20 de lucruri pe care le vei regreta la bătrânețe

O asistentă medicală din Australia, Bronni Ware, a lucrat timp de câțiva ani cu oameni pe moarte, fiind aproape de ei în ultimele lor luni de viață. În conversațiile cu pacienții ei, a aflat despre cele mai mari regrete din viața lor – și, după cum s-a dovedit, aproape toți au regretat că au lucrat prea mult și au petrecut puțin timp cu rudele lor. În plus, mulți s-au învinovățit pentru că nu aveau curajul de a fi ei înșiși și de a-și exprima sentimentele.

Iată o listă cu cele mai regretate lucruri:

1. Nu experimentezi cu privire la aspectul tău

Tinerețea e frumoasă, dar din păcate trece repede. Nu te teme să ieși din tipare, dar ai grijă să te îmbraci adecvat ocaziei.

2. Nu înveți o limbă străină

În tinerețe, toate cunoștințele sunt absobite mult mai ușor. Ar fi păcat să nu înveți măcar o limbă străină care te poate face mai conștient de măreția lumii și îți poate deschide orizonturile.

3. Nu asculți sfaturile părinților

În tinerețe, ni se pare că părinții nu înțeleg nimic din viața modernă. Însă când vei deveni bătrân, vei începe să îți dai seama că cunoștințele lor erau, dacă s-ar putea spune așa, universale.

4. Nu ai grijă de pielea ta

Ridurile, petele pigmentate și chiar și cancerul de piele – toate acestea sunt cauzate de ultraviolete. Pielea trebuie protejată de soare și va rămâne astfel mult timp tânără și frumoasă. În plus, nu uita că obiceiurile proaste, cum ar fi fumatul, contribuie la îmbătrânirea rapidă a pielii și pot strica tenul.

Citește și:   5 greșeli fatale care strică prima impresie

5. Ai pierdut ocazia de a face ceva la timpul potrivit

Dacă ai șansa de a face ceva la care ai visat mereu, nu pierde această ocazie. Nimeni nu știe dacă va mai veni o șansă norocoasă data viitoare.

6. Îți neglijezi sănătatea

Când vei avea 60 de ani, vei regreta că nu i-ai acordat suficientă atenție sănătății tale. Impune-ți regula de a vizita în mod regulat medicii și de a face consultații.

7. Nu socializezi cu cei din jur

Este imposibil să-ți găsești prieteni și sufletul pereche dacă rămâi acasă tot timpul și ți-e frică să ieși. Majoritatea oamenilor nu doresc să îți facă rău, nu te opri din cauza unor dușmani imaginari.

8. Îți e teamă să-ți expui punctul de vedere

La început ți-a fost frică de huliganii din școală, apoi de cei de la facultate și în final de șeful tău. Nu te teme să îți exprimi cu fermitate punctul de vedere.

9. Te oprești la jumătate

„Întotdeauna am vrut să învăț să cânt la chitara, și chiar am cumpărat un instrument, dar …“, „am aplicat la concurs, și am fost invitat la runda de calificare, dar dintr-o dată am fost speriat și nu am mers …“ aduce a început de sfârșit. Fii perseverent și vei obține ce îți dorșești.

Citește și:   8 obiceiuri care te îmbătrânesc

10. Nu ai învățat să faci ceva la cel mai înalt nivel

Învață să cânți la pian, chiar dacă la început nu știi nici măcar o notă, aleargă într- un maraton, învață să gătești. Îmbunătățește-ți cel puțin una dintre abilități și demonstreaz-o în fața familiei și a prietenilor.

11. Ești prea preocupat de părerea altcuiva

Mătuși, unchi, colegi la locul de muncă, mame – toți au propria opinie despre cum ar trebui să trăiești. Ascultă doar o persoană – pe tine.

12. Cheltui bani pe lucruri

Chiar ai nevoie de alt același telefon, dar pe roz? Cheltuie bani la teatru, la un restaurant sau într-o o vacanță. Colecționează impresii, nu lucruri.

13. Nu ierți

Unii oameni, după o singură ceartă, nu mai vorbesc cu prietenii și cu cei dragi o viață. Împacă-te cu ei, viața este prea scurtă ca să o încarci cu resentimente.

14. Nu îți îngrijești dantura

Periuța de dinți și ața dentară vor costa mult mai puțin decât tratamentul la dentist. De asemenea, protezele sunt departe de cel mai plăcut lucru.

15. Nu te bucuri de prezent

Tinerii trăiesc de multe ori într-un ritm rapid. Acest lucru, desigur, nu este rău, dar uneori trebuie să te oprești și să te bucuri de frumusețea momentului.

Citește și:   7 greșeli pe care le faci când cei de lângă tine au nevoie de sprijin

16. Te îngrijorezi pentru ceva care nu s-a întâmplat

Ești deseori îngrijorat de o sută de lucruri mici și de evenimente care nu se vor întâmpla niciodată. Dar nu merită să îți pierzi timpul așa.

17. Nu ai vorbit niciodată în public

Aproape toti oamenii din lume se tem să vorbească în public. Dar, probabil, cel puțin o dată este necesar să-ți depășești teama și să vorbești cu publicul. Te va ajuta să ai mai multă încredere în tine.

18. Nu mergi la evenimente oficiale

Experiența altora arată că o întâlnire importantă este foarte utilă pentru a crește pe scara carierei. Mai mult decât atât, nu știi niciodată pe cine poți cunoaște la o recepție oficială – poate că această persoană te va ajuta să obți un locul de muncă la care visai.

19. Nu știi cum să râzi

Nu te lua prea în serios. Uneori, abilitatea de a râde de tine însuși face posibilă înțelegerea a ceea ce se întâmplă și te ajută să nu mai faci greșeli în viitor.

20. Nu îți exprimi sentimentele

La un moment sau altul, îți este frică să le spui oamenilor ce simți. E păcat să nu te bucuri de dragoste din cauza fricii de a fi respins.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.