12 GREȘELI care îi fac pe oameni să-și facă o părere PROASTĂ despre tine

Cercetările arată că prima impresie se formează în termen de 7 secunde de la întâlnirea cu cineva. Dacă ai un interviu de angajare, managerul poate lua o decizie cu privire la angajarea ta în doar 30 de secunde. Evitarea greșelilor comune care distrug această primă impresie ar putea crește șansele tale de a găsi un loc de muncă, un prieten, un client sau un partener de viață. Iată cele mai comune greșeli pe care ar trebui să le eviți:

1. Strângere de mână slabă

O strângere de mână slabă poate distruge o primă impresie bună. Cercetările arată că persoanele cu o strângere de mână slabă sunt judecate ca fiind timide, anxioase, mai puțin deschise și lipsite de capacități. O altă greșeală obișnuită pe care o fac oamenii este să țină mâna celeilalte persoane prea mult timp, e recomandat să ții mâna timp de 2 secunde.

2. Poziția greșită a mâinilor

Acordă mai multă atenție poziției mâinilor. Îți poți pune mâinile în poală, dar nu le pune în buzunare, pentru că va sugera că ascunzi ceva. Dacă îți pui mâinile pe masă, nu strânge mâinile sau nu pune palmele jos, pentru că ar putea indica faptul că dorești să controlezi discuția.

Citește și:   7 fraze care îi enervează pe toți cei din jur

De asemenea, în timp ce punerea mâinilor pe masă și strângerea lor relaxată poate fi o poziție adecvată și chiar preferabilă în lumea occidentală, acest gest ar fi considerat nepoliticos în Japonia și India.

3. Guma de mestecat

Dacă o persoană te vede pentru prima dată și tu mesteci guma de mestecat, s -ar putea gândi că ești imatur, copilăros. Guma de mestecat este o idee rea la un interviu de angajare. Cu toate acestea, în circumstanțe mai puțin formale, guma de mestecat este de obicei evaluată ca fiind mai prietenoasă și mai accesibilă.

4. Evitarea contactului vizual

Contactul vizual este un instrument puternic pentru a face o primă impresie bună. Cercetările arată că persoanele care păstrează contactul vizual în timp ce vorbesc și ascultă sunt adesea considerate mai încrezătoare și mai inteligente. Oamenii care evită contactul vizual sunt considerați mai puțin sinceri, mai puțin atrăgători și mai neliniștiți, deci privește-ți totdeauna interlocutorul în ochi.

5. Joaca cu părul

În timp ce s-a dovedit că femeile își ating părul de până la 18 ori pe zi, jocul cu părul poate trimite semnalul greșit persoanei cu care interacționezi. Deși este adesea folosit ca tehnică de flirt, poate indica și anxietate, stimă de sine scăzută, stres și disconfort.

Citește și:   7 diferențe majore dintre bărbați și femei

6. Subiecte de conversație greșite

Există câteva subiecte tabu care nu te vor ajuta să faci o primă impresie bună asupra nimănui: probleme de sănătate, bani, religie, foști șefi sau foști parteneri, politică sau viața și problemele personale. Încercă să nu vorbești doar despre tine și nu uita să asculți persoana cu care vorbești.

7. Invadarea spațiului personal

Spațiul personal este distanța dintre tine și persoana cu care vorbești. Cercetătorii disting patru niveluri de spațiu personal. Distanța dintre tine și persoana pe care tocmai ai întâlnit-o la o întâlnire formală trebuie să fie de aproximativ 2 până la 4 metrii. Dacă vii prea aproape de cealaltă persoană poți fi considerat prea agresiv, iar dacă stai prea departe vei lăsa impresia că nu ești interesat.

8. Zgomote

Orice sunete aleatoare pe care le faci, cum ar fi atingerea piciorului, atingerea degetelor, sau trosnirea articulațiilor pot fi enervante și distrag atenția altora. Acestea pot indica nervozitate, iritare sau nerăbdare și pot sugera, de asemenea, că minți sau încerci să-i enervezi pe alții .

Citește și:   5 greșeli fatale care strică prima impresie

9. Verifici frecvent telefonul sau ceasul

O persoană obișnuită verifică telefonul de 110 ori pe zi! Cu toate acestea, este foarte nepoliticos să îți verifici telefonul în timpul unei conversații. Acest gest arată că nu ești interesat de cealaltă persoană, că ești plictisit și că ai lucruri mai bune de făcut.

10. Uiți numele

Este rușinos dacă uiți numele unei persoane, mai ales dacă această persoană își amintește numele tău. Pentru a evita acest lucru, repetă imediat numele după ce ați făcut cunoștință, cum ar fi: „Bună, Ana! Mă bucur să te întâlnesc. „

11. Întârzii

Când ajungi cu întârziere, dai impresia că ești nesigur, ai probleme cu organizarea, nu prețuiești timpul altora și nu ești serios. Încearcă să îți gestionezi timpul mai bine.

12. Stilul vestimentar

Statisticile spun că 55% din prima impresie se bazează pe aspectul tău. Unele studii arată că aspectul, înălțimea, greutatea, culoarea părului și cantitatea de machiaj pot influența mărimea salariului. Dacă întâlnești pe cineva pentru prima dată încearcă să fii conservator și neutru în alegerea hainelor și să nu folosești prea mult parfum puternic.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.