. Alegi oameni nepotriviți lângă tine

Acest lucru se datorează fricii de singurătate. Nimeni nu vrea să fie singur. În încercarea de a găsi pe cineva cât mai repede, riști să comiți acte ale căror consecințe pot lăsa urme adânci în viața ta. Nu grăbi viața. Ritmul turbulent al lumii moderne poate duce la epuizare. Pentru a merge cu îndrăzneală înainte, trebuie să-ți analizezi experiențele din trecut. Și asta necesită singurătate. Singurătatea îți permite să te cunoști mai bine și să te dezvolți.

Multe lucruri în această viață au două laturi, ca o monedă. Și singurătatea nu face excepție. Pentru a nu îți face rău, este important să înțelegi cât timp ai nevoie.

2. Ești incapabil să îți exprimi sentimentele

După ce te confrunți cu multe momente dificile în viață, te închizi în tine. Când întâlnești oameni noi ești rece și încerci să nu spui ceva inutil. Așa reacționezi dacă consideri că orice manifestare a sentimentelor este o slăbiciune. Aceasta este opinia oamenilor care nu au curajul să se deschidă. Și să fie convinși că ei sunt mult mai buni și mai relaxați, de fapt, ei se abțin de la cele mai strălucite momente ale vieții.

Citește și:   10 lucruri care îți DISTRUG viața

Da, nu poate fi negat că atunci când te deschizi unei persoane, ești mai vulnerabil. Dar nu este nimic în neregulă cu asta. Atunci când o persoană este vulnerabilă, este deschisă pentru unele dintre sentimentele cele mai profunde. Nu îți fie teamă să le mărturisești pentru că te vei simți foarte iubit și apreciat și tu la rândul tău, simțind că faci parte dintr-un întreg.

3. Nu poți să uiți și să scapi de resentimente

În viața ta, apar uneori anumite evenimente despre care nu dorești să vorbești sau să ți le amintești. Toată lumea trece prin experiențe similare. Nu poți permite ca evenimentele negative să îți influențeze stima de sine.

Dacă îți cari mereu trecutul în spate, tot drumul tău ătre succes este înegunat. Dacă vrei să spui asta printr-un singur cuvânt, atunci acesta va fi cuvântul „auto-distrugere”.

Nu iei oportunități importante în carieră, pentru că ne considerăm nevrednic. Îți dorești dragostea adevărată, dar crezi că nu ești suficient de bun pentru o persoană. Toate acestea se transformă într-un cerc vicios și ieșirea din el nu este ușoară.

Citește și:   12 greșeli care îți ruinează aspectul pe care trebuie să le eviți

Pentru a scăpa de acest ciclu, trebuie să încerci să scapi de nemulțumirile care te deranjează. Nu te mai plânge de lumea din jurul tău și nu te mai compătimi.Lasă trecutul în urmă, ia decizii informate și fă acțiuni conștiente. Ești atotputernici în destinul tău și trebuie să îți dai seama de asta.

4. Te compari cu alții

De ce îți face rău:

Compari cele mai rele trăsături pe care le vezi cu tine cu cele mai bune pe care le vezi în alții. Comparând, nu câștigi nimic, ci, dimpotrivă, pierzi. De exemplu: mândrie, entuziasm și optimism, sau stima de sine. Comparându-te cu o altă persoană, investești în ea o energie valoroasă care trebuie investită în tine. Comparațiile fac dificilă bucuria.

Fiecare persoană este unică, ceea ce înseamnă că orice comparație este nedreaptă. Dacă ești familiarizat cu astfel de experiențe, ar trebui să începi să faci următoarele:

1. Sărbătorește-ți succesul

Nu uitați de succesele și realizările trecute, care îți pot da motivație pentru noi realizări.

Citește și:   10 obiceiuri proaste după care te judecă ceilalți

2. Amintește-ți că nimeni nu este perfect

Nimeni nu are o viață fără griji. Fără a depăși obstacolele, este imposibil să ajungi la succes. Amintește-ți acest lucru atunci când decizi să te compari cu cineva, după părerea ta, cu mai mult succes decât tine. Gândește-te prin ce ar fi putut trece această persoană înainte.

3. Caută exemple de inspirație

A fi inspirat de exemplul altora și de a beneficia de experiența lor este înțelept. Aceasta nu este o comparație, înțelege diferența. Arată-ți interesul pentru viața celor pe care îi admiri, citește despre ei, uită-te la fotografii și lasă-i să te inspire.
Dar dacă încă te mai gândești să faci comparații , încearcă să te compari cu tine. Trebuie să încerci să fii mai bun decât tine.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.