10 secrete de stil învățate de la franțuzoaice

Turiștii se întreabă adesea cum de reușesc franțuzoaicele să rămână slabe și elegante, deși mănâncă ciocolată cu multă brânză și beau vin. Și mai surprinzător e că ele nu sunt obsedate de diete sau de exerciții obositoare la sală. Secretul stă în atitudinea lor față de mâncare, cultivată încă din copilărie.

Poate că ar trebui să preluăm obiceiurile franțuzoaicelor pentru a ne menține în formă ușor și chiar cu plăcere.

1. Mâncarea e ceva sacru

Acesta e principalul secret și de aceea nu își permit să mănânce lucruri nesănătoase. Franțuzoaicele sunt obsedate de finețe și frumusețe, nu de cantitate. În Franța, masa e un moment deosebit, în care te bucuri de mâncare, dar și de plăcerea conversației.

2. O franțuzoaică alege calitatea

Franțuzoaicele preferă ce e mai bun, mai proaspăt, mai select, chiar dacă asta înseamnă mai scump. Ele sunt exemplul viu al zicalei: ești ceea ce mănânci.

3. O franțuzoaică își pune adesea furculița în farfurie

Nicio franțuzoaică nu va mânca întruna, ci încet, bucurându-se de fiecare înghițitură, făcând pauze pentru a vorbi cu cei care stau cu ea la masă.

Citește și:   12 trucuri pe care trebuie să le știi când ești gravidă

4. Nu își refuză niciodată nimic

O franțuzoaică știe că nu se va menține în formă dacă mănâncă pâine proaspătă și cornuri de două ori pe zi, dar nu își va interzicen niciodată nimic, fiindcă e mai bine să mănânci câte puțin din tot ce îți place decât să te abții complet.

5. Pentru o franțuzoaică sunt importante moderația și echilibrul

Franțuzoaicele nu vor mânca prăjituri, brânză și pâine într-o singură zi. Nu își vor interzice micile plăceri, dar știu că pentru a rămâne suple trebuie să fie echlibrate.

6. Nu consumă prea mult zahăr sau prea multă sare

Franțuzoaicele învață de mici că ce e „prea mult” nu e bun pentru ele.

7. O franțuzoaică va aștepta cina, nu va mânca ceva pe drum

Ea consideră că foamea ușoară e cel mai bun aperitiv pentru mâncarea gustoasă. Dacă mai durează foarte mult până la cină, va alege un iaurt fără îndulcitor.

8. Mănâncă întotdeauna la o masă frumos aranjată

Citește și:   6 reguli de BUNE MANIERE pe care le încalci fără să știi

Ele nu își vor refuza plăcerea de a mânca încet, la o masă bine aranjată. Pauzele de masă lungi sunt ceva obișnuit în birourile din Franța.

9. A fi activ e un mod de viață, nu de „a da jos” ce ai mâncat

Activitățile de petrecere a timpului liber sunt parte din cultura națională franceză. În plus, franțuzoaicele merg mult pe jos. Cei care se mișcă mult, preferă mersul pe jos în locul condusului și consumă alimente de calitate cu plăcere nu se îngrașă.

10. O franțuzoaică nu se îngrijorează din cauza exceselor și nu își pedepsește corpul

Cu toții suntem oameni și uneori ne mai răsfățăm.. Ele nu aplică principiul „suferă baba la frumusețe”

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.